Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Νομιμοποίηση αυθαίρετου δωματίου


Recommended Posts

Καλησπέρα !! Έχετε καταπληκτικές πληροφορίες που με βοήθησαν πολύ . Θα ήθελα και τη συμβουλή σας στα παρακάτω : Είμαι κάτοχος λυόμενου ακινήτου, (πρώην αυθαίρετο), σε οικόπεδο εντός σχεδίου, (άρτιο κατά παρέκληση και μη οικοδομήσιμο, λόγω έλλειψης κοινοτικού δρόμου) το οποίο είχε νομιμοποιηθεί το 1978, με εμβαδό 37 τ.μ. Μετά από δικαστική διαμάχη 7 ετών πήραμε πρόσφατα δρόμο δουλείας διέλευσης και θα ξεκινήσω εργασίες επισκευής . Το σπίτι είναι τώρα 50τ.μ., γιατί προστέθηκε ένα επιπλέον δωμάτιο το 1980 . Μπορώ να νομιμοποιήσω τα επιπλέον τ.μ. λόγω χρησικτησίας ; Μπορώ να βγάλω άδεια εργασιών μικρής κλίμακας ; Αν μου γίνει καταγγελία τι πρόστιμα να περιμένω ; Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας !!

Link to comment
Share on other sites

Εντός σχεδίου , άρτιο αλλά μη οικοδομήσιμο γιατί ? Προφανώς υπάρχει ανάγκη τακτοποίησης . Η χρησικτησία αφορά ιδιοκτησίες και όχι αυθαίρετα .

Πρέπει να συμβουλευθείς μηχανικό γιατί χρειάζονται τα πλήρη στοιχεία του προβλήματος .

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι οικοδομήσιμο γιατί δεν βλεπει σε κοινοτικό δρόμο . Με τα στοιχεία που παραθέτω, πιο πάνω, αν πάω από μόνος μου στην Πολεοδομία και τους αναφέρω την παράβαση, θα μπορέσω να πάρω άδεια για εργασίες μικρής κλίμακας ; Ευχαριστώ !!!\

 

Παρακαλώ μην κάνετε παράθεση του προηγούμενου μηνύματος!

ilias

Link to comment
Share on other sites

Να ΜΗΝ πας μόνος σου γιατί μπορεί να μπλέξεις . Να πας σε ένα μηχανικό και αυτός θα σου πεί τι πρέπει να κάνεις .

Link to comment
Share on other sites

Πήγα σε 2 και μετα από έρευνα που έκαναν τελικά δεν το αναλαμβάνουν γιατι πρέπει να δηλώσουν ψεύτικα τετραγωνικά . Για το ύψος των προστίμων ξέρουμε κάτι ; Ανήκει στην Πολεοδομία Αλμυρού Μαγνησίας

Link to comment
Share on other sites

Καλά τα λέμε αλλά την άδεια για τις εργασίες μικρής κλίμακας πως την παίρνουν ; Για το άρθρο 22 πρέπει να πας Πολεοδομία ή απλά το δηλώνεις στην αστυνομία από μόνος σου (μια και για τις εσωτερικές εργασίες δεν χρειάζεται άδεια ) :confused:

 

Καμιά απάντηση πιο συγκεκριμένη ; Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Η έγκριση (και όχι άδεια) εργασιών μικρής κλίμακας αφορά επεμβάσεις που δεν μεταβάλουν την κάλυψη. (π.χ. τα τετραγωνικά της προσθήκης ενός δωματίου).

Link to comment
Share on other sites

Τι είναι καλύτερο να κάνω ; 1. Ψευδή δήλωση για τα τετραγωνικά του σπιτιού ; (γίνεται επιτόπιος έλεγχος ;) ή 2. Να μη βγάλω την άδεια και να περιμένω πιθανή καταγγελία ;:-x

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.