Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χωρισμός αγροτεμαχίου εκτός σχεδίου.


Recommended Posts

Ευχαριστώ πολύ Makap! Ο συλλογισμός μου ήταν αυτός που ανέφερες και καταλήγουμε ότι είναι σωστός. Με αφορμή την περίπτωση αυτή γνωρίζετε αν σήμερα επιτρέπονται οι κατατμήσεις στην εκτός σχεδίου δόμηση? Η΄είναι άκυρες σύμφωνα με τον καινούργιο νόμο του 2003?

Link to comment
Share on other sites

@MARIE

 

 

@strudel7878

Μα ... το λέει ότι το ισόγειο είναι αυθαίρετο για το πέραν των 50 τμ τμήμα.

 

Λέει οικοδομική άδεια για 50 τ.μ. ισόγειο και 150 όροφο....Τα 100 παραπάνω τετραγωνικά του ορόφου που είναι??? Πάνω σε πρόβολο?????

Link to comment
Share on other sites

@strudel7878

Προφανώς δεν διάβασες προσεκτικά το πρώτο post αυτής της συζήτησης και γι' αυτό παραθέτω το αντίστοιχο τμήμα.

 

 

Καλησπέρα θα ήθελα να σας υποβάλω τις απορίες μου όσο αφορά τον διαχωρισμό ενός οικοπέδου εκτός σχεδίου εμβαδού 4125 τετρ. μέτρα στο οποίο βρίσκεται ένα σπίτι με οικοδομική άδεια 200 μ2 150 στο όροφο και 50 στο ισόγειο.

Στο σπίτι αυτό κατοικούν ένας ιδιοκτήτης στο 1 όροφο τον 150μ2 και ο άλλος στο ισόγειο στο οποίο όμως μέσο κάποιον αυθέρετων παρεμβάσεων έχει γίνει 190 μ2 .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Συνάδελφοι σε περίπτωση αγροτεμαχίου μή άρτιου και μή οικοδομήσιμου που δεν είναι δυνατόν να κατατμηθεί , συμβολαιογράφος μου προτείνει να κάνω σύσταση οριζοντίου με μελλοντικές οικοδομές και "ζώνες αποκλειστικής χρήσης" ως ένα τρόπο χωρισμού του αγροτεμαχίου.

 

Χωρίς να είναι οικοδομήσιμο , μπορώ εγώ να κάνω σύσταση οριζοντίου σε μελλοντικές οικοδομές???? Χωρίς συντελεστή δόμησης τί οικοδομές θα ορίσω?

 

Μου φαίνεται πολύ περίεργο να επιτρέπεται αλλά δεν βρίσκω και πουθενα στη νομοθεσία ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό και ο συμβολαιογράφος είναι σιγουρότατος!

Link to comment
Share on other sites

Δεν του λες να σου δείξει πρώτα το πτυχίο του μήπως είναι από τα Τίρανα ή από την Καμπούλ

Link to comment
Share on other sites

ChristosG

 

Είναι πολύ πιθανό ο συμβολαιογράφος σου απλά στην προηγούμενη του ζωή να ήταν ιερέας (με ιδιαίτερη κλίση στις βαπτίσεις). Ή απλά να τον λένε Γιάννη (από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή και Πρόδρομο). Ή ακόμα πιο πιθανό, να χει κάποιο απωθημένο και να θέλει να γίνει νονός. Και όπως βαπτίζει τις κάθετες εκτός σχεδίου, οριζόντιες (ένα credit εδώ στον Γιάννη γιατί είναι απλά άλλος ένας από τους χιλιάδες συναδέλφους του αλλά και μηχανικούς που το κάνουν, προς τέρψιν των καλών πελατών και κατόπιν παρερμήνείας των νόμων βεβαίως βεβαίως), είναι πρόθυμος να βαπτίσει και το μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο σε άρτιο και οικοδομήσιμο. Το'χες σκεφτεί; :P

 

Παρεπιπτόντως ακόμα και κάθετες κυριολεκτικά να έκανε πες του, η αποκλειστική χρήση (που σημειωτέον δεν είναι προϋπόθεση, ούτε αναγκαία συνθήκη για να γινει μια κάθετη) δε σημαίνει καν "τρόπο χωρισμού του αγροτεμαχίου". Αυτό έχει επικρατήσει στην πράξη και κατόπιν τέτοιων πρακτικών παρερμηνείας αλλά είναι λάθος. Δε χωρίζεις τίποτα. Αυτο θα λεγόταν κατάτμηση. Απλά αλλάζει το είδος του ακινήτου επι του οποίου έχεις κυριότητα. Έτσι αντί να έχεις κυριότητα 50% π.χ. σε ένα οικόπεδο, έχεις πλέον κυριότητα 100% σε ένα κτίριο (κάθετη) με 500/1000 ποσοστο συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο! Η ιδιοκτησία σου είναι το κτίριο. Άλλο κυριότητα άλλο χρήση. Στις δε οριζόντιες δε νοείται αποκλειστική χρήση παρα μόνο παρακολουθήματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.