Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύνδεση ηλιακού με boiler (διατομή σωληνώσεων;)


ΑχιλλέαςΜ

Recommended Posts

Κι όμως κάθε εταιρία έχει δικό της manual που για ίδια τμ συλλέκτη κι εναλλάκτη μπορεί να έχει άλλο Φ. Άρα αυθαίρετο συμπέρασμα.

 

Οι πιο πολλοί βέβαια είναι φασονατζήδες οπότε μιλάμε όχι για 1000 διαφορετικές τεχνολογίες, αλλά πχ για 6-7.

 

Στην τελευταία ερώτηση μπορεί ν απαντήσει κάθε μηχανολόγος που έχει κάνει μηχανική ρευστών (έτσι γενικά το τι επηρεάζεται). Δε χρειάζεται ειδικός ηλιακής ενέργειας. Μην το κάνουμε παραδόσεις 2ου έτους....αυτά στα βιβλία.

Link to comment
Share on other sites

Στην τελευταία ερώτηση μπορεί ν απαντήσει κάθε μηχανολόγος που έχει κάνει μηχανική ρευστών (έτσι γενικά το τι επηρεάζεται). Δε χρειάζεται ειδικός ηλιακής ενέργειας. Μην το κάνουμε παραδόσεις 2ου έτους....αυτά στα βιβλία.

 

Εκεί ήθελα να καταλήξω.

Link to comment
Share on other sites

Το ότι δε χρειάζεται δε σημαίνει ότι αν βάλεις Φ15 και Φ18 μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο σωστά. Το τι αλλάζει στις ταχύτητες κλπ εννοώ μπορεί να βρει μηχανολόγος χωρίς εξειδίκευση. Είναι θέμα Λογικής και κατανόησης. Μην μπλέκεσαι. Το αν θα λειτουργήσει αποδοτικά τελικά όμως....ελάχιστοι στην Ελλάδα...και μόνο με καθοδήγηση από εταιρίες

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι μιλάς ελαφρώς μπλεγμένα.

 

Οι σωλήνες απλά συνδέουν 4 σημεία. Θέλουμε μόνο να μεταφέρουμε ρευστό από το 1 ζευγάρι σημείων στο άλλο. Μας νοιάζει μόνο να πετύχουμε την απαραίτητη παροχή τηρώντας κάποιες προυποθέσεις όπως:

 

Μικρές απώλλειες θερμότητας.

Μικρή ποσότητα νερού μεταξύ συλλεκτών και boiler

Λογικές ταχύτητες, λογικό συνολικό μανομετρικό.

 

Αν λοιπόν πετύχω τα απαραίτητα lt/h ποιο το πρόβλημα?

 

Εν τω μεταξύ η αντλία δεν παίζει στο παιχνίδι?

 

Το αν θα λειτουργήσει αποδοτικά τελικά όμως....ελάχιστοι στην Ελλάδα...και μόνο με καθοδήγηση από εταιρίες

 

Να τες πάλι οι εταιρίες...

 

Δεν είναι όλοι μπούφοι. Και οι εταιρίες δεν είναι φωστήρες. Ξέρουν 1-2 στάνταρ πράγματα. Λίγοι μπορούν να βοηθήσουν όταν κάτι ξεφεύγει από την πεπατημένη

Link to comment
Share on other sites

Τρέμω στην ιδέα η επιστήμη μου να καθορίζεται από αυτά που λένε οι εταιρείες....

Καλό να υπάρχει συνεργασία αλλά όχι και έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι από την παρούσα συζήτηση.

Φιλικά.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία η φιλολογία, αλλά στην πράξη (αν υπάρχει κάποιος που έχει κάνει πάνω από 10 εγκαταστάσεις και 3-4 υποστηρίξεις θέρμανσης ας μιλήσει παρακαλώ επιτέλους) όποιος έχει δουλέψει χωρίς manual δε δούλεψε το σύστημα. Οι εταιρίες ξέρουν 1-2 στανταρ πράγματα;;;; Δεν εννοώ τις εταιρίες τις ελληνικές και τους εδώ μηχανικούς. Λέω για τα δεδομένα R&D από έξω φυσικά.

Link to comment
Share on other sites

αν υπάρχει κάποιος που έχει κάνει πάνω από 10 εγκαταστάσεις και 3-4 υποστηρίξεις θέρμανσης ας μιλήσει παρακαλώ επιτέλους
Και τι να πει? Τι γραμματοσειρά έχει το ένα manual και τι το άλλο? Μέχρι στιγμής εσύ με τις πολλές εγκαταστάσεις δεν είπες τίποτα. Μόνο πας να ψαρώσεις κόσμο με τις χιλιάδες των παραμέτρων ενός συστήματος και καταστροφολογείς. Δεν έχω δει κανέναν γνώστη να κάνει έτσι.

 

Έχω ψαρώσει στο παρελθόν από καταστροφολογίες πάνω σε αντικείμενο που δεν κατείχα... Όπως διαπίστωσα αργότερα επρόκειτο απλά για ασυναρτησίες

Link to comment
Share on other sites

Μίλτο αφού δε δουλεύουν οι περισσότερες που γίνονται με τον παραπάνω τρόπο. Τί να κάνουμε; Θες να σου δώσω τηλέφωνα οργισμένων ιδιωτών να τους κάνεις ψυχανάλυση για να το πιστέψεις; Γιατί να καταστροφολογώ δλδ;

 

Η διαδικασία έχει ως εξής για τις ±10 τεχνικές εταιρίες που δουλεύουν πραγματικά την ηλιοθερμία σε όλες τις δυνατότητες : σεμινάριο κατά κανόνα στη Γερμανία, εκμάθηση διαστασιολόγησης υλικών και κάποιου λογισμικού ει δυνατόν, εκπαίδευση υδραυλικών, εγκατάσταση ΖΝΧ και υποστήριξης θέρμανσης για όσους έχουν και καλό προφίλ στις θερμάνσεις.

 

Δεν είναι θερμοσίφωνας η ηλιοθερμία το λέω και το ξαναλέω. Να μην ψαρώνεις λοιπόν, να ψάχνεις. Το να αραδιάσω 5 τύπους εδώ δεν έχει να λέει κάτι. Οι ασυναρτησίες που λες έχουν φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα σε ηλιοθερμία που έχουν γίνει στον ελλαδικό χώρο και είμαι πολύ περήφανος. Και αυτό γίνεται μόνο με τεχνική υποστήριξη εταιρίας. Πήγαινε σε κάποιο σεμινάριο εταιρίας και θα καταλάβεις. Μπορώ να πω ότι δε γίνεται με τους υπολογισμούς που προσπαθήσατε να κάνετε, αλλά απαγορεύεται ρητά να γράψω τις μεθοδολογίες λόγω προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι συχνά στην ηλιοθερμία δεν ανεβάζουν τα manual σε αντίθεση με τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Αν έχει κάποιος υποτυπώδη νου καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό. Μηχανολόγοι είμαστε, ψαχτείτε για συνεργασίες και θα καταλάβετε τι τρέχει στον κλάδο.

Link to comment
Share on other sites

Το να αραδιάσω 5 τύπους εδώ δεν έχει να λέει κάτι.

 

Οπως φαινετε δεν θα πάρουμε ποτε μια τεκμηριωμενη απάντηση για το θέμα που εχει θέσει στην αρχη ο συνάδερφος .

Ο συνάδερφος pv-t solarδεν ξερω πραγματικά που απευθεινει οσα γραφει καθως επισης αν εχει καταλάβει την ουσια της ερωτησης του θέματος.

Καλο θα ήταν αν δεν ειναι μυστικο συνάδερφε pv-t solar να μας πεις τους 5 τυπους που στηριζεις τις αποψεις σου ωστε να μπορεσουμε και εμεις οι κοινοι θνητοι να κατανοησουμε τα οσα με τοσο χασιμο ενεργειας και υπομονη μας εξηγεις

Link to comment
Share on other sites

Δε ξεφεύγω από την απάντηση, ίσα ίσα. Τέθηκε το θέμα τι διατομή να βάλει κάποιος στη σωλήνα. Εξηγώ ότι δεν υπάρχει μονοσήμαντη απάντηση. Ή ρωτάς τον κατασκευαστή των πάνελ ή κάνεις τζόκερ μεταξύ 15-18-22-28.

 

Επαναλαμβάνω ότι η εξήγηση είναι στα κοιτάπια κάθε κατασκευαστή. Ψάξτα. Φυσικά και είναι προστατευμένα. Πληροφοριακά δε χάνω ενέργεια, έχω πάρα πολύ ακόμη για να κάνω κι άλλα πράγματα ταυτόχρονα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.