Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαγγελματικός προσανατολισμός για την Αρχιτεκτονική


ChristosP

Recommended Posts

Καλησπέρα στο forum.

 

Βρίσκομαι σε ένα δίλημμα σχετικά με τον επαγγελματικό μου προσανατολισμό. Τώρα μπήκα στο τρίτο έτος της σχολής πολιτικών μηχανικών ΕΜΠ. Να σημειώσω ότι είμαι 25 ετών έχοντας πάρει ήδη ένα πτυχίο. Επαγγελματικά θα ήθελα να ασχοληθώ με την αρχιτεκτονική σύνθεση. Το δίλημμα μου είναι το εξής:

 

• να πάρω το πτυχίο του πολιτικού μηχανικού στα 27 μου και ύστερα να κάνω κάποιο master ή (και) διδακτορικό στην αρχιτεκτονική παράλληλα με δουλεία ώστε να αποκτήσω κατά κάποιο τρόπο το θεωρητικό και το πρακτικό υπόβαθρο στην αρχιτεκτονική σύνθεση

 

• ή να δώσω πανελλήνιες για την αρχιτεκτονική σχολή? Στην περίπτωση αυτή χρειάζομαι 1 έτος προετοιμασίας + 5 έτη σπουδών + 1 έτος στρατό. Δηλαδή, έναρξη επαγγελματικής καριέρας στα 32.

 

Είμαι ενήμερος για τα δικαιώματα περί αρχιτεκτονικών μελετών από ένα πολιτικό μηχανικό. Δεν αποσκοπώ στην επιφανειακή αντιμετώπιση της αρχιτεκτονικής, κάτι το οποίο συμβαίνει συχνά, αλλά στην ουσιαστική απόκτηση ικανότητας αρχιτεκτονικής σύνθεσης.

 

 

Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη.

 

Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα σας στο προφίλ σας,ευχαριστώ

ZaXoYs

Link to comment
Share on other sites

Αφού -κατά την γνώμη σου- δεν σε καλύπτει η σχολή Π.Μ., και είσαι διατεθειμένος μέχρι και

πανελλήνιες να ξαναδώσεις για να μπεις στην σχολή Α.Μ.· ερωτώ:

 

Γιατί δεν έδινες από την αρχή (μετά το πρώτο σου πτυχίο) για την σχολή των Α.Μ.;

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχουν μάστερ ή διδακτορικά που να καλύπτουν κενά περί αρχιτεκτονικής σύνθεσης (εξελίσσουν, συμπληρώνουν τις υπάρχουσες γνώσεις). Το πρώτο σενάριο λοιπόν απορρίπτεται.

 

Αν οι γονείς σου έχουν τη δυνατότητα να σε στηρίξουν μέχρι τα 32 τότε να κυνηγήσεις την Αρχιτεκτονική. Βέβαια και νωρίτερα να τελείωνες πάλι θα σε στήριζαν (και ίσως για περισσότερο καιρό).

 

Τώρα που το ξανασκέφτομαι και Αρχιτέκτονας να γίνεις στην Ελλάδα...άδικος κόπος. Θα έχεις ευκαιρίες νομίζεις να ''αρχιτεκτονείς''? Αν πραγματικά το θες φύγε εξωτερικό και μείνε εκεί. Βέβαια σε 5-6 χρόνια μπορεί να γίνουν και θαύματα...έχεις αρκετή πίστη?

Link to comment
Share on other sites

Οι γονείς μου πιστεύω θα μπορούν να με στηρίξουν οικονομικά. Το να τελειώσω στα 32 δεν θα είναι τροχοπέδι στην επαγγελματική μου καρίερα? Όταν μάλιστα θα πρέπει να συναγωνιστώ συναδέλφους 24 χρονών. Με προβληματίζει το γεγονός ότι μπορεί να τελειώσω αρχιτεκτονική και να καταλήξω να κάνω ότι θα έκανα και ως πολιτικός μηχανικός. Μου αρέσουν τα μαθηματικά και η φυσική απλά δεν θέλω να περιοριστώ μια ζωή σε ατελείωτους υπολογισμούς.

Chilon δίκιο έχεις που απορείς,και τότε το είχα στο μυαλό μου απλά δεν το τόλμησα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

εγώ φίλε μου είμαι στο άλλο άκρο !! έχω τη δυνατότητα να σουδάσω αρχιτεκτονική (είμαι πρωτοετής) και σκέφτομαι σοβαρά να πάω του χρόνου στους πολιτικούς, σήμερα μάλιστα στο μα΄θημα είχαμε τελειόφοιτους μηχανολόγων μηχανικών που με κατατακτήριες μπήκαν στη σχολή μας και εργάζονται παράλληλα. Οι επιλογές είναι καθαρά στα χέρια μας αρκεί να τις χειριζόμαστε με σύνεση!! Εγώ πάντως προβληματίζομαι ήδη από το γεγονός ότι επικρατεί η αντίληψη ''είσαι αρχιτέκτονας...στην Ελλάδα είσαι άνεργος" , κάνε αυτό που γουστάρεις (εφόσον σίγουρα το γουστάρεις), η ζωή είναι πολύ μικρή για να μετανιώνουμε...

Link to comment
Share on other sites

+ 1000 συμφωνώ :) τι να λέμε τώρα άμα έχουμε να κάνουμε με οπτασίες.

 

Πραγματικά Ξανθιά οπτασία είσαι φυσική ξανθιά ή τα βάφεις. Που απευθήνεσαι, που αποσκοπείς δηλώνοντας σε ένα forum μηχανικών Ξανθιά οπτασία. :)

Πραγματικά κατανοώ το γεγονός ότι δεν σε γεμίζει η αρχιτεκτονική, ο μόνος χώρος που σε καλύπτει είναι δίπλα μου και να σε καλύπτω εγώ. :)

 

Συνάδελφε επι τροχάδην γιατί έχουμε και θέματα να ασχοληθούμε.

Μάθε τέχνη και άστηνε και άμα πεινάσεις πιάστηνε.

Η γνώμη μου είναι να τελειώσεις τους π.μ. αφού τους ξεκίνησες και μετά να κάνεις κάποιο πτυχίο αρχιτεκτονικής αρκεί να έχεις βέβαια την δυνατότητα να το κάνεις.

Οσο πιο πολλά ξέρεις τόσο πιο ανταγωνιστικός θα είσαι και σίγουρα ένας αρχιτέκτονας που θα κατέχει και γνώσεις πολ. μηχ. θα υπερέχει ανταγωνιστικά σε μια κοινωνία διακατέχει η υπερπληθώρα εργαζομένων κάτοχων σημαντικών πτυχίων. Πω τι π πάλι ο που...

Σημασία έχει μόνο το πτυχίο σου πρόσεξε να είναι κάτι ανταγωνιστικό που θα σε καλύπτει στην αγορα εργασίας πχ κάποιο αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο ή ένας αξιόλογος τίτλος Ms'c.

Βέβαια αν έχεις και την δυνατότητα να έχεις δικές σου δουλειές, όπως λές δεν έχεις πρόβλημα να σε τρέφουν μέχρι τα 32, ξέρω γώ, λέω. Τότε μην σε νοιάζει. Κάνε αυτό που εσύ θές.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα σε ολους/ολες

 

Κανε αυτο που σε τραβαει και μη σε νοιαζουν ηλικιες κτλ. Εγω ειμαι 29, εχω ηδη ενα πτυχιο οικονομικων απο πανεπιστημιο πειραια, τα παρατησα ολα (δουλεια σε μεγαλη εταιρια, σπιτι κτλ) ,ανεβηκα στη σκωτια και σπουδαζω απ την αρχη αρχιτεκτονας...τρελα γελια με τα 17χρονα και τα 18χρονα στα στουντιο.. :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.