OlgaSt Δημοσιεύτηκε December 1, 2025 at 10:25 μμ Δημοσιεύτηκε December 1, 2025 at 10:25 μμ Καλησπέρα Νέα συνάδελφος εδώ. Έχω περίπτωση οικοπέδου, στην οποία θέλω να κολλήσω στα πλάγια όρια. Το όμορο από τα δεξιά κτίσμα, έχει αφήσει απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου, αλλά έχει ανοίγματα σε όλο το μήκος της όψης. Διαβάζω στον ΝΟΚ την υποχρέωση μου να αφήσω δ αν είχε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου και μικρότερη ίση του δ και είχε ανοίγματα. Όμως δεν είναι σαφές τι γίνεται αν ενώ έχει ανοίγματα ή απόσταση που αφήνει είναι μικρότερη του ενός μέτρου. Η γνώμη μου είναι ότι αφού δεν ισχύουν όλες οι συνθήκες (και >1μ και ανοίγματα) τότε μπορώ να κολλήσω Ποια είναι η γνώμη σας ?
Latg Δημοσιεύτηκε December 2, 2025 at 06:41 πμ Δημοσιεύτηκε December 2, 2025 at 06:41 πμ Μπορείς να κολλήσεις, το λέει ξεκάθαρα στο αρ. 14 παρ. 1β: Ωστόσο επειδή αυτό μπορεί να προκαλέσει καταγγελία από τους γείτονες θα ζητούσα προέγκριση και άρα ενυπόγραφη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας ΥΔΟΜ. 1
kan62 Δημοσιεύτηκε December 2, 2025 at 07:16 πμ Δημοσιεύτηκε December 2, 2025 at 07:16 πμ Ανέκαθεν στην πολεοδομική νομοθεσία, όταν ένα κτήριο απέχει απόσταση μικρότερη από 1μ, θεωρείται ότι είναι σε επαφή με το όριο. Αντιμετώπισέ το λοιπόν ως τέτοιο. Η προέγκριση δεν θα δώσει κανένα προστιθέμενο κύρος στην άδεια, σε περίπτωση καταγγελίας η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί. Προσοχή σε καθεστώτα πανω από το πολεοδομικό, π.χ. ειδικής προστασίας (διατηρητέο)...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα