Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη ορόφου με στέγη


 

Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω μια περίπτωση προσθήκης ορόφου πάνω από κατάστημα,διαμερίσματος πολύ μικρού-40 τ.μ. όσο και το κατάστημα.Το θέμα είναι οτί δεν θα έχω πλάκα ορόφου αλλά ξύλινη στέγη.Επίσης αργότερα θα τοποθετηθεί ένα παταράκι για να δημιουργηθεί κάποιος παραπάνω χώρος.Γι΄αυτό το λόγο σκέφτηκα να βάλω ένα πιο ενισχυμένο δοκάρι (0,25x0,80) με φορτίο -15 KN/m έτσι ώστε να είναι επαρκές να κρατήσει και τη στέγη αλλά και το μελλοντικό πατάρι.Επίσης βάζω στο πρόγραμμα μου και συγκεκριμένα στο Fespa τον σκελετό που διαμόρφωσε ο συνάδερφος που έφτιαξε το κατάστημα-ο οποίος είχε το ίδιο πρόγραμμα αλλά προγενέστερη έκδοση-και δεν βγάζουμε τα ίδια αποτελέσματα,συγκεκριμένα μου βγάζει πολλά λάθη.Τι κάνω σε αυτήν τη περίπτωση ,πώς συνεχίζω με αυτά τα δεδομένα?Επίσης θα μποόύσε κάποιος που χρησιμοποιεί αυτό το πρόγραμμα να μου πει πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί επίλυση τη στιγμη που δεν δίνω πλάκα?Είναι η πρώτη μου προσθήκη και ευχαριστώ όποιον μπορεί να μου δώσει κάποιες οδηγιες

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

κάποιος παρακαλώ...

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι οτί δεν θα έχω πλάκα ορόφου αλλά ξύλινη στέγη

Δεν θα έχεις έτσι διαφραγματική λειτουργία!

 

.Επίσης αργότερα θα τοποθετηθεί ένα παταράκι για να δημιουργηθεί κάποιος παραπάνω χώρος.

Μην αμελείσεις να προβλέπεται και αυτό στην άδεια για να είσαι ok!

Επίσης τι ύψος ορόφου θα κάνεις για να σου πάρει και το πατάρι σου μελλοντικά?

 

Γι΄αυτό το λόγο σκέφτηκα να βάλω ένα πιο ενισχυμένο δοκάρι (0,25x0,80) με φορτίο -15 KN/m έτσι ώστε να είναι επαρκές να κρατήσει και τη στέγη αλλά και το μελλοντικό πατάρι.

Κατά τη γνώμη πιο σωστό θα είναι να βάλεις ένα δοκάρι με μεγαλύτερο πλάτος (π.χ. 30/50 ή 30/60 ή ό,τι άλλο αποφασίσεις εσύ), παρά ένα υψίκορμο δοκάρι όπως προτείνεις!

Αυτό γιατί μάλλον το σημαντικότερο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί από το πατάρι είναι η δημιουργία κοντών υποστυλωμάτων με ό,τι συνεπάγεται αυτό!

Τοποθετώντας εσύ υψίκορμη δοκό αυτό που καταφέρνεις είναι να δημιουργήσεις περισσότερη ένταση στην ένωση δοκού-στύλου, μιας και αυξάνονται τα εντατικά μεγέθη λόγω αύξησης αντοχής της δοκού.

Η πιο πλατιά δοκός αντιμετωπίζει καλύτερα τη στρέψη που ίσως δημιουργηθεί και

θα σου πρότεινα επίσης για το λόγο αυτό και την τοποθέτηση πλαϊνού οπλισμού στη δοκό, π.χ. 1Φ12/παρειά.

Επίσης προσπάθησε να εξασφαλίσεις την ασφάλεια έναντι δημιουργίας κοντών υποστυλωμάτων!

 

Επίσης βάζω στο πρόγραμμα μου και συγκεκριμένα στο Fespa τον σκελετό που διαμόρφωσε ο συνάδερφος που έφτιαξε το κατάστημα-ο οποίος είχε το ίδιο πρόγραμμα αλλά προγενέστερη έκδοση-και δεν βγάζουμε τα ίδια αποτελέσματα,συγκεκριμένα μου βγάζει πολλά λάθη.

Το ισόγειο με τι Κανονισμούς έχει λυθεί?

Λύνεις με τους ίδιους Κανονισμούς και βάζεις τα ίδια δεδομένα?

 

Τι κάνω σε αυτήν τη περίπτωση ,πώς συνεχίζω με αυτά τα δεδομένα?

Σε κάθε περίπτωση για την προσθήκη ακολουθείς τις οδηγίες του Παραρτήματος Ε του Ε.Α.Κ.

Επίσης διάβασε ΑΥΤΟ ΕΔΩ θα σε βοηθήσει πολύ!

 

Επίσης θα μποόύσε κάποιος που χρησιμοποιεί αυτό το πρόγραμμα να μου πει πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί επίλυση τη στιγμη που δεν δίνω πλάκα?

Όπως σου είπα και πιο πάνω η επίλυση θα γίνει αλλά δεν θα υπάρχει διαφραγματική λειτουργία!

 

 

Υ.Γ. Σε κάθε περίπτωση ό,τι σου λέω είναι εμπειρικές απόψεις και δεν μπορεί να είναι και διαφορετικές από τη στιγμή που δεν γνωρίζω τα συνολικά δεδομένα του προβλήματος. Πριν υιοθετήσεις οτιδήποτε έλεγξέ το πρώτα!

Υ.Γ.1 Για κάθε άλλη απορία σου εδώ είμαστε αν μπορούμε να βοηθήσουμε!

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.Στην άδεια δεν μπορώ να το δείξω το πατάρι γιατί δεν έχω δόμηση,απλά είναι κάτι που θα το κάνει αργότερα ο ιδιοκτήτης και αφού θα το κάνει-αν και παράνομα-ας είναι τουλάχιστον καλύμμενος από στατικής άποψης.Ο όροφος έχει ύψος περίπου 4,00 μ(εξαντλούμε όλο το περιθώριο) +1,20 μ η στέγη.Έτσι σκέφτηκα από τα 2,50 μ να μπορεί να φτιάξει το πατάρι.Τώρα σε ότι αφορά την υψίκορμο δοκό,θεώρησα οτί πρέπει να είναι τόσο μεγάλη έτσι ώστε και το πατάρι αλλά και η στέγη να πατήσουν σε αυτήν,δεν θα ήθελα το πατάρι να δεθεί στα υποστυλώματα( δημιουργία κοντών υποστυλωμάτων).Τώρα σχετικά με την επίλυση δυστυχώς βάζοντας τα δεδομένα του συναδέρφου που έκανε τη στατική μέλετη το πρόγραμμά μου βγάζει πολλά λάθη με αποτέλεσμα-ακόμα και να δεχθώ αυτή την μελέτη-να μην μπορώ να βγάλω αποτελέσματα οπλισμού για το δικό μου περιμετρικό δοκάρι...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.