JayGatsby Δημοσιεύτηκε December 1, 2025 at 01:39 μμ Δημοσιεύτηκε December 1, 2025 at 01:39 μμ (edited) (Έγινε μεταφορά στην ενότητα για ιδιώτες. Didonis) Γειά σας. Είναι η πρώτη μου φορά στο σάιτ σας - είμαι ιδιώτης. Έχω μία εξοχική κατοικία στην Χαλκιδική σε οικόπεδο 500 τ.μ. Στην μία πλευρά κάπως χαμηλότερα το οικόπεδο σε πλευρά 10 περίπου μέτρων βλέπει σε αγροτικό δρόμο στον οποίο από την αρχή όταν οι γονείς μου έκτισαν το σπίτι το 1986 υπήρχαν αυτά τα πρανή. Οι γονείς μου (οι οποίοι και έκτισαν την κατοικία) φύτευσαν κυπαρίσσια αριζόνες (που φαίνονται στην συνημμένη φωτογραφία). Υπάρχει ήδη με το πέρασμα των χρόνων κάποια διάβρωση στο έδαφος. Με όλα αυτά που ακούω για την κλιματική αλλαγή, σπίτια που κρέμονται στην Καλιφόρνια, πλημμύρες και κατολισθήσεις στα Τζουμέρκα έχω θορυβηθεί και θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποιος φόβος ή αν μπορώ να λάβω κάποια μέτρα για να σταθεροποιήσω την κατάσταση. Για να έχετε πλήρη εικόνα να σας πω οτι η κατοικία είναι αυθαίρετη (έχει "τακτοποιηθεί") χωρίς κάποια μελέτη (άρα και στατική) και ανά κάποια χρόνια παρουσιάζει κάποιες μικρές ρωγμές, σιγμοειδείς τις λέτε οι ειδικοί νομίζω; Ο απλός κόσμος λέει οτι το σπίτι "κάθεται" λίγο. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει και με αυτό ή απλά με την ποιότητα της θεμελίωσης και το είδος του υπεδάφους. Θα εκτιμούσα τις συμβουλές ή συστάσεις σας. Ευχαριστώ. Edited December 1, 2025 at 01:50 μμ by Didonis
Didonis Δημοσιεύτηκε December 1, 2025 at 02:07 μμ Δημοσιεύτηκε December 1, 2025 at 02:07 μμ On 1/12/2025 at 3:39 ΜΜ, JayGatsby said: ....Για να έχετε πλήρη εικόνα να σας πω οτι η κατοικία είναι αυθαίρετη (έχει "τακτοποιηθεί") ..... Ειδικά μ αυτό έχουμε ακόμα λιγότερη «πλήρη εικόνα» …. Συμβουλές μας συστάσεις. Πας σε Τεχνικό Γραφείο και αναθέτεις να κάνουν μια καλή διάγνωση πρώτα από όλα και μετά ένα δύο προτεινόμενες παρεμβάσεις που σου προτείνουν. Ετσι με μία μόνο φωτογραφία δείχνει να μη έχουν ρωγμές καθιζήσεις οι δυο «δρόμοι» στον χρόνο… αλλά δεν ξέρουμε καν πότε κι αν έχουν γίνει «συμμαζέματα» στους δρόμους. Με άλλη μία διαγώνια ματιά καλό θα ήταν να βάλεις και στην από πλευρά τοίχο αντιστήριξης και δεν είμαι σίγουρος αν φταίει η φωτογραφία του γοογλε στρετ αλλά ο δεξιός τοίχος δείχνει σαν να έχει πάρει μπρος τα δεξιά του… Το σπίτι ΔΕΝ ΕΧΩ ούτε καν ιδεα. Δεν φαίνεται και τίποτα Συνοπτικά πας και αναθέτεις σε Τεχνικό γραφείο να κάνουν και αυτοψία και ενδεχόμενες μετρήσεις. Όλα τα άλλα θα συνεχίσεις να έχεις φόβο μέχρι να δεις τι θα γίνει
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε December 1, 2025 at 03:26 μμ Δημοσιεύτηκε December 1, 2025 at 03:26 μμ @JayGatsby Kαλησπέρα. Τα δέντρα μάλλον για έλατα μοιάζουν παρά για κυπαρίσσια. Εμφανώς το έδαφος κατάντι των δέντρων χρειάζεται τοίχο αντιστήριξης. Στη δεξιά γωνία της λήψης φαίνεται ήδη να έχει πέσει το χώμα. Το ερώτημα είναι γιατί δεν κατασκευάστηκε συνεχόμενο το τοιχίο αντιστήριξης (εντάξει το beton του είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της δεκαετίας 80 σε απομακρυσμένη περιοχή, φτιαγμένο επί τόπου και δεν αποκλείεται με χαλίκι από τη θάλασσα). Θα πρέπει, μιας και δεν έχεις σίγουρη άποψη, να διαπιστώσεις σε συνεργασία με τον μηχανικό σου, αν αυτό το κομμάτι κάτω από τα δέντρα σου ανήκει νόμιμα (τίτλοι, κτηματολόγιο). Για τα υπόλοιπα δεν μπορούμε να εκφέρουμε καμία άποψη και δεν πρέπει να το κάνουμε καθώς μπορεί να έχει το έδαφος σοβαρό πρόβλημα διάβρωσης και θα πρέπει να έρθει μηχανικός να το δει επί τόπου.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα