Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόστος ανακατασκευής πρόσοψης μονοκατοικίας


Gkikas

Recommended Posts

Μένω σε μία μονοκατοικία ~40 ετών ενός ορόφου. Στα πλαίσια που υπάρχουν στα μπαλκόνια έχουν εμφανιστεί βαθιές ρωγμές με συνέπεια να χρειάζεται αντικατάσταση των σοβάδων (στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και στο μπαλκόνι της ταράτσας). Το εμβαδόν της πρόσοψης είναι περίπου 90 τ.μ. (πλάτος 9 μέτρα, ύψος 10 μέτρα (5 μέτρα πρώτο μπαλκόνι και 5 μέτρα το δεύτερο μπαλκόνι). Στην ουσία με ενδιαφέρει να αντικατασταθεί μόνο αυτός ο σοβάς. Υπάρχει τεχνικά λύση που να μη συμπεριλαμβάνει τοποθέτηση σκαλωσιάς και όλα αυτά που επιφέρει μιά τέτοια λύση? (χρονοβόρες άδειες και κόστος) Πόσο θα υπολογίζατε περίπου το κόστος σε κάθε περίπτωση? Περιμένω τη Δευτέρα την προσφορά μιάς τεχνικής εταιρείας, αλλά θα ήθελα και μία γνώμη από άλλου ειδικούς. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υπομονή σας.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που ρωτάς είναι αδύνατον ν' απαντηθεί μέσω internet. Εσύ μπορείς να θεραπεύσεις κάποιον εξ αποστάσεως;

 

Ίσως να σου φαίνεται εύκολο αυτό που ζητάς και να θεωρείς άστοχο τον παραλληλισμό με το δικό σου

επάγγελμα, αλλά -πίστεψέ με- δεν είν' έτσι. Απευθύνσου σε Μηχανικό της εμπιστοσύνης σου· αυτός θα σου εξηγήσει.

 

Το σχόλιό μου έγινε με -απόλυτα- φιλική διάθεση.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο ότι δεν μπορείς να βάλεις διάγνωση σε κάποιον όταν είσαι μακριά. Ωστόσο αν κάποιος μου έλεγε ότι έχει τη διάγνωση θα μπορούσα να του πω τα εναλλακτικά θεραπευτικά σχήματα. Η τελική επιλογή γίνεται μόνο απο το θεράποντα ιατρό. Π.χ. όταν κάποιος πρέπει να βγάλει τη χοληδόχο κύστη είτε θα πάει λαπαροσκοπικά (1 μέρα νοσηλεία, μικρή τομή) ή θα πάει λαπαροτομικά (πολλές μέρες νοσηλεία, μεγάλη τομή). Το τι θα γίνει εξαρτάται από τον ασθενή και το θεράποντα ιατρό.

 

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι πρέπει να επισκευάσω τους σοβάδες στα περιμετρικά στηρίγματα του μπαλκονιού, ποιες είναι τεχνικά οι επιλογές που έχω και ποιο είναι το κόστος της καθεμίας. Η σκαλωσιά είναι μονόδρομος ή υπάρχουν και άλλες τεχνικές λύσεις και ποιο είναι το κόστος της καθεμιάς (χονδρικά π.χ. της τάξης των 2000 ευρώ ή της τάξης των 10000 ευρώ).

 

Και πάλι ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη αν έγινα κουραστικός.

Link to comment
Share on other sites

Αν ανέβαζες μία φωτό της πρόσοψης,μπορεί να είχαμε πιο σαφή εικόνα.Επίσης,μπορεί να βοηθούσε κ μία φωτό των υπό αντικατάσταση σοβάδων.Υπάρχουν στοιχεία που παίρνουμε από μία αυτοψία,που μας βοηθάνε να προτείνουμε λύσεις.Προς ενημέρωσή σου,από τη στιγμή που θα χρησιμοποιηθούν ικριώματα (σκαλωσιά),είναι υποχρεωτική η έκδοση άδειας.Κ εφ' όσον μάλλον θα στήσεις σκαλωσιά κ η κατοικία είναι 40 ετών,γιατί δεν κάνεις κ μία εξωτερική θερμομόνωση αντί να αντικαταστήσεις σοβάδες?;)

Link to comment
Share on other sites

Από ότι κατάλαβα, μάλλον δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στις σκαλωσιές (π.χ. κάποιο ανυψωτικό μηχάνημα που θα είχε μία τεχνική εταιρεία για μικρότερου βαθμού ζημιές). Έτσι και αλλιώς έχω ήδη απευθυνθεί σε μία τεχνική εταιρεία και συνεπώς περιμένω να μου πουν το κόστος από Δευτέρα. Έχω απευθυνθεί και σε ένα φίλο μηχανικό και σε ένα φίλο τοπογράφο για να με διαφωτίσουν. Σας ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν καταλαβαίνω "πλαίσια που υπάρχουν στα μπαλκόνια" τι σημαίνει.

Θα πρέπει ή να μας στείλεις φωτογραφία ή να έρθει μηχανικός να κάνει αυτοψία.

Link to comment
Share on other sites

κουτελα......

 

κούτελα, μ΄αρέσει ο αρχιτεκτονικός όρος,

μπορεί κάποιος να μου περιγράψει τι σημαίνει κούτελα στα μπαλκόνια.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.