Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπορώ να εργαστώ χωρίς εγγραφή στο τεε?


elenakot

Recommended Posts

καλησπερα..

να ρωτησω αν γνωριζει κανεις.πηρα το πτυχιο μου ως μηχανολογος μηχανικος τωρα.στο τεε θα γραφτω λογικα το καινουριο χρονο οταν θα γινουν εξετασεις.

μηπως μπορει καποιος να μου πει αν γινεται να με προσλαβουν σα μηχανικο χωρις να ειμαι στο τεε ωστε να πιαστει σα προυπηρεσια και στο βιογραφικο μου?

τι χρειαζεται??

Link to comment
Share on other sites

Οχι.

 

Αν πάρεις μια προκύρηξη θέσης σε κάποια υπηρεσία, θα δεις ότι συνήθως η προϋπηρεσία ξεκινά να μετρά την στιγμή εγγραφής στο ΤΕΕ.

 

Αν ψάξεις, θα βρεις κι άλλα θέματα που έχει συζητηθεί αυτό το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς όχι. Η άδεια επαγγέλματος θα βγει πρώτα (ΤΕΕ) και μετά θα πας εφορία για μπλοκάκι και τα συναφή. Ακόμη και το ΤΣΜΕΔΕ μέχρι τότε θα το χάσεις.

 

Το μόνο που μπορεί να γίνει σίγουρα είναι να συμφωνήσει ο εργοδότης στη συστατική επιστολή που θα σου δώσει στο τέλος (αν τη ζητήσεις) να συνυπολογίσει και αυτό το διάστημα. Ίσως υπάρξει δυνατότητα υπογραφής κάποιου είδους σύμβασης/συμφωνητικού στο οποίο να συμφωνήσετε η απόδειξη αμοιβής που θα κόψεις να γίνει αργότερα...συζητείστε το με τον εργοδότη.

Link to comment
Share on other sites

στη δική μου περίπτωση ο εργοδότης περίμενε 2-3μήνες μέχρι την εγγραφη μου στο ΤΕΕ και μέχρι να ανοίξω βιβλία και κόψαμε εκ των υστέρων την απόδειξη

 

δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα

-------

σε ό,τι αφορά την προυπηρεσία σύμφωνα με δικαστική απόφαση την ιδιότητα του μηχανικού την αποκτάς από την ημερομηνία κτίσης του πτυχίου σου και όχι από την εγγραφή στο ΤΕΕ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

αν δεν χρειαζεσαι την σφραγιδα για να εργαστεις, μην κανεις το λαθος και μπεις στα διχτυα του τεε -τσμεδε διοτι εκει ασφαλιζεται η ιδιοτητα (μεχρι να παρεις συνταξη ) αδιαφορο αν εργαζεσαι η οχι. Οταν λοιπον θα εισαι ανεργος θα χρεωνεσαι υποχρεωτικα 6000 ευρω τον χρονο . θα το αντεχεις ? εκατονταδες ανεργοι μηχανικοι καταθετουν αιτησεις διαγραφης στο τεε λογω της κρισης και αδτυναμιας καταβολης εισφορων, ΣΑαν μισθωτος σε καποια εταιρεια μπορεις να εργαστεις σαν μηχανικος με ασφαλιση ικα πχ. Τι προυπηρεσια μου λες τωρα! εδω γινεται αγωνας επιβιωσης των ανεργων μηχανικων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.