Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοβολταϊκά σε σπίτι για ιδιωτική χρήση


nikpap5

Recommended Posts

Γιατί δεν πληρώνεις την σύνδεση για να σου φέρουν ρεύμα και μετά να γίνεις οικιακός παραγωγός βάζοντας 10KW στην στέγη σου; Εφόσον μάλιστα το σπίτι το χτίζεις τώρα, μπορείς να διαμορφώσεις κατάλληλα την στέγη σου ώστε τα ΦΒ που θα βάλεις να έχουν την μέγιστη δυνατή απόδοση.

Μία τέτοια εγκατάσταση θα σου κοστίσει περίποθ 45000. Με αυτό τον τρόπο θα κάνεις απόσβεση και της επένδυσης αλλά και των 9000 ευρώ σε 7-8 χρόνια. Τα υπόλοιπα 17 χρόνια θα έχεις κι ένα σταθερό έσοδο.

Σε περίπτωση που στραφείς σε αυτόνομο σύστημα θα πρέπει να εξετάσεις τις καταναλώσεις που θα έχεις ώστε να βγάλεις το τελικό κόστος. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι αν στραφείς σε αυτόνομο θα κάνεις απόσβεση σε 50 χρόνια τουλάχιστον.

 

Ρε παιδια. Μια απορια εχω. Αμα βαλεις αυτονομο συστημα ΧΩΡΙΣ να εχεις χελωνα της ΔΕΗ τοτε δεν κανεις αποσβεση πιο γρηγορα?

Η ΔΕΗ θα αγοραζει τις κιλοβατωρες που παραγεις και θα σε πληρωνει για αυτο ΟΜΩΣ θα πληρωνεις και λογαριασμο για το ρευμα που ξοδευεις σπιτι σου (το οποιο θα ειναι περισσοτερο απο αυτο που θα παραγεις). ΕΝΩ αμα εχεις αυτονομο δεν θα πληρωνεις λογαριασμο.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόσθετο κόστος για να επιτευχθεί επαρκής παραγωγή, για τους συσσωρευτές, τον αντιστροφέα μεγάλης ισχύος, το βοηθητικό Η/Ζ, είναι δυσβάσταχτο...

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια. Μια απορια εχω. Αμα βαλεις αυτονομο συστημα ΧΩΡΙΣ να εχεις χελωνα της ΔΕΗ τοτε δεν κανεις αποσβεση πιο γρηγορα?

 

Πράγματι, αν υποθέσουμε ότι ντε και καλά έχεις επιλέξει να εγκαταστήσεις ένα αυτόνομο Φ/Β σύστημα, η απόσβεση του θα γίνει πιο γρήγορα (περίπου στη 15ετία και άνω, με τρέχουσες τιμές) αν δεν έχεις καθόλου σύνδεση με τη ΔΕΗ (σε σύγκριση με το να έχεις σύνδεση) οπότε αποφεύγεις και τα σταθερά έξοδα όπως τα δημοτικά τέλη και το πάγιο σύνδεσης, τα οποία μπορεί να είναι και σημαντικά κατά περίπτωση. Θα έχεις όμως τα έξοδα της γεννήτριας που θα πρέπει να υπάρχει για τις "δύσκολες μέρες", τα οποία είναι συνήθως αρκετά λιγότερα.

 

Το πρόγραμμα των "ηλιακών στεγών" που ισχύει, δίνει τη δυνατότητα μιας πολύ πιο συμφέρουσας επένδυσης, με πολύ μικρότερο αρχικό κόστος και πολύ πιο σύντομη απόσβεση...

 

Αν δεν σε έχει "συνεπάρει" η ιδέα της αυτονομίας, δεν ποντάρεις στη διάλυση του κράτους (συζήτηση της μόδας το τελευταίο καιρό - κακώς), δεν φοβάσαι ότι θα μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι:), έχεις ήδη σύνδεση με τη ΔΕΗ και τα ανάλογα χρήματα,...΄δεν έχεις κανένα λόγο να βάλεις αυτόνομο Φ/Β.

Αντίθετα έχει κάθε λόγο να τρέξεις για ένα διασυνδεδεμένο...;)

 

Χρόνια Πολλά...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Γνωρίζει κανείς αν μπορεί κάποιος για δική του χρήση να βάλει φωτοβολταϊκά χωρίς να πουλήσει το ρεύμα στην ΔΕΗ?

 

Αυτό που περιγράφεις ονομάζεται αυτονομία και μπορείς να το κάνεις το θέμα είναι σε συμφέρει?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.