Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θεμελιώδεις ιδιοπερίοδοι 0


 
cran

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

γιατί δεν είπες εξαρχης ότι ειναι ένα 2όροφο υπόγειο κτίριο?

 

πως συσχέτισες μέθοδο αδρανειακής απόκρισης σε υπόγεια που δέχονται δυναμικες μετακινήσεις? μάλλον κάτι δεν πάει καλά εδώ

Link to comment
Share on other sites

Σε ποιό πρόγραμμα και τι μέθοδο χρησιμοποίησες εκεί? Δές τι καθολικα αδρανειακά στοιχεία λαμβάνει υπόψιν του. Βάλε ακριβώς το ίδιο κτήριο πάνω από την στάθμη 0 και δές τις διαφορές.

Link to comment
Share on other sites

Το πιό λογικό είναι να έχεις μπερδέψει την στάθμη αναφοράς. Ή μπορεί να "κτύπησε" το συγκεκριμένο αρχείο. Το καλύτερο για μένα να ξαναδώσεις το μοντέλο.

Link to comment
Share on other sites

Σε ποιό πρόγραμμα και τι μέθοδο χρησιμοποίησες εκεί? Δές τι καθολικα αδρανειακά στοιχεία λαμβάνει υπόψιν του. Βάλε ακριβώς το ίδιο κτήριο πάνω από την στάθμη 0 και δές τις διαφορές.

 

Το πιό λογικό είναι να έχεις μπερδέψει την στάθμη αναφοράς. Ή μπορεί να "κτύπησε" το συγκεκριμένο αρχείο. Το καλύτερο για μένα να ξαναδώσεις το μοντέλο.

 

Ρε παίδες έχει ένα κουτί από τοιχεία. Πώς είναι δυνατόν να βγάλει ιδιοπερίοδο?

Θα δεχόμουν πρόβλημα αν μου έλεγε ότι εμφανίζει ιδιοπερίοδο με 3 δεκαδικά κ πάλι είναι 0.

Ας μας πει ο φίλος Cran πόσα δεκαδικά βγάζει το πρόγραμμα. Αν βγάζει ένα....καλώς κάνει κ είναι 0.

Link to comment
Share on other sites

Κατά την μελέτη της αντιπροσωπευτικής υπόγειας κατασκευής μεγάλων διαστάσεων, υπό σεισμική και στατική φόρτιση, προέκυψαν μια σειρά από ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις επί της προσέγγισης σχεδιασμού που σήμερα εφαρμόζεται και των υφιστάμενων μεθοδολογιών αντιμετώπισης του θέματος στην βιβλιογραφία. Συνοπτικά οι σημαντικότερες από αυτές,

όπως και κάποιες προτάσεις για ορθολογικότερη προσέγγιση της διαδικασίας σχεδιασμού μπορούν να διατυπωθούν ως εξής:

 

• Υφίσταται ανάγκη για καταλληλότερο προσδιορισμό των δεικτών εμπέδησης (αυτή τη στιγμή οι δείκτες που χρησιμοποιούνται προέρχονται από μελέτες που αφορούν όχι υπόγειες κατασκευές μεγάλων διαστάσεων αλλά είτε επιμήκεις υπόγειες κατασκευές

είτε πασσάλους ή ακόμη και απλά εγκιβωτισμένες θεμελιώσεις).

 

• Κατά την ψευδοστατική θεώρηση του προβλήματος όπου οι δυναμικές εδαφικές ωθήσεις εφαρμόζονται ως στατικά φορτία απαιτείται ένας ορθολογικότερος προσδιορισμός των τιμών τους και του τρόπου επιβολής στην κατασκευή καθώς οι υφιστάμενες κανονιστικές διατάξεις δεν εξετάζουν την περίπτωση έργων αυτού του τύπου. Η χρήση μιας φόρτισης σύμφωνης με την περίπτωση των ακλόνητων τοίχων

για τα πρώτα 10m βάθους και εν συνεχεία με σταθερή τιμή φορτίου, μπορεί στην κατασκευή που εξετάστηκε να δίνει αποδεκτά προς την πλευρά της ασφαλείας αποτελέσματα, δεν σημαίνει όμως ότι κάτι τέτοιο ισχύει και για διαφορετικές περιπτώσεις γεωμετρίας της κατασκευής και εδαφικών ιδιοτήτων. Και φυσικά κρίσιμες διατομές είναι πιθανόν να υπο-διαστασιολογούνται.

 

• Παράλληλα, ο προσδιορισμός της αδρανειακής απόκρισης της κατασκευής με την χρήση της ισοδύναμης στατικής μεθόδου και την εφαρμογή σεισμικής φόρτισης τριγωνικής κατανομής δεν είναι ο πλέον κατάλληλος για την περιγραφή της δυναμικής απόκρισης ενός υπόγειου έργου. Απαιτείται συνεπώς η ανάπτυξη μιας μεθόδου η οποία θα προσομοιώνει ορθότερα την κατανομή των σεισμικών φορτίων στην κατασκευή.

 

• Η κάθε μέθοδος που υιοθετείται κατά την μελέτη ενός υπόγειου έργου έχει συγκεκριμένες παραδοχές, κυρίως όσον αφορά τα δυναμικά φορτία που εφαρμόζονται στην κατασκευή. Είναι λοιπόν σκόπιμη για τον μελετητή μηχανικό η εκ των προτέρων εκτίμηση του βαθμού συμμετοχής της κάθε δράσης στην απόκριση του φορέα, ώστε να είναι σε θέση να επιλέξει την κατάλληλη μέθοδο για την κάθε περίπτωση κατασκευής που εξετάζεται. Έτσι, όταν π.χ. η άνωση παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην διαστασιολόγηση της βάσης της κατασκευής, (στάθμη σύνδεσης διαφραγμάτων με την πλάκα θεμελίωσης του έργου), που είναι από τα κρισιμότερα σημεία ενός υπόγειου σταθμού, ενδέχεται ο ακριβής καθορισμός των δυναμικών φορτίων να είναι δευτερευούσης σημασίας και να μπορεί να επιλεγεί μια απλούστερη μέθοδος εκτίμησής τους κατά την μελέτη.

 

Τάδε έφη.......... Ζαρατούστρα

Link to comment
Share on other sites

Δουλευώ το Statics 2008. Ο Φορέας επιλύεται ως πλαίσιο στο χώρο με 6 βαθμούς ελευθερίας ανά ελεύθερο κόμβο (Μέθ. Χωρικού Πλαισίου), η ανάλυση του οποίου γίνεται με τη Μέθοδο Των Μετακινήσεων (αν αυτό με ρωτάτε).

Βαζόντας το ίδιο κτίριο πάνω από το 0 μου βγάζει Tx=0.28sec και Ty=0.20sec. Οι ιδιοπερίοδοι βγαίνουν με 2 δεκαδικά...

Επίσης δοκίμασα το εξής. Την τελευταία στάθμη που σε μένα είναι στο -1.20μ την έβαλα στο 0.5 και έβαλα σεισμικό συντελεστή 0.01. Ετσι μου βγάζει Tx=0.01sec και Ty=0.01sec

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Cran χωρίς να ξέρω το πρόγραμμα που αναφέρεις αλλά από το SAP που χρησιμοποιούσα ως φοιτητής μου είχε τύχει κάτι αντίστοιχο, είχα κάνει λάθος στους βαθμούς ελευθερίας στο επίπεδο του διαφράγματος..!Δεν ξέρω εάν το πρόγραμμα αυτό τα λαμβάνει αυτόματα..!Πάντως όσα τοιχία και να έβαλες μηδέν δεν βγαίνει θα έβγαινε έστω μια μικρή τιμή(δες και τον αριθμό δεκαδικών που χρησιμοποίησες).

 

Ε.Α.Κ 2000 σελίδα 174!ίσως βοηθήσει..!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.