Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομήσιμο;


Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα,

οικόπεδο 300 τμ εντός σχεδίου πόλης έχει πρόσωπο 15μ σε "δρόμο 4 μέτρων" σύμφωνα με το συμβόλαιο. Ο δρόμος αυτός είναι αδιέξοδος και κάθετος σε δημοτικό δρόμο (σαν ένα Τ δηλαδή). Έμαθα ότι δεν πρόκειται για δημοτικό δρόμο αλλά για ιδιωτικό δρόμο. Στο αδιέξοδο δρόμο έχουν πρόσωπο τρία οικόπεδα. Ο Α που βλέπει και στο αδιέξοδο και στο δημοτικό δρόμο (γωνία), ο Β που επίσης βλέπει και στο αδιέξοδο και στο δημοτικό (επίσης γωνια) και ο Γ (ο΄πελάτης μου) που είναι πιο μέσα στο αδιέξοδο και έχει πρόσωπο μόνο σε αυτό. Το οικόπεδό του είναι άρτιο αλλά προφανώς όχι οικοδομήσιμο; Πήγα στο Δήμο και δεν πήρα σαφή απάντηση - για την ακρίβεια δεν πήρα καμία απάντηση (ουδέν σχόλιον). Το συμβόλαιο το αναφέρει ως "δρόμος 4 μέτρων" - αν και είναι μικρότερου πλάτους περίπου 3 μ.

Το θέμα μου δεν είναι απλά να φτιάξω ένα ΟΚ τοπογραφικό αλλά να εξυπηρετήσω τον πελάτη μου για το αν οικοδομείται το οικόπεδό του ή όχι προκειμένου να προβεί σε αγοροπωλησία.

Όποιος μπορεί ας με βοηθήσει στο πώς να κινηθώ.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

@jimie

Το θέμα των λεγόμενων "ιδιωτικών δρόμων", αναγνωρισμένων ή μη, που περιλαμβάνονται σε σχέδια που εγκρίθηκαν με τις διατάξεις του 1923, έχει συζητηθεί αρκετά στο forum και μία από τις συζητήσεις αυτές είναι εδώ.

 

Μπορείς να ρωτήσεις στην πολεοδομία αν έχει αναγνωριστεί ο δρόμος που σε ενδιαφέρει ως προϋφιστάμενος του 1923, αν και θα έπρεπε να το γνωρίζει και ο δήμος. Η λύση είναι είτε να αναγνωριστεί ο δρόμος με βάση τις σχετικές διατάξεις του 1923 είτε να τροποποιηθεί το σχέδιο πόλης.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως πρέπει να εξετασθεί η περίπτωση του Αρθρου 301 Κώδικας βασικής πολεοδομικης νομοθεσίας (άρθρα 43,44,45 ν.δ.1923 κτλ) περί τυφλών οικοπέδων;

Link to comment
Share on other sites

Ο στόχος, σ' αυτή τη φάση, δεν πρέπει να είναι η τακτοποίηση, που και αυτή δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να γίνει αν έχουν κτιστεί τα όμορα οικόπεδα, αλλά να αξιοποιηθεί το οικόπεδο αυτοτελώς.

Link to comment
Share on other sites

Η διαδικασία αναγνώρισης ενός οικοπέδου ως αποκλεισμένου (τυφλό) σημαίνει ότι οικοδομείται αυτοτελώς με απόφαση του Νομάρχη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.