Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πράξη εφαρμογής που δημιουργεί αυθαίρετο


Recommended Posts

Εχω οικόπεδο εκτάσεως 1820 τ.μ που βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης στο πυκνοδομημένο τμήμα σε περιοχή που έχει γίνει και η δεύτερη ανάρτηση των πινάκων της πράξης εφαρμογής.Το οικόπεδο ήταν τμήμα μεγαλύτερης ιδιοκτησίας (4000 τ.μ)και έγινε κατάτμηση το 1981 σε 1455 τ.μ, η περιοχή μπήκε σε σχέδιο πόλης το 1985 και το 1993 προστέθηκαν άλλα 345 από την υπόλοιπη ιδιοκτησία. Στο οικόπεδο έγινε σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας σε τέσσερα μερίδια.Οι δύο ιδιοκτησίες έχουν εξαντλήσει τη δόμηση που δικαιούνται και οι υπόλοιποι όχι η συνολική δόμηση το οικοπέδου είναι 1820*0,8=1456,Αυτή την στιγμή έχουν κτιστεί 1248 τ.μ.

Σύμφωνα με την πράξη εφαρμογής και με τις μετακινήσεις των ορίων που γίνονται στο ΟΤ η τελική επιφάνεια γίνεται 1500 τ.μ με αποτέλεσμα η συνολική δόμηση που θα έχει το οικόπεδο μετά την κύρωση της πράξης να είναι 1200 τ.μ< 1248 τ.μ. της υπάρχουσας.

Τι μπορώ να κάνω έτσι ώστε να διασφαλισούν τα δικαιωματά τους οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν κτίσει.

Ο ένας από τους δύο θέλει να οικοδομήσει άμεσα

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε georgecv

προφανώς σε καμμιά περίπτωση δεν μπορείς να υπερβείς την επιτρεπόμενη κάλυψη και δόμηση, υπάρχουν βέβαια εξαιρέσεις αλλά δεν εμπίπτει η περίπτωση που αναφέρεις σε αυτές

θεωρώ πολύ σπάνιο σε πυκνοδομημένο τμήμα η τελική ιδιοκτησία να είναι -320 τ.μ

με ποιές διατάξεις έγινε η πράξη εφαρμογής?

ψάξε γενικότερα τις τακτοποιήσεις κάτι δεν πάει καλά

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

georgecv,

Καταρχήν πρέπει να σου πω ότι δεν μπορείς να υπερβείς την μέγιστη δόμηση που προκύπτει συμφωνα με το εμβαδό του οικοπέδου που αποδίδουν αυτή τη στιγμή(2η Ανάρτηση). Επρέπε να γίνει προέλεγχος οικοδομησιμότητας (κατα την διάρκεια εκδοσης οικ. αδείας και κατατμήσεων) ώστε να αποφευχθούν τα σημερινά προβλήματα. Αφού δεν έγινε (η ευθύνη είναι των ιδιοκτητών) κάνε ένα έλεγχο σχετικά και θα δεις τι θα προκύψει. Βρες ποιοί και πόσοι ήταν οι ιδιοκτήτες στις 10-3-1982 (ψιλοί κύριοι επί του οικοπέδου), βρες τι ποσοστό και εμβαδό είχε ο καθένας στην ίδια ημερομηνία. Είσαι στα πυκνά οπότε ισχυέι το Ν.Δ.1923 περί αναλογισμου και τακτοποιήσης, όμως υπάρχει περίπτωση η ιδιοκτησία σου να αντιμετωπιστει με το αρ.8 του Ν1337/83 (εισφορά σε γη), αν οι ιδιοκτήτες είχαν έκαστος εμβαδό >500μ2 στις 10-3-82 (πιθανή περίπτωση). Υπάρχουν όμως και άλλες περιπτώσεις οπότε πριν αρχίσεις βρες, όπως είπε και ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ, το πολεοδομικό καθεστώς που υπάγεται η ιδιοκτησία σου. Δεν είναι απλή η περίπτωση σου και θα χρειαστεί ''ψάξιμο'' και γνώση της νομοθεσίας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.