Μετάβαση στο περιεχόμενο

ilidis

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ilidis

  1. Ο χάρτης της Βενετίας υπάρχει στο βιβλίο "αρχιτεκτονική μας κληρονομιά" του Ν. Κ. Μουτσόπουλου έκδοση 1983 σελ 150,151. Το βιβλίο το έχω αλλά είμαι χωρίς σκάνερ. Άν το βιάζεσαι θα πρέπει ή να ανεχθείς φωτογραφημένες στα 3mp τις δύο σελίδες ή να δοκιμάσεις να βρείς: α) στο ΤΕΕ "Τεχνικά χρονικά" Γενική έκδοση 243, Αύγουστος 1964, σελ. 94 είτε β) σε πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη τα "Αρχιτεκτονικά Θέματα" του 1975 (πιθανόν να είναι το τεύχος 9) όπου υπάρχει άρθρο του Ε. Φερεντίνου "Ο χάρτης της Βενετίας". Αν δεν βιάζεσαι πιστεύω ότι σε λιγότερο από 15 μέρες θα το σκανάρω και θα το ανεβάσω στα downloads. Πάντως είναι όλο κι όλο 16 σύντομα άρθρα.
  2. Brasco: Στατικά μπορεί να χρειάζεται και το ξέρετε καλλίτερα εσείς οι πολιτικοί μηχανικοί, όμως θεωρώ απίθανο το να μήν μπορεί να μετακινηθεί. Πάντως εκεί που βρίσκεται τώρα νομίζω πως ειναι απαράδεκτο αισθητικά και λειτουργικά. Μόνο σαν αστείο θα μπορούσε να μπεί ένα κάθετο στοιχείο πάνω στον άξονα της εισόδου και σε τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να είναι ακριβώς πάνω.
  3. με... καθυστερηση: Ο επιπλέον όροφος για ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις νομίζω πως γίνεται μόνο σε ειδικής χρήσης κτίρια (κατοικία<50%) και απαιτεί γνωμάτευση του φορέα που θα εγκρίνει την συγκεκριμένη ειδική χρήση. Το δε ύψος του είναι πολύ μικρό, νομίζω <2.20.
  4. Για το αν σε καλύπτει η αποκλειστική χρήση είναι νομικό το θέμα δεν ξέρω να σου απαντήσω, κατα τον Γ.Ο.Κ. και την οικοδομική άδεια ο χώρος αυτός δεν χαρακτηρίζεται κοινόχρηστος; Η έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας πάντως καλύπτει σαφώς την περίπτωσή σου, μπορεί να εκδοθεί και εκ των υστέρων, αρκεί η πέργολα να είναι εντός ιδεατού στερεού. Πρόσεχε όμως: Νομίζω πώς η πολεοδομία θα ενημερώσει το Ι.Κ.Α.
  5. @Occultist Αν και μάλον είναι τραβηγμένο, το pdf συνήθως ξεκλειδώνει και επειδή ειναι ανυσματικό αρχείο μπορεί να εκτυπωθεί στην επιθυμητή κλίμακα. Πραγματική ασφάλεια θα έχεις με εξαγωγή αρχείων εικόνας (tiff, bmp, jpeg...) σχετικά χαμηλής ανάλυσης που είναι αδύνατο να εκτυπωθούν σε μεγέθυνση, κρατώντας μια αξιοπρεπή ποιότητα
  6. ilidis

    AutoCad - 10. Bugs

    @avgoust Τα dxf αρχεία ειναι αρχεία text. Με έναν text editor άνοιξέ το, βρές την γραμμή 2080 και ίσως καταλάβεις το πρόβλημα. Άν θές στείλτο μου με pm αλλά μην περιμένεις γρήγορη απάντηση. Συνδέομαι στη χάση και στη φέξη.
  7. Κώστα η εξάτμιση του πετρελαίου είναι τόσο αργή που η κάτω πλευρά της πλάκας θα μυρίζει έστω και μετά απο είκοσι χρόνια. Οι λεκέδες δε, θα παραμείνουν για όλο τον χρόνο ζωής του κτιρίου (πρακτικά για πάντα δηλαδή). Με τη χρήση των χημικών που λές μπορεί να γίνει κάτι αν δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας μιάς και πρόκειται για κατοικία.
  8. Έχω δει, σε σχετικά νέα οικοδομή, δύο θερμαντικά σώματα διαμερίσματος να "ανάβουν" χωρίς εντολή! Προφανώς απο λάθος είναι συνδεδεμένα στό κύκλωμα άλλου διαμερίσματος. Άν αυτά είχαν αντικατασταθεί από fan coil τότε φυσικά ο ωρομετρητής θα μπορούσε να "γράφει" ελάχιστα ίσως και μηδέν.
  9. Ηλία το χειμώνα στη Βόρεια Ελλάδα (αν κατάλαβα καλά είσαι από Θεσσαλονίκη), δεν είναι και τόσο άνετα για κατοικία. Γι' αυτό και όλα τα σπίτια είχαν θέρμανση. Σαν αποθήκες ή στάβλοι όμως είναι μια χαρά, η θερμοκρασία είναι μεν χαμηλή όμως σε καμία περίπτωση κάτω από το μηδέν. Κώστα Κ ανοίγεις τεράστιο θέμα. Νομίζω πως το on/off του χρήστη (που διαθέτει στοιχειώδη αντίληψη) είναι σαφώς προτιμότερο. Ούτως ή άλλως είμαι οπαδός του manual και όχι του auto. Ακόμα καλύτερα αν ο μελετητής αντιλαμβάνεται ότι η θερμική άνεση είναι σύνθετο ψυχολογικό μέγεθος και όχι απλώς καθορισμός θερμοκρασίας αέρα. Αλλά ξεφεύγουμε από το θέμα.
  10. Η έγκριση (και όχι άδεια) εργασιών μικρής κλίμακας αφορά επεμβάσεις που δεν μεταβάλουν την κάλυψη. (π.χ. τα τετραγωνικά της προσθήκης ενός δωματίου).
  11. Ηλία το πλεονέκτημα του πετροντούβαρου είναι η μεγάλη θερμοχωρητικότητα και όχι η θερμομόνωση. λόγω θερμοχωρητικότητας μεγάλης μάζας και πάχους παρουσιάζεται μια χρονική καθυστέρηση στη μεταφορά θερμότητας. Έτσι την ημέρα μέσα αισθάνεσαι την δροσιά της νύχτας, μέχρι να φτάσει στην εσωτερική πλευρά η εξωτερική μεσημεριανή ζέστη, έχουμε μεσάνυχτα και πάει λέγοντας. Πιστεύω ότι αυτή η λειτουργία ψιλοακυρώνεται μέσα στο αστικό περιβάλλον που τις νύχτες δεν δροσίζει.
  12. ss_sk: το περσινό καλοκαίρι σε εγκριση (όχι άδεια) εργασιών μικρής κλίμακας μου είπαν ότι για τοποθέτηση κλιματιστικού σε όψη ότι ναι μεν δεν απαιτείται άδεια, όμως θα εξεταστεί η έγκριση απο ΕΠΑΕ. Άρα και χωρίς κανονική άδεια υπάρχει δυνατότητα ελέγχου.
  13. 1. Όχι. (Λόγω της σκαλωσιάς) 2. Καλλίτερα να την δεί πρώτα το συνεργείο γιατί προφανώς θα χρειάζεται μερεμέτια ή/και αστάρωμα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.