Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια λειτουργίας καταστήματος δίπλα σε πρατήριο καυσίμων


dbala

Recommended Posts

Συνάδελφοι γειά σας,

 

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι:

 

Υφιστάμενη οικοδομή (1994) αποτελείται από πρατήριο καυσίμων (με νομιμη άδεια λειτουργίας) και από κατάστημα 300τμ. Το κατάστημα χωρίστηκε από τον ιδιοκτήτη σε δύο μέρη (150+150τμ) και νοικιάστηκε. Το ένα κατάστημα είναι ζαχαροπολαστείο και το άλλο θα είναι πρατήριο άρτου. Οι ενοικιαστές δεν μπορούν να βγάλουν άδεια λειτουργίας γιατί στην οικοδομική άδεια φαίνεται ως ένα κατάστημα. Για τη χορήγηση άδειας από τον αρμόδιο δήμο τους παρέπεμψαν στον ιδιοκτήτη να προβεί σε αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας. Ο ιδιοκτήτης με τη σειρά του μου ανέθεσε το θέμα της αναθεώρησης. Για την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας απο την αρμόδια πολεοδομία με παρέπεμψαν στο τμήμα συγκοινωνιών λόγω του πρατηρίου με τη δικαιολογία ότι δεν γίνεται να υπάρχει κατάστημα δίπλα σε πρατήριο καυσίμων (πδ 118/2006). Στο τμήμα συγκοινωνιών μου είπανε ότι μπορεί να λειτουργήσει κατάστημα με εμβαδό μικρότερο από 50τμ. (ουσιαστικά κατάστημα που να χωράει λιγότερους από 50 ανθρώπους). Δηλαδή πρέπει να χωρίσω το υφιστάμενο καταστημα σε χώρους <50τμ. Το ένα όμως εκ των δύο καταστημάτων είναι πλήρως εγκαταστημένο. Σκέφτεστε να τους πω ότι δεν είναι δυνατό να πάρουν άδεια λειτουργίας;

 

Γνωρίζει κάποιος κάτι επί του θέματος;

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε dbala

τα όσα αναφέρεις αφορούν την ίδρυση νέου πρατηρίου υγρών καυσίμων Π.Δ 118/06

κατά την γνώμη μου το αμφίδρομο εντός σχεδίου δεν ισχύει με κάθε επιφύλαξη προς το παρόν

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Εάν ισχύει ότι απαγορεύεται να λειτουργεί κατάστημα με εμβαδόν άνω των 50 m2, δίπλα σε πρατήριο, τότε:

1. πώς δόθηκε άδεια ανέγερσης αυτού του καταστήματος των 300 m2 (αν υποθέτω ότι στα σχέδια φαινόνταν ότι θα ήταν το βενζινάδικο δίπλα)

2. πώς λειτουργούν τόσα και τόσα καταστήματα με εμβαδό άνω των 50 m2, δίπλα σε βενζινάδικα

3. αν υποθέσουμε ότι λειτουργούσε ήδη το ζαχαροπλαστείο και ο φούρνος. Και ερχόνταν κατόπιν να ανοίξει το βενζινάδικο. Θα ήλεγχε κανείς αν υπήρχε κατάστημα άνω των 50 m2 δίπλα στο βενζινάδικο. Πώς ακριβώς;

 

Μήπως μία υπεύθυνη δήλωση, από την μεριά του ιδιοκτήτη της επιχείρησης που να λέει ότι "Δηλώνω υπευθύνως κτλ, κτλ ότι σε καμία περίπτωση δεν θα συγκεντρωθούν περισσότερα από 50 άτομα μέσα στο κατάστημα."

Για να γίνεις και πειστικότερος μπορείς να προμηθευτείς και σύστημα καταμέτρησης ανθρώπων που βρίσκονται εντός καταστήματος (όπως αυτά στις εισόδους των Super market) το οποίο θα δίνει συνεγερμό όταν ξεπερνιούνται τα ... 40 άτομα (για να έχουμε και ένα περιθώριο ασφαλείας , τρομάρα μας :smile: )

 

Τέτοιες ανοησίες βλέπω και τρελαίνομαι ...

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.