Μετάβαση στο περιεχόμενο

ilidis

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονικη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

ilidis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ο χάρτης της Βενετίας υπάρχει στο βιβλίο "αρχιτεκτονική μας κληρονομιά" του Ν. Κ. Μουτσόπουλου έκδοση 1983 σελ 150,151. Το βιβλίο το έχω αλλά είμαι χωρίς σκάνερ. Άν το βιάζεσαι θα πρέπει ή να ανεχθείς φωτογραφημένες στα 3mp τις δύο σελίδες ή να δοκιμάσεις να βρείς: α) στο ΤΕΕ "Τεχνικά χρονικά" Γενική έκδοση 243, Αύγουστος 1964, σελ. 94 είτε β) σε πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη τα "Αρχιτεκτονικά Θέματα" του 1975 (πιθανόν να είναι το τεύχος 9) όπου υπάρχει άρθρο του Ε. Φερεντίνου "Ο χάρτης της Βενετίας". Αν δεν βιάζεσαι πιστεύω ότι σε λιγότερο από 15 μέρες θα το σκανάρω και θα το ανεβάσω στα downloads. Πάντως είναι όλο κι όλο 16 σύντομα άρθρα.
  2. Brasco: Στατικά μπορεί να χρειάζεται και το ξέρετε καλλίτερα εσείς οι πολιτικοί μηχανικοί, όμως θεωρώ απίθανο το να μήν μπορεί να μετακινηθεί. Πάντως εκεί που βρίσκεται τώρα νομίζω πως ειναι απαράδεκτο αισθητικά και λειτουργικά. Μόνο σαν αστείο θα μπορούσε να μπεί ένα κάθετο στοιχείο πάνω στον άξονα της εισόδου και σε τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να είναι ακριβώς πάνω.
  3. με... καθυστερηση: Ο επιπλέον όροφος για ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις νομίζω πως γίνεται μόνο σε ειδικής χρήσης κτίρια (κατοικία<50%) και απαιτεί γνωμάτευση του φορέα που θα εγκρίνει την συγκεκριμένη ειδική χρήση. Το δε ύψος του είναι πολύ μικρό, νομίζω <2.20.
  4. Για το αν σε καλύπτει η αποκλειστική χρήση είναι νομικό το θέμα δεν ξέρω να σου απαντήσω, κατα τον Γ.Ο.Κ. και την οικοδομική άδεια ο χώρος αυτός δεν χαρακτηρίζεται κοινόχρηστος; Η έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας πάντως καλύπτει σαφώς την περίπτωσή σου, μπορεί να εκδοθεί και εκ των υστέρων, αρκεί η πέργολα να είναι εντός ιδεατού στερεού. Πρόσεχε όμως: Νομίζω πώς η πολεοδομία θα ενημερώσει το Ι.Κ.Α.
  5. @Occultist Αν και μάλον είναι τραβηγμένο, το pdf συνήθως ξεκλειδώνει και επειδή ειναι ανυσματικό αρχείο μπορεί να εκτυπωθεί στην επιθυμητή κλίμακα. Πραγματική ασφάλεια θα έχεις με εξαγωγή αρχείων εικόνας (tiff, bmp, jpeg...) σχετικά χαμηλής ανάλυσης που είναι αδύνατο να εκτυπωθούν σε μεγέθυνση, κρατώντας μια αξιοπρεπή ποιότητα
  6. ilidis

    AutoCad - 10. Bugs

    @avgoust Τα dxf αρχεία ειναι αρχεία text. Με έναν text editor άνοιξέ το, βρές την γραμμή 2080 και ίσως καταλάβεις το πρόβλημα. Άν θές στείλτο μου με pm αλλά μην περιμένεις γρήγορη απάντηση. Συνδέομαι στη χάση και στη φέξη.
  7. Κώστα η εξάτμιση του πετρελαίου είναι τόσο αργή που η κάτω πλευρά της πλάκας θα μυρίζει έστω και μετά απο είκοσι χρόνια. Οι λεκέδες δε, θα παραμείνουν για όλο τον χρόνο ζωής του κτιρίου (πρακτικά για πάντα δηλαδή). Με τη χρήση των χημικών που λές μπορεί να γίνει κάτι αν δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας μιάς και πρόκειται για κατοικία.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.