Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτόματο πρόγραμμα επιμετρήσεων και On Screen Takeoff


sophie

Recommended Posts

Κατέβασα χθές το επιμετρητικό πρόγραμμα της Nomitech ( http://www.nomitech.eu/cms/el/c/onscreentakeoff.html ) και μου φαίνετε πολύ ενδιαφέρον και σκέφτομαι να το αγοράσω. Θα ήθελα να μάθω αν το δουλεύουν άλλα μέλη στο Forum και εντυπώσεις.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω οτι ειναι καθολου προβλημα αυτο. Στο γραφειο έχουμε δύο άδειες που το δουλευουμε και ειναι παναπλο. Απλα ζωγραφιζεις πανω απο τα σχεδια σου και αυτο σου υπολογίζει ποσοτητες οπως ογκους, εμβαδα κτλ. Σε δύο ωρες σκεψου οτι ειχαμε τελειωσει όλες τις επιμετρησεις για μια τετραοροφη πολυκατοικια 650μ2, μπετα, τοιχοποιες, πατωματα, κουφωματα κτλ, με ακριβεια.

Link to comment
Share on other sites

Ξέρεις περίπου σε τι κόστος κυμαίνεται ; Επίσης, προφανώς παρουσιάζετε τις επιμετρήσεις με το αγγλικό μενού ή έχεις τη δυνατότητα να μεσολαβήσεις και να αλλάξεις τους "τίτλους" ; Δείχνει πολύ ενδιαφέρον πάντως !

Link to comment
Share on other sites

Οι επιμετρησεις παρουσιαζονται στα ελληνικα και μπορεις να γραφεις οτι επιμετρεις στα Ελληνικα. Εμεις χρησιμοποιούμε το link που έχει με το CostOS για να κανουμε τις σουμες, να βάζουμε φιρες υλικων κτλ. και να φτιαχνουμε την προσφορα για τον πελάτη, αφού προσθέσουμε το κέρδος μας. Νομίζω η τιμή του είναι γύρω στα δύο χιλίαρικα, αλλά τα αξιζει τα λεφτά του. Σκέψου μόνο τις εκτυπώσεις που γλιτωσαμε για κάθε προσφορα. Δεν μιλάω για το ότι μπορεί να σου ξεφύγει κάτι όταν μετράς με το χέρι, οπότε άστα...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Πήγα στην παρουσίαση που έγινε.

 

Το επιμετρητικό κομμάτι έρχεται "κουστούμι" από Αμερική και στοιχίζει γύρω στα 2000 Euro χωρίς Φ.Π.Α. Ετοιμάζονται βελτιώσεις που θα αυτοματοποιήσουν κάποιες διαδικασίες λίγο μετά τα Χριστούγεννα.

 

Οι εντυπώσεις από την παρουσίαση είναι ανάμικτες. Άριστες στο θέμα αυτόματης ανίχνευσης ορίων πλακών από τη μία , αδυναμία καταμέτρησης blocks σε dwgs που έχουμε.

 

Στο οργανωτικό πάει πολύ καλά και μάλιστα συνδέεται με το κοστολογικό πακέττο της Nomitech . Νομίζω ότι σιγά σιγά θα βελτιωθούν και οι δυνατότητες στο επιμετρητικό. Για μένα , δεν είναι ενθαρρυντικό , που έρχεται "έτοιμο" από Αμερική . Το υποστηρίζουν μεν, είναι black box δε.

 

Ίδωμεν...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.