Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΖΟΕ ή ΓΠΣ


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με ένα αγροτεμάχιο 20 στρεμμάτων το οποίο χαρακτηρίζεται με τη ΖΟΕ μεσογείων (2003) γεωργική γη ενώ με το ΓΠΣ της περιοχής (2004) περιαστικό πράσσινο (δυστυχώς δεν έγινε ένσταση) αν έιναι πιο ισχυρή η ΖΟΕ από το ΓΠΣ και αν τελικά εχει ελπίδες οικοδόμησης. Δεν είμαι μηχανικός οπότε συγχωρήστε μου τυχόν άγνοια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

το περιεχόμενο του ΓΠΣ καλύπτει ανάμεσα σε πολλά άλλα και

Περιοχές γύρω απο πόλεις και οικισμούς στις οποίες απαιτείται έλεγχος και περιορισμός της οικιστικής ανάπτυξης συμπεριλαμβανομένων και των ΖΟΕ,οι σχετικές με αυτές ρυθμίσεις μπορούν να τροποποιηθούν και να επιβληθούν μέτρα μεγαλύτερης προστασίας.

 

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει σημασία ποια από τις δύο διοικητικές πράξεις είναι πιο ισχυρή αλλά το γεγονός ότι και με τις δύο αποκλείεται η οικοδόμηση της ευρύτερης περιοχής στην οποία περιλαμβάνεται το αγροτεμάχιο.

 

Για να απαντήσει κάποιος ποια χρήση από τις δύο (γεωργική γη ή περιαστικό πράσινο) ισχύει στην περιοχή πρέπει να μελετήσει προσεκτικά τις 2 διοικητικές πράξεις γιατί έχουν εκδοθεί την ίδια περίπου χρονική περίοδο.

 

Για περισσότερο εξειδικευμένες συμβουλές πρέπει να απευθυνθείς σε μηχανικό της εμπιστοσύνης σου.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, μόνο μια μικρη παρατήρηση θέλω να κάνω μελετώντας την ΖΟΕ Μεσογείων (ΦΕΚ 199Δ/2003) βλέπω ότι στην γεωργική γη επιτρέπεται ,εκτός των άλλων χρήσεων, κατοικία με συνολική κάλυψη 200 τ.μ. συμπεραίνω λοιπόν ότι με το ΦΕΚ αυτό μπορώ να οικοδομήσω!!???

Link to comment
Share on other sites

Με δεδομένο ότι ήδη έχει εκπονηθεί το προσχέδιο του νέου Ρυθμιστικού της Αττικής, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης, και στο οποίο έχουν περιληφθεί όλες οι ισχύουσες δεσμεύσεις στις χρήσεις γης (πχ ΦΕΚ 199/Δ/2003, ΓΠΣ κλπ) αλλά και νέες προτάσεις, επαναλαμβάνω την πρότασή μου να συμβουλευτείς ένα μηχανικό που να γνωρίζει τα πολεοδομικά θέματα ώστε, αφού μελετήσει τα στοιχεία για την περιοχή σου, να σου δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματά σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.