Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ζεστό νερό χρήσης


zio7

Recommended Posts

Ποια ειναι η καλύτερη δυνατή συνδεση για παραγωγη ζεστού νερου χρήσης σε γηροκομείο? Εχω 2 λεβητες πετρελαιου 80.000 kcal/h , 2 boiler 1500 lt και περίπου 30 ηλιακούς συλλέκτες.

Link to comment
Share on other sites

Αν εννοείς ποιά είναι η σύνδεση που εξασφαλίζει οικονομία, τότε η απάντηση είναι : εξαρτάται από τα ειδικά χαρακτηριστικά της εγκατάστασής σου.

 

Γενικά, η εξάντληση της δυναμικότητας των ηλιακών συλλεκτών και η συμπλήρωση της ζήτησης ζεστού νερού με την λειτουργία των λεβήτων, είναι η λογικότερη λύση. Αλλά οι λεπτομέρειες, που αυτές πάντα κάνουν την διαφορά, εξαρτώνται από τα ειδικά χαρακτηριστικά όπως, απόδοση συλλεκτών, απόδοση λεβήτων, μονώσεις αγωγών ΖΝΧ, ενέργεια που απαιτείται για τον/τους κυκλοφορητή/ες, προφίλ ζήτησης ΖΝΧ και άλλα...

Link to comment
Share on other sites

Βασικά δεν ξερω αν θα πρεπει να τα συνδεσω σαν δυο ξεχωριστα συστηματα (2 συστηματα απο 1 λεβητα , 1 boiler και 15 συλλεκτες ) ή αν θε πρεπει να κανω καποιον συνδυασμο με καποιους αυτοματισμους. Κυριως με ενδιαφερει να εχω μεγαλη παροχη σε μικρο χρονικο διαστημα.

Link to comment
Share on other sites

Κάνε ένα σχηματάκι με τις δύο (ή περισσότερες) εναλλακτικές λύσεις που σκέφτεσαι. Σημείωσε πάνω στα σχηματάκια ενδεικτικά δεδομένα, όπως μέγιστη/συνήθη/ελάχιστη ροή, μέγιστη/συνήθη/ελάχιστη θερμοκρασία, αποστάσεις, ύψη, υπάρχουσες διαμέτρους σωλήνων, θέσεις βανών, αποδόσεις.

 

Ετσι θα έχεις και συ συγκεντρωμένα τα δεδομένα σου, και θα έχουμε και μεις κάτι μπροστά μας να σε κατατοπίσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Και ένας 2πλος διαφορίκος καλός θα ήταν.... !!!!Αυτός είναι που θα επιλέγει πάντα το βέλτιστο για την εγκατάσταση και θα σου κάνει όλη την δουλεία. Η δυναμικότητα όμως , όπως γράφει και παραπάνω , είναι συμαντική για να δεις αν αυτά που έχεις επαρκούν.

Επίσης δεν χρειάζεσαι και τους 2 λέβητες για το ζεστό νερό . Μπορείς τον ένα να το κρατήσεις για θέρμανση και τον άλλον μαζί με τους συλλέκτες , για ζεστά νερά χρήσεις πάντα με τον διαφορικό όμως.

Link to comment
Share on other sites

αν και χωρίς πολλές πληροφορίες νομίζω η βέλτιστη λύση είναι με εναλλάκτη (οπότε δεν χρειάζεται να έχεις δύο συστήματα θέρμανσης ζεστού νερού) θερμότητας και αποθήκευση ποσότητας ζεστού νερού (εκμεταλλεύεται στο 100% τους ηλιακούς συλλέκτες)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.