Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μηχανολόγοι και Α.Π.Ε


Recommended Posts

καλησπερα!δεν ειμαι μηχανολογος μηχανικος ομως προκειται να ξαναδωσω πανελληνιες μιας και το αντικειμενο που σπουδαζα δεν με εκφραζει.. θα με ενδιαφερει πολυ να ασχοληθω με Α.Π.Ε..Οι Μηχ.Περιβαλλοντος ξερω πως δεν εχουν καλη καταρτιση στα συστηματα αυτα ενω οι μηχανολογοι ναι..ισχυει κατι τετοιο οντως?γνωριζει καποιος προς τα που θα ηταν καλυτερο να κατευθυνθω? :???:ευχαριστω..

Link to comment
Share on other sites

Ανάλογα με το είδος και τον τομέα ΑΠΕ που θέλεις να ασχοληθείς πχ:

Σχεδίαση Φ/Β συστημάτων καλύτερα ηλεκτρολόγος μηχανικός

Σχεδίαση ηλιοθερμικων συστημάτων ή γεωθερμία, μηχανολόγος μηχανικός

Link to comment
Share on other sites

χμμ..καταλαβα..ομως εχω και μια γενικοτερη απορια..υπαρχει καποιος συγκεκριμενος μηχανικος που να μπορει να ασχοληθει γενικα με την λεγομενη πρασινη ενεργεια?κι αν δεν ειναι μηχανικος ειναι περιβαλλοντολογος??τι γινεται με τα επαγγελματικα δικαιωματα?..:confused::confused::confused:

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ειδικότητα μηχανικού και σίγουρα όχι περιβαλλοντολόγος!

 

Επειδή ασχολούμαι με τον τομέα για χρόνια, οι ειδικότητες του μηχανολόγου ή ηλεκτρολόγου είναι αυτές που προσφέρουν τις περισσότερες γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο. Γενικά για αιολικά πάρκα ή φωτοβολταϊκά απαιτούνται περισσότερο ηλεκτρολογικές γνώσεις. Για μικρά υδροηλεκτρικά, γεωθερμία κ.λπ. χρειάζονται γνώσεις μηχανολόγου όπως είπε και ο συνάδελφος.

 

Προσωπικά είμαι μηχανολόγος αλλά μέσα από τη δουλειά έχω αποκτήσει και ηλεκτρολογικές γνώσεις ώστε να χειρίζομαι κάποια θέματα σε ικανοποιητικό βαθμό.

 

Αν θυμάμαι καλά το ΕΜΠ έχει ένα διατμηματικό master σε παραγωγή ενέργειας το οποίο ασχολείται με πολλά θέματα ΑΠΕ και μπορείς να παρακολουθήσεις ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Link to comment
Share on other sites

Αν το δεις απο πλευρα επαγγελματικών δικαιωματων, μαλλον δεν θα χρειαστείς να ξανασπουδάσεις. Ειμαι 99% (αφήνω και μια πιθανότητα εκτός) σιγουρος ότι οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί και οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια δικαιώματα όσον αφορα την υπογραφή τους (παλαιότερα δεν ήταν δυο διαφορετικές σχολές, ήταν μια και μετα ξεχώρισαν, αλλα τα δικαιώματα είναι ιδια)

 

Θα δεις δηλαδή ότι μελετη φωτισμου υπογραφει και μηχανολογος μηχανικος, αλλα και μελετη θερμανσης κανει και ο ηλεκτρολόγος μηχανικός.

 

Ασε που πιο πολύ 'βαρος' εχει ο τιτλος του μηχανολογου μηχανικου απο αλλες ειδικοτητες μηχανικων.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ για τις χρησιμες πληροφοριες!!!:D

Και να υποθεσω πως και για οι υπολοιπες ανανεωσιμες ειναι μοιρασμενες σε ηλεκτολογους και μηχανολογους..(?)

ΥΣ:Περιεργο που ο προεδρος της ΚΑΠΕ ειναι πολιτικος μηχανικος!χεχε..

Link to comment
Share on other sites

Αν σε ενδιαφέρουν μόνο τα επαγγελματικά δικαιώματα πήγαινε ηλεκτρολόγος να είσαι και μηχανικός υπολογιιστών επιπλέον ,προσωπική αποψη είναι οτι ο μέσος ηλεκτρολόγος μηχανικός σήμερα έχει λγότερες γνώσεις στον τομέα και από μηχανόλόγους και από μηχανικούς περιβάλλοντος ,κοίτα τα προγράμμτα σπουδών και θα καλυφθείς

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.