Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Εξ αδιαιρέτου αγροτεμάχιο μπαίνει σε σχέδιο πόλης.


Mastoras13

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

θα ήθελα να σας ρωτήσω τι γίνεται όταν ένα εξ αδιαιρέτου αγροτεμάχιο μπει σε σχέδιο πόλης και οι συνιδιοκτήτες είναι δύο. Π.χ. αν ένα αγροτεμάχιο 1 στρέμα μπει στο σχέδιο, μπορεί ο ένας ιδιοκτήτης να πουλήσει σε τρίτο πρόσωπο το δικό του μερίδιο (500μ) και ο άλλος να χτίσει στα υπόλοιπα 500μ; Με λίγα λόγια θέλω να καταλάβω αν μετά την είσοδο στο σχέδιο, μπορούν οι 2 μέχρι τότε συνιδιοκτήτες να ανεξαρτητοποιήσουν τις ιδιοκτησίες τους.

 

Ευχαριστώ,

Γιώργος.

Link to comment
Share on other sites

Οταν μια ιδιοκτησία μπαίνει στο σχέδιο πόλης τότε γίνεται οικόπεδο και ακολουθεί πλέον τους όρους δόμησης αλλά και κατάτμησης που θεσπίσθηκαν από αυτό το σχέδιο πόλης. Αναλόγως του ορίου αρτιότητας που επιβλήθηκε από το σχέδιο πόλης στην περιοχή που εντάχθηκε στο σχέδιο εξαρτάται αν μπορεί να γίνει κατάτμηση ή όχι. Περισσότερες και πιό εξειδικευμένες πληροφορίες θα τις έχετε από έναν τοπογράφο της περιοχής σας κ. Μastora13.

Link to comment
Share on other sites

Η απλή απάντηση στο ερώτημα είναι ότι η ένταξη στο σχέδιο πόλης, και μάλιστα με τις διατάξεις του ν. 1337/1983, δεν αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς ενός οικοπέδου. Η δυνατότητα κατάτμησης του οικοπέδου των 1.000 τ.μ. (μετά τις εισφορές σε γη και σε χρήμα) σε δύο τμήματα μπορεί να γίνει αν αυτό επιτρέπεται από το ελάχιστο όριο αρτιότητας οικοπέδου, όπως σωστά επεσήμανε ο SIRADRAB.

 

Αλλά για υπεύθυνες απαντήσεις, πρέπει να συμβουλευτείς ένα τοπογράφο της εμπιστοσύνης σου.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την εμπειρία σας, το ελάχιστο όριο αρτιότητας που κυμαινεται κατα μέσο όρο; Υπάρχουν δηλαδή περιοχές που να είναι π.χ 150τμ και περιοχές που να είναι πάνω από 400τμ; Θα βοηθούσε σε τίποτα (αν μπορεί να γίνει) η σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας πριν την ένταξη στο σχέδιο πόλης;

 

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Το ελάχιστο όριο αρτιότητας δεν καθορίζεται από γενικούς κανόνες αλλά από τον πολεοδομικό σχεδιασμό και τις ειδικές συνθήκες της πολεοδομούμενης περιοχής. Σύσταση κάθετης δεν επιτρέπεται σε εκτός σχεδίου περιοχές.

 

Επαναλαμβάνω ότι το πρόβλημά σου δεν θα το λύσεις μέσω το internet, αλλά με συνεργασία με τον μηχανικό της εμπιστοσύνης σου.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις, όσο για το πρόβλημα μου :shock: δόξα το θεό δεν υπάρχει. Μια ερώτηση έκανα που μπορεί να απασχολήσει το πολύ μακρινό μέλλον και συγνώμη κι'όλας :evil:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.