Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί Ελλάδας και Ελλήνων, νυν και αεί και εις τους αιώνας...


Chilon

Recommended Posts

Όσο για το ''Γιουνανιστάν'':όπως πολύ σωστά προαναφέρθηκε,οι δυτικοί μας αποκαλούν ΓΡΑΙΚΟΥΣ,οι ανατολικοί μας αποκαλούν ΙΩΝΕΣ(Γιουνάν).Κ καθώς είναι πολύ πιό αξιοπρεπές να μας αποκαλούν Ίωνες απ' ότι Γραικούς,εγώ προσωπικά επιλέγω τους Ανατολικούς.

Ζavi my dear,

συμφωνώ με το Greeks και το Yunan. Αλλά πες μου κάτι, λες Κωνσταντινούπολη όταν μιλάς με Έλληνες ή Ινσταμπούλ; Το μη χείρων βέλτιστο δηλαδή; Έτσι πάμε; Όχι βέβαια.

 

Βασικά εγώ είμαι Έλληνας, όλα τα άλλα περιττά. Δεν μου αρέσει να υποβιβάζεται κατά τέτοιο τρόπο το Έθνος μου, πόσο μάλιστα από κάποιον που μου δίνει την εντύπωση πως το πονά.

Η έννοια ''πατρίδα'' συνδέεται με την κουλτούρα των ανθρωπόμορφων που περπατούν την κάθε γη.Για περισσότερα,θα πρέπει να μπλέξουμε με την επιστήμη (?) της γεωπολιτικής.

Η έννοια τόπος συνδέεται με τα ραπανάκια κ το κλίμα.

Η "πατρίδα" συνδέεται με την κουλτούρα, αλλά πρωτίστως με τόπο. Αν δεν έχεις τόπο, τότε τί;

Εξ' άλλου,πιό κοντά στην κουλτούρα των ανατολικών είμαστε απ' ότι των δυτικών.ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ?

Όχι βέβαια, αλλά για εμένα, τιμή μου και καμάρι μου! Προτιμώ να είμαι πολιτισμικά πιό κοντά στον Ανατολίτη παρά στον Δυτικο!

 

edit:Παρακαλούνται επίσης οι συνάδελφοι που επικαλούνται την έννοια της Πατρίδας,να προσκομίσουν πιστοποιητικό στρατολογίας,έτσι ώστε να γνωρίζουμε κ εμείς οι ανόητοι λαικοί τύποι με ποιό τρόπο υπηρέτησαν τη Μαμά την ώρα που αυτή χρειάστηκε το φρόνημά τους αφιλοκερδώς.

Υπάρχει ήδη ανάλογο θέμα! :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 242
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

βασικά εκνευρίστηκα με την απειλή ότι θα φωνάξει τον ****** Πλέυρη να μας κάνει ντα

 

Καταρχήν θέλω να ρίξω τους τόνους, γιατί αθροιστικά αυτό το θρέντ θα "ρίξει" καμιά εκατοστή πόντους ποινής, και μας βλέπω όλους out!

 

Απλά Evan, για μένα ο Μηχανικός δεν μπορεί να πετά μολότωφ, δεν μπορεί να καταστρέφει, διότι Μηχανικοί γίναμε για να κτίσουμε τον κόσμο, όχι να τον κάψουμε. Τώρα τα περί φασισμού τα αφήνω ασχολίαστα. Όσο για το τι πιστεύω και αν ξέρω τι πιστεύω και πού ανήκω και αν ξέρω γιατί ανήκω άσε το σε εμένα σε παρακαλώ.

 

Φιλικά

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.