Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κουφώματα αλουμινίου χωρίς ψευτόκασα;


papadio

Recommended Posts

Γεια σας,

Σκοπεύω να αλλάξω τα κουφώματα σε ένα παλιό σπίτι και μου πρότεινε ο τεχνικός για πιο οικονομική λύση, για πιο γρήγορα και για να μη χρειαστούν σοφατίσματα και άλλα μερεμέτια αλλά και για να μη χρειαστεί να μείνει το σπίτι ανοιχτό (είναι ισόγειο) να τοποθετήσει τα κουφώματα κατευθείαν στον τοίχο, αφού αφαιρέσει τα ξύλινα πρώτα, χωρίς να τοποθετήσει ψευτόκασες.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν αυτή η λύση κρίνεται ικανοποιητική από άποψη μόνωσης, εφαρμογής, αντοχής κλπ.

Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Θέλει περισσότερη προσοχή κατά το ''ζύγισμα'' του κουφώματος στο άνοιγμα του τοίχου. Συνήθως τα τοποθετούν με μεγάλα στριφόνια-βίδες χωρίς ''ούπα'' που διαπερνούν την κάσα και εισχωρούν στον τοίχο. Περιμετρικά του κουφώματος θα σφραγιστεί με κατάλληλο υλικό αναλόγως της περίπτωσης.

Link to comment
Share on other sites

μην σε προβληματιζει καθολου.

εδω και παρα πολλα χρονια η τοποθετηση των συνθετικων τουλαχιστον κουφωματων γινεται χωρις ψευτοκασα και τελευταια υοθετητε αυτος ο τροπος και απο τα αλλουμινια.απλα θα πρεπει περιμετρικα του κουφωματος να υπαρχει ενα κενο της ταξης των 5 χιλιοστων ωστε να μπει ο αφρος πολυουρεθανης για το σφραγισμα του αρμου.απο την μεσα μερια δεν φαινεται τιποτα καθως υπαρχει το περιμετρικο διακοσμητικο αρμοκαλυπτρο και απο την εξω πλευρα,περιμετρικα παλι μπαινει αρμοστοκος ελαστικος(στοκος σιλικονης) και η μονωση ειναι η καλυτερη.

 

εξαλλου η ψευτοκασα για μενα εχει και ενα σημαντικο μειονεκτημα,αν για καποιο λογο δεν σφραγιστει σωστα απο την εξω μερια το,εστω και λιγο,κενο αναμεσα στο κουφωμα και στον τοιχο,ΑΝ με τα χρονια περασει λιγο υγρασια και παει στην βιδα στηριξης πανω στην ψευτοκασα,αυτο σημαινει σκουρια,η οποια μπορει ευκολα να φτασει στο μαρμαρο με πολυ ασχημα αποτελεσματα στην οψη.ειδικα αν το μαρμαρο(οπως τα περισσοτερα) ειναι αποροφητικο,τοτε ειναι πολυ ασχημα τα πραγματα.

μην αγχωνεσαι λοιπον,ειναι καλη κινηση να μπει το κουφωμα χωρις ψευτοκασα.

 

αυτο που θα πρεπει επισης να προσεξει ο τεχνικος που θα κανει την επιμετρηση για τα κουφωματα,ειναι να υπολογισει,με την βοηθεια ενος μαρμαρα,το κενο που πρεπει να αφησει απο κατω για να μπει το νεο μαρμαρο.δλδ,θα πρεπει να βγει το παλιο κουφωμα,να μπει το καινουριο μαρμαρο,αν δεν υπαρχει ηδη,και μετα να μπει το καινουριο κουφωμα.συνηθως αυτο το κενο ειναι 5 ποντους(2 ποντους λασπη + 3 ποντους το μαρμαρο) και απο το συνολικο υψος του παραθυρου,αφαιρουνται αυτοι οι 5 ποντοι και το παραθυρο ερχεται λιγο πιο κοντο ωστε να γινει σωστη δουλεια.

στα παλια ξυλινα κουφωματα το μαρμαρο που υπαρχει,δεν φτανει μεχρι την εσωτερικη πλευρα του λαμπα,προσωπο μεσα οπως λεμε.

αν δεν θες να μπεις σε τετοια διαδικασια,τοτε θα πρεπει το κουφωμα να πατησει πανω στο υπαρχον μαρμαρο,ωστε να εξασφαλιστει οτι δεν θα περνανε νερα μεσα στο σπιτι.και στις δυο περιπτωσεις το σωστο ειναι να μπει κατω απο το κουφωμα σφραγιστικο υλικο(σιλικονη) μαζι με ενα αδιαβροχο αφρωδες κορδονι,(παχους 10 χιλιοστων συνηθως)ωστε να μεγιστοποιησουμε τις πιθανοτητες να μην μπαινουν νερα.

 

αν ομως γινει ενδιαμεση τοποθετηση κουφωματος,στην μεση του λαμπα δλδ,αφου θελουμε να πατησουμε πανω στο παλιο μαρμαρο,θα πρεπει να ξερεις οτι το παραθυρο δεν θα ανοιγει τελειως καθως θα χτυπα στην γωνια του τοιχου εσωτερικα.ειναι καθαρα δικια σου αποφαση πως θες να γινει.στην μια περιπτωση γλυτωνεις το εξτρα κοστος του μαρμαρα και των μαρμαρων και τις παραπανω "ατσαλιας" που θα γινει στο σπιτι αλλα τα παραθυρα σου δεν θα ανοιγουν τελειως.στην αλλη περιπτωση θα ταλαιπωρηθεις λιγο παραπανω απο θεμα κοστους και εργασιων(δεν ειναι και τιποτα τραγικο) αλλα το αποτελεσμα θα ειναι παρα πολυ καλυτερο.

προτεινω την δευτερη επιλογη αν δεν υπαρχουν αλλοι περιορισμοι.

 

φιλε SIRADRAB,συνηθως αυτες οι βιδες ονομαζονται "μπούλντεξ" και υπαρχουν σε διαφορα μηκη αναλογα την καθε περιπτωση,απο 6 ποντους μηκος μεχρι και 20 ποντους σε σπανιες περιπτωσεις που βγαζοντας τα παλια ξυλινα κουφωματα απο πισω υπαρχει το χαος.οι βιδες αυτες δεν εχουν "ουπα" και μπαινουν κατευθειαν στον τοιχο.η τρυπα που γινεται στο κουφωμα και στον τοιχο ειναι 6 χιλιοστα διαμετρος αλλα η βιδα αυτη ειναι 7,5 χιλιοστα και βιδωνοντας κανει σπειρωμα προσφεροντας τελεια στηριξη.

θελει προσοχη ομως γιατι πολυ ευκολα μπορει να πεσεις σε τρυπα τουβλου και να παει αχρηστη.επειδη λοιπον δεν ξερουμε που ειναι οι τρυπες του τουβλου (εκτος απο την αντικατασταση ξυλινων οπου βλεπουμε απο πισω τα τουβλα και σημαδευομε αναλογα) και επειδη δεν ειναι καλο να κανουμε το κουφωμα σουρωτηρι απο τις πολλες βιδες παιζοντας τζοκερ αν θα πιασει καποια,η βιδα μπαινει με μια κλιση προς τα εξω.βαζοντας λοιπον μια σχετικα μεγαλη βιδα (15 ποντους) ακομα και σε τρυπα να πεσουμε,θα τρυπηθει το τουβλο και η βιδα θα μας δωσει την απαραιτητη στηριξη.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, αν και μπορώ να πω ότι μπερδεύτηκα λίγο με το θέμα του μαρμάρου, καθότι δεν είμαι ειδικός.

Θα το συζητήαω με τον τεχνικό και ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Και πάλι ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.