Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα εγκατάστασης νέου μετρητή ΔΕΗ


penick

Recommended Posts

καλημερα σε ολους!

ειμαι νεος αρχιτεκτονας μηχανικος και θα ηθελα τη βοηθεια σας στο παρακατω προβλημα που αντιμετωπιζω:

ιδιοκτητης διαμερισματος εβγαλε οικοδομικη αδεια για διαχωρισμο διαμερισματος σε δυο και για εσωτερικες διαρρυθμισεις και εγω ανελαβα την κατασκευη. ενω, λοιπον, το ενα διαμερισμα τροφοδοτειται με ρευμα απο την υφισταμενη χελωνα της δεη, στο αλλο διαμερισμα υπαρχει προβλημα διοτι στο ντουλαπι οπου ειναι τα ρολογια της δεη δεν υπαρχει κενος χωρος για να εγκατασταθει νεος μετρητης! κατοπιν αιτησης που εγινε στη δεη, ηρθαν τεχνικοι υποτιθεται για να υποδειξουν που θα τοποθετηθει, αλλα τελικα δεν εκαναν τιποτα! μου ειπαν πως πρεπει ο ηλεκτρολογος μου να κανει ενα διαγραμμα και να προτεινει ο ιδιος που επιθυμει να τοποθετηθει με τη συμφωνη ομως γνωμη της οικοδομης (το 51% για την ακριβεια)! ωστοσο, ομως, ο πελατης μου δεν εχει καθολου καλες σχεσεις με τους υπολοιπους ενοικους και ειδικα με τον διαχειριστη, ο οποιος ηδη του εχει κανει μια καταγγελια στην πολεοδομια! (η ιστορια αυτη κραταει απο περσι και εληξε αισια πριν απο ενα μηνα!!!!)

τι γινεται λοιπον στην περιπτωση που δεν υπαρχει χωρος στα ρολογια και πως θα αποφυγω τη συνεννεση της οικοδομης;

 

επιπλεον, αντιμετωπιζω κατασκευαστικο προβλημα στο να κατεβασω τη δευτερη παροχη! καμια απο τις αρμοδιες υπηρεσιες (πολεοδομια, δεη, τεε) δεν αναλαμβανει την ευθυνη να μου υποδειξει τον τροπο! συγκεκριμενα, η πολεοδομια, σε εγγραφο ερωτημα που εκανα για το αν επιτρεπεται ή οχι εξωτερικα της οικοδομης απο τον ακαλυπτο, μου απαντησε οτι πρεπει να ακολουθησω τις προδιαγραφες του ελοτ hd384, το τεε μου ειπε "καντο οπως γουσταρεις να τελειωνεις" και η δεη "η σχεση μας με τον πελατη αρχιζει και τελειωνει στη χελωνα, δεν μας ενδιαφερει πως θα φτασει το καλωδιο".

μπορω να κατεβασω τελικα το καλωδιο εξωτερικα με καποιον τροπο; τι ισχυει;

αν οχι τι αλλος τροπος υπαρχει;

για το ιστορικο, σε ολη αυτη τη διαδικασια εχω παντα απεναντι μου το διαχειριστη, ο οποιος περαν του οτι δεν στεκει καλα νοητικα, μου ζηταει να του δειχνω εγγραφα που να μου επιτρεπουν την καθε μου κινηση!

θα εκτιμουσα ιδιαιτερα το ενδιαφερον σας να με βοηθησετε!

σας ευχαριστω προκαταβολικα!

Link to comment
Share on other sites

πρώτον βάζεις τον ηλεκτρολόγο μηχανικό να κάνει μια πρόταση για το που θα τοποθέτηση τη δεη μετά έρχεται έπειτα από συνάντησει με τον τεχνικό της δεη (αυτό που υπέδειξαν οι τεχνικοί είναι ι διαδικασία) να συμφωνίσετε για τη θέση . μπορεί να τοποθετηθεί και έξω το ρολόι δεν είναι υποχρεωτικό να είναι στο ίδιο μέρος τα ρολόγια (απο ότι ξέρω) οπότε δεν θα έχει πρόβλημα και με τους υπόλοιπους.

βέβεα στο δε'υτερο ερώτημα θα βοηθούσε και μια κάτοψη και να ξέραμε απο που έρχεται η δεη.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεις να περασεις την παροχη για το δευτερο διαμερισμα και εξωτερικα με πλαστικο καναλι.Χρησιμοποιησε καλωδιο ΝΥΥ.Τωρα εαν δεν εχει χωρο στην θεση των ρολογιων φτιαξε αν σε περνει διπλα απο αυτο ενα ντουλαπακι μικρο ξυλινο και ασε εκει την παροχη ωστε να ερθει η ΔΕΗ με την σειρα της να τοποθετησει την χελωνα.

Link to comment
Share on other sites

εισαι σιγουρος οτι επιτρεπεται ή έτσι συνηθιζεται να γινεται; ειναι δηλαδη νομιμο;(ρωταω γιατι έτσι είχα ξεκινησει να το κανω και μας σταματησε ο διαχειριστης)

το τονιζω επειδη ο διαχειριστης θελει χαρτια που να αποδεικνυουν οτι μου επιτρεπεται να κανω κατι τετοιο!

Link to comment
Share on other sites

Γιατι να μην επιτρεπεται ;;Αν η εγκατασταση ειναι ασφαλης τοτε δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Προσωπικα μου ετυχε μια φορα και το εκανα με αυτο το τροπο και δεν ειχα κανενα προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

αν σου πει αν επιτρέπεται το ΝΥΥ πες του ναι σύμφωνα με το ΕΛΟΤ να το αγοράσετε να δείτε ότι επιτρέπεται (και να το πάρει δεν πρόκειται να καταλάβει τίποτα, χώρια που δεν θα το αγοράσει καν αφού τα λεφτάκια του το έχει)

 

Αν σου ζητάει χαρτιά πες δεν μπορώ να αναπαράγω το ΕΛΟΤ είναι παράνομο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.