Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φύτευση σε οικόπεδο με τρεις κάθετες συνιδιοκτησίες


kwstas

Recommended Posts

Σε οικόπεδο εντός σχεδίου χωρισμένο σε τρεις κάθετες συνιδιοκτησίες, υπάρχουν δύο οικοδομές. Η μία οικοδομή ευρίσκεται εξ ολοκλήρου στην μία κάθετη συνιδιοκτησία και η άλλη οικοδομή στις άλλες δύο, δηλαδή ενιαίος φέρον οργανισμός με κοινό κλιμακοστάσιο για να εξυπηρετεί τους ορόφους των δύο αυτών κάθετων συνιδιοκτησιών. Στην μία τις δύο αυτές κάθετες συνιδιοκτησίες της ενιαίας οικοδομής θα γίνει προσθήκη καθ ύψος. Η ερώτησή μου είναι η εξής:

Ο έλεγχος φύτευσης πρέπει να γίνει για τον υποχρεωτικό ακάλυπτο του ενιαίου οικοπέδου ή για τον ακάλυπτο της συγκεκριμένης κάθετης συνιδιοκτησίας? Και αν ισχύει το πρώτο, χρειάζεται συνέναιση των συνιδιοκτητών για την συγκεκριμένη φύτευση?

Link to comment
Share on other sites

Απόλυτα σωστή η παρατήρηση του erling και προσθέτω ότι ακόμη και αν επρόκειτο να κτιστεί τώρα η μία εκ των δύο οικοδομών, ο έλεγχος της φύτευσης θα γινόταν επί του συνολικού οικοπέδου, όπως άλλωστε προβλέπεται για την εφαρμογή κάθε διάταξης του ΓΟΚ και του Κτιριοδομικού.

Link to comment
Share on other sites

kwstas, αφού η προσθήκη είναι καθ'ύψος, γιατί θα μεταβληθεί το διάγραμμα κάλυψης ώστε να κάνεις νέο έλεγχο φύτευσης?

 

............διότι η προσθήκη μου βγάζει μία νέα στάθμευση συν το ότι διαμορφώνω εκ νέου τον περιβάλλοντα χώρο της μιας κάθετης συνιδιοκτησίας. Άλλωστε στην πρώτη άδεια της οικοδομής το 1988 και στην άδεια της άλλης οικοδομής το 1989 δεν είχε γίνει αντίστοιχος έλεγχος. Μήπως τελικά αυτό είναι το πρόβλημα και μου επέβαλαν τον έλεγχο φύτευσης?

Link to comment
Share on other sites

Ναι έχεις δίκιο.

Η σκέψη μου είναι η παρακάτω.

Πολεοδομικά η φύτευση ελέγχεται στο σύνολο του οικοπέδου.

Αλλά επειδή μπορεί να χρησιμοποιήσεις και επιφάνεια από άλλες κάθετες πλην αυτής που δομείς, ώστε να βγεις, θα χρειαστείς συναίνεση των συνιδιοκτητών.

Αν όμως δεν πειράξεις τις άλλες κάθετες τότε δεν χρειάζεται.

 

Πάντως σε αντίστοιχη περίπτωση, έλεγξα μόνο της κάθετης που δομούσα, αλλά στην περίπτωσή μου δεν είχα χρειαστεί εμβαδόν από τις άλλες κάθετες, οι οποίες ήταν και αδόμητες.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να ζητήσω συναίνεση των συνιδιοκτητών? Για την φύτευση στον ακάλυπτο του ενιαίου οικοπέδου στον οποίο υπάρχει συγκυριότητα και όχι αποκλειστική χρήση?

Link to comment
Share on other sites

Διότι μπορεί εσύ/εγώ στην κάθετη που δομούμαι, να μην παρουσιάσουμε καθόλου φύτευση και να την παρουσιάσουμε σε άλλη κάθετη.

Δεν πρέπει ο ιδιοκτήτης εκείνης της κάθετης να συμφωνήσει?

Link to comment
Share on other sites

Άρα σε περίπτωση που ο συνιδιοκτήτης "ψάξει" το θέμα και ζητήσει τα ρέστα για την πραγματοποιούμενη φύτευση που κάνω και στον "δικό" του ακάλυπτο χώρο τότε και εγώ δικαιωματικά μπορώ να του επισημάνω πως η δική του άδεια (του 1989) δεν πληρούσε τις προδιαγραφές φύτευσης (πράγματι από τον έλεγχο του δικού του διαγράμμτος κάλυψης αυτό προκύπτει), ή καλύτερα μάλλον δεν είχε γίνει καν έλεγχος φύτευσης. Με την δική μου άδεια προσθήκης κατά κάποιο τρόπο νομιμοποιώ και εκείνον...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.