Μετάβαση στο περιεχόμενο

tolaros

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tolaros's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν ήταν να επιλέξω από τα άλλα τρία μαλλον θα επέλεγα το ZWCad. Ο λόγος που δεν το αγόρασα είναι γιατί μου κράσαρε κανα δύο φορές όταν είχα φορτώσει ένα βαρύ σχέδιο και γιατί μάλλον είμαι προκατηλλημένος με τα κινέζικα προϊοντα.
  2. Αφού δοκίμασα Bricscad, ProgeCAD, ZWCad και Intellicad, σαν σχέση τιμής και ποιότητας εγω προτίμησα το Bricscad. Μου φάνηκε πολύ πιο γρήγορο και σταθερό όταν φόρτωσα μεγάλα αρχεία dwg.
  3. Σήμερα έχει 23 Δεκεμβρίου και μιλουσα με τον ΕΛΟΤ για να αγοράσω τους Ευροκώδικες και κυρίως το Εθνικό Προσάρτημα. Η απάντηση ήταν ότι δεν είναι ακόμα έτοιμο και να καλέσω στις γύρω στις 30 Δεκεμβρίου. Από 1/1/11 θα είναι υποχρεωτική η εφαρμογή του! Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα!
  4. Συνάδελφοι γνωρίζετε αν η χρήση ενοικιαζόμενων δωματίων απαιτεί απόσταση μεγαλύτερη από 300μ άπό Νοσοκομεία; Επίσης οι θέσεις στάθμευσης για ξενώνες υπολογίζονται 1 ανά 50μ2; και τι γίνεται στην περίπτωση που η δόμηση μου είναι π.χ. 405μ2, χρειάζομαι 9 θέσεις αντί για 8? Υπάρχουν κάποιες άλλες απαιτήσεις εκτός από την παθητική που αλλάζει και την χρήση ενοικιαζόμενων/ξενώνα; Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας.
  5. Η όλη κουβεντα μου θυμίζει το ανάλογο του να συζητάμε το 1995 πως να θέσουμε standards σχετικα με το πως θα τυποποιήσουμε τους ραπιδογραφους και τα μηχανικά μολυβια που θα χρησιμοποιούμε οταν η τεχνολογία προχωρούσε στο CAD. Τη στιγμή που η Βόρεια Ευρώπη και η Αμερική επενδύουν στο BIM και πως τα ανοιχτά standards (ifc αρχεία) θα επιτρέπουν όλους τους μηχανικούς να εργάζονται απευθείας πάνω σε 3D αποφεύγωντας λάθη και αυξάνοντας την παραγωγικότητα, εδω κάποιοι πέρνουν ερευνητικά πακέτα για να θέσουν τυποποιήσεις σε προϊόντα εγχωριας "και μόνον" κατανάλωσης. Δε θα πω παραπάνω απ' το ότι η εν λόγω εργασία δημοσιεύτικε στο εξωτερικό και μου την αποστείλανε συνάδελφοι απ' εξω με την αποροία αν ζούμε σε άλλον αιώνα. Άντε να εξηγείς τωρα ότι εδώ ακόμα η πλειοψηφία των μηχανικών δουλεύει με σπασμένα CAD...
  6. Λοιπον, σε περιπτωση που τύχει σε κάποιο συνάδελφο. Στην περίπτωση αυτή πάμε με Πινακα 1 (σα να πρόκειται για νέα οικοδομή) αλλά για τις εργασίες που απομένουν μέχρι την αποπεράτωση της οικοδομής. Τα ένσημα για τις λοιπές εργασίες διαιρούνται με τον αριθμό των φάσεων και πολαπλασιάζουμε το αποτέλεσμα με τις απομένουσες φάσεις.
  7. Συνάδελφοι θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς τι γίνεται με το ΙΚΑ, σε οικοδομή που έχει μεινει ημετελής (στα δάπεδα) με οικοδομική άδεια του 78. Θα πρέπει να πάμε με συμβατικό προϋπολογισμό στο ΙΚΑ ή με αναλυτικό καταγράφωντας τις εναπομείνουσες εργασίες και καλώντας το ΙΚΑ για αυτοψία; Έχουν κοληθεί τα ένσημα της παλιάς άδειας μέχρι και τα επιχρίσματα. Παρεπιπτώντος από επισκεψη του ιδιοκτήτη στο ΙΚΑ, αυτό δεν έκανε δεκτό τον αναλυτικό πινακα που του έδωσα, αλλά δεν ήταν και σαφές με το τι ακριβώς χρειάζεται.
  8. Οι επιμετρησεις παρουσιαζονται στα ελληνικα και μπορεις να γραφεις οτι επιμετρεις στα Ελληνικα. Εμεις χρησιμοποιούμε το link που έχει με το CostOS για να κανουμε τις σουμες, να βάζουμε φιρες υλικων κτλ. και να φτιαχνουμε την προσφορα για τον πελάτη, αφού προσθέσουμε το κέρδος μας. Νομίζω η τιμή του είναι γύρω στα δύο χιλίαρικα, αλλά τα αξιζει τα λεφτά του. Σκέψου μόνο τις εκτυπώσεις που γλιτωσαμε για κάθε προσφορα. Δεν μιλάω για το ότι μπορεί να σου ξεφύγει κάτι όταν μετράς με το χέρι, οπότε άστα...
  9. Δεν νομιζω οτι ειναι καθολου προβλημα αυτο. Στο γραφειο έχουμε δύο άδειες που το δουλευουμε και ειναι παναπλο. Απλα ζωγραφιζεις πανω απο τα σχεδια σου και αυτο σου υπολογίζει ποσοτητες οπως ογκους, εμβαδα κτλ. Σε δύο ωρες σκεψου οτι ειχαμε τελειωσει όλες τις επιμετρησεις για μια τετραοροφη πολυκατοικια 650μ2, μπετα, τοιχοποιες, πατωματα, κουφωματα κτλ, με ακριβεια.
  10. Συναδελφοι στην εταιρεια που δουλευω χρησιμοποιούμε το On-screen Takeoff μαζί με το CostOS και ομολογουμένως γλιτώνουμε πολύ χρόνο στις επιμετρησεις. Δειτε: http://www.nomitech.eu/cms/el/c/onscreentakeoff.html Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα σας στο προφιλ σας ,ευχαριστώ ZaXoYs
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.