Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρχεία (shapefiles ή οτιδήποτε άλλο) για δήμους Ελλάδας


eirini_c

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Μήπως έχει κανείς αρχεία (shapefiles, kml, mapinfo ή σε οποιοδήποτε άλλο φορμάτ) με τους δήμους τησ Ελλάδος; ψάχνω και δε μπορώ να βρω τίποτα στο internet εκτός από τους νομούς.

 

Ευχαριστώ πολύ

Ειρήνη

 

PS. συγνώμη αν έχω κάνει post σε λάθος κατηγορία..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

@eirini_c

 

Τι τα θέλεις; Εννοώ για ποιά χρήση. Συνοπτικά μπορώ να σου απαντήσω: δεν υπάρχουν.

Δημιουργούνται σιγά σιγά σε ψηφιακή μορφή, μέσω εφαρμογής των ορίων που καθόρισαν κάποιες διοικητικές πράξεις πριν πολλά χρόνια συνήθως και με ψηφιοποίηση και προσαρμογή παμπάλαιων διαγραμμάτων (σε χαρτί), καθώς προχωράει η διαδικασία της Κτηματογράφησης. Τα στοιχεία που υπάρχουν (έχει και η ΕΣΥΕ από όσο ξέρω) είναι σε πολλές περιπτώσεις τελείως ανακριβή (όρια φαίνονται να περνάνε πάνω από ...σπίτια ας πούμε ή εντελώς αψυχολόγητα να κόβουν χωράφια στη μέση χωρίς ίχνος άλλου φυσικού ορίου) και ουσιαστικά είναι υπό συνεχή "διαπραγμάτευση". Εκτιμώ ότι η διαδικασία αυτή (η οποία θα διαρκέσει αρκετά χρόνια) θα καθορίσει τελικά τα διοικητικά όρια των ΟΤΑ, τα οποία θα υιοθετηθούν και από άλλους φορείς για γενική χρήση. Αν τυχόν βρεις πάντως κάτι, δε θα πρέπει να σε νοιάζει το format. Και dxf να βρεις π.χ. πανεύκολα κάνεις export σε shp.

 

 

@hecone

 

Διευκρίνησε τι εννοείς. Θέλεις κενά shp; Σου είναι αδιάφορο το περιεχόμενο και θέλεις απλά να κάνεις δοκιμές; Τα περισσότερα προγράμματα GIS που υποστηρίζουν shape files έχουν συνήθως κάποια για δοκιμαστική χρήση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.