Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί: σχέση αλληλεξάρτησης ή όχι;


kfill

Recommended Posts

zavi

τα δικαιώματα σου δεν μπορεί να τα αγγίξει κανένα μεμονωμένο μέλος του forum, είναι προφανές. Μπορούσες, μπορείς και θα μπορείς στο μέλλον (μέχρι κάποιο αρμόδιο όργανο να αποφασίσει διαφορετικά) να κάνεις όλα όσα ο νόμος σου επιτρέπει.

Ο ίδιος αυτός νόμος όμως δεν απαγορεύει να σχολιάζεται η ποιότητα της δουλειάς σου, σε ειδικότητες πέραν αυτής που αναγράφεται στο προφίλ σου ( ως κλάδος και όχι ως άτομο).

 

Προσωπικά αδιαφορώ αν την αρχιτεκτονική μελέτη την κάνουν, την υπογράφουν και την πληρώνονται, οι ΠΜ, οι ΑΤΜ, οι ΤΕ, οι διακοσμητές ή η κομμώτρια της ιδιοκτήτριας εφόσον αυτό επιθυμεί. Θα πάρει αυτό που της αξίζει.

Τον πελάτη μου τον επιλέγω, του αξίζω και μου αξίζει.

 

Από την άλλη ενοχλούμαι ιδιαίτερα όταν κάποιος αποκαλεί τα γραφόμενα μου "ΣΑΒΟΥΡΕΣ", χωρίς προφανή λόγο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 108
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Elpinor δεν αναφέρομαι στα δικά σου,ξεκόλλα.

 

Αναφέρομαι σε όλους όσους βρίσκουν κάτι κάθε φορά να πουν εναντίον της ''συντεχνίας'' μου,της ''σέχτας'' μου,της ''μασωνικής στοάς'' μου,της ''κορδέλας'' μου,της ''κακής μου αισθητικής'',της ''ελλιπούς μου κατάρτισης'',του ''συναφιού'' μου,της ''κλίκας'' μου,των ''καρεκλοκένταυρων'' εκπροσώπων μου,του βατράχου-προέδρου μου,του βατράχου-πρύτανή μου,ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΟΥ.

 

Με ΑΥΤΑ εξοργίζομαι,γιατί δεν βλέπω να υπάρχει μέλλον.Ο κάθε μουρλός που έχει εξειδικευθεί πιστέυει ότι πρέπει να είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη που θα έχει το δικαίωμα να κάνει αυτή τη δουλειά.

 

Ε,ΟΧΙ.Οι ΠΜ θα συνεχίσουν να ασκούν το καθήκον τους κ το ρόλο τους σε αυτή την κοινωνία.Δεν διαφωνώ με την ουσία των λεγομένων σας,όντως κάποιος με εξειδίκευση είναι καλύτερος σε αυτό που κάνει,σε σχέση με κάποιον που ΔΕΝ έχει εξειδικευθεί.Όμως,οι ΠΜ έχουν μία συνολική γνώση επί των θεμάτων,έστω κ αν δεν κατέχουν κάθε αντικείμενο ξεχωριστά τόσο καλά όσο οι ''άλλοι'',πράγμα που κάνει την κλίκα μου-τη σέχτα μου-τη συντεχνία μου0 να αντιμετωπίζει ΣΥΝΟΛΙΚΑ τα Τεχνικά Έργα.Κ για αυτό το λόγο έχουμε ακόμη δουλειά.Δεν προσβάλλω κανένα,έχω ήδη διευκρινήσει ότι ΟΛΟΙ μας είμαστε χρήσιμοι σε αυτόν τον κόσμο.Κ εύχομαι να ανέβει η ποιότητα του κλάδου ΟΛΩΝ των μηχανικών στη χώρα μας,ως πολίτης πρώτα κ μετά ως μηχανικός.

 

Κ εγώ έχω από τις ΠΙΟ άσχημες εμπειρίες ΟΛΩΝ σας εδώ μέσα από ''συνεργασίες''.Κ αυτά περί ΠΜ τα ακούω βερεσέ.Μαζευτείτε λοιπόν όλοι σας,Τοπογράφοι,Αρχιτέκτονες,ΤΕΙ εναντίον των ΠΜ,κ όσοι πιστεύουν ότι οι ΠΜ δεν αξίζουν να δουλεύουν για τίποτε άλλο πέρα από στατικά,κ κάντε κουμάντο στον τεχνικό χώρο..........

 

 

Κ επαναλαμβάνω,δεν προσβάλλω κανένα,παρά μόνο ΤΑ ΒΟΥΡΛΑ που δεν θα καταλάβουν το περιεχόμενο του ποστ μου.......

 

Συγγνώμη στους συντονιστές που είναι φίλοι μου,διότι τους εκθέτω.Αν μείνουν όμως τα ποστς εναντίον των ΠΜ,ειδικά σε αυτό το φόρουμ που αγαπώ,τότε πρέπει να μείνει κ ΑΥΤΟ το ποστ.

Link to comment
Share on other sites

zavi κι εγώ ενοχλούμαι να διαβάζω σαβούρες και μπούρδες εναντίων των Πολιτικών Μηχανικών, και γενικότερα το θέμα ΠΜ vs AM μου θυμίζει πράγματα που άκουγα τότε που πήγαινα φροντιστήριο σχέδιο.

 

Αλλά σαβούρες και μπούρδες διαβάζω και εναντίων των Αρχιτεκτόνων, δεν είστε τα μόνα θύματα, μην ανησυχείς.

Γενικά τέτοια θέματα αρμόζουν σε ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το επάγγελμα και βλέπουν τα πράγματα "απ'έξω" με την γραφικότητα των στερεοτύπων του αρχιτέκτονα "καλλιτέχνη" και του πολιτικού μηχανικού "τεχνοκράτη".

Όποιος έχει "τριφτεί" στο επάγγελμα ξέρει πολύ καλά τον ρόλο του ενός και του άλλου.

Link to comment
Share on other sites

για να μην υπάρχουν οι ανωτέρω διαμάχες στο μέλλον έχω κάνει πρόταση στο τομεα κουβέντα με τίτλο "Τελος στην διαμάχη ΑΜ ,ΠΜ,ΑΤΜ,ΑΕΙ,ΤΕΙ"

Link to comment
Share on other sites

achille ενώ παλαιότερα το είχαμε χόμπυ να διαφωνούμε,τώρα τελευταία,κ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΟ ΠΟΣΤ μίλησες σαν θεός.!ΜΠΡΑΒΟ ρε φίλε!
Link to comment
Share on other sites

@ zavi

ξεκόλλησα :smile:

 

@ achille

αρχιτέκτονα "καλλιτέχνη"

 

ατάκα υποψήφιου πελάτη ("φορτωμένου" και πολλά υποσχόμενου) στο γραφείο (παρουσία ΠΜ & ΑΤΜ) :

"Ήρθα να μου ζωγραφίσεις ένα σπίτι σαν αυτό στο περιοδικό, να το πάω στον μηχανικό μου να μου το φτιάξει."

 

Ο .... μηχανικός ήταν ένας κολλητός του μπετατζής :-x

 

(το δούλεμα από τους συναδέλφους κράτησε τουλάχιστον 6 μήνες)

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνώ με την ουσία των λεγομένων σας,όντως κάποιος με εξειδίκευση είναι καλύτερος σε αυτό που κάνει,σε σχέση με κάποιον που ΔΕΝ έχει εξειδικευθεί.Όμως,οι ΠΜ έχουν μία συνολική γνώση επί των θεμάτων,έστω κ αν δεν κατέχουν κάθε αντικείμενο ξεχωριστά τόσο καλά όσο οι ''άλλοι'',πράγμα που κάνει την κλίκα μου-τη σέχτα μου-τη συντεχνία μου0 να αντιμετωπίζει ΣΥΝΟΛΙΚΑ τα Τεχνικά Έργα.Κ για αυτό το λόγο έχουμε ακόμη δουλειά.Δεν προσβάλλω κανένα,έχω ήδη διευκρινήσει ότι ΟΛΟΙ μας είμαστε χρήσιμοι σε αυτόν τον κόσμο.Κ εύχομαι να ανέβει η ποιότητα του κλάδου ΟΛΩΝ των μηχανικών στη χώρα μας,ως πολίτης πρώτα κ μετά ως μηχανικός.

 

Πάνω σε αυτό,να συμπληρώσω τελικά το εξής:

 

Διαχωρίζω ως έννοια αυτόν που γνωρίζει να κάνει μια δουλειά,με αυτόν που είναι ο πιό κατάλληλος να κάνει αυτή τη δουλειά.Κάντε το ίδιο κ εσείς,ΟΛΟΙ σας,κ θα δείτε ότι οι κουβέντες θα γίνουν πιό χαλαρές...

Link to comment
Share on other sites

Πάνω σε αυτό,να συμπληρώσω τελικά το εξής:

 

Διαχωρίζω ως έννοια αυτόν που γνωρίζει να κάνει μια δουλειά,με αυτόν που είναι ο πιό κατάλληλος να κάνει αυτή τη δουλειά.Κάντε το ίδιο κ εσείς,ΟΛΟΙ σας,κ θα δείτε ότι οι κουβέντες θα γίνουν πιό χαλαρές...

κάνε μου το χατήρι και πρόσθεσε άλλη μια κατηγορία : αυτόν που δικαιούται.

και πριν φουντώσεις, δεν ξεχωρίζω καμιά ειδικότητα. Υπάρχουν και αρχιτέκτονες που δικαιούνται μεν, αλλά δεν το κατέχουν το άθλημα δε.

Link to comment
Share on other sites

εδω δεν έγινε καμμιά κουβέντα ΑΜ vs ΠΜ και μόνο όποιος θελει να προκαλέσει βαβουρα θα την εκλάβει ως τετοια. Συζητήσαμε επι 5 σελίδες το φαινόμενο των ΠΜ που εκπονούν αρχιτεκτονικές μελέτες. Τίποτα άλλο.

 

βρισκω το αφοριστικο στυλ και τα σχολια των δυο συναδελφων ιδιαιτερα ενοχλητικα γιατι επι 5 σελιδες εγινε (χωρις τη συμμετοχη τους) μια κουβεντα κατα τη γνωμη μου σοβαρη που δεν ενοχλησε κανεναν ουτε και καταφερθηκε κανεις εναντιον νομίμων δικαιωμάτων που τοσο σε θίγουν zavi - η κουβεντα, σαν καθε καλη κουβεντα, εγινε επι της αρχης.

 

Αφου δεν συμμετειχαμε, να μπαινουμε και να τιναζουμε το κλιμα με μπομπιτσες στο τελος, εμενα δεν μου πολυαρεσει και δεν καταλαβαινω και τη λογικη σας μαγκες. Αμα βαρεθηκατε την κουβεντα ή αμα την θεωρειτε επιπεδου φροντιστηριου, καθηστε απεξω.

 

α και κατι αλλο επειδη μας ειπατε και γραφικους: το "τριψιμο" στη δουλειά φίλτατε achille για τον καθένα είναι διαφορετικό. στη χωρα-οικο-ανοχής που ζουμε, έχει πέραση ο μηχανικος που τα κανει ολα ΚΑΙ επειδη αυτο ειναι το διαμορφωμενο νομικο καθεστως που καιει και τον zavi. Στον υπολοιπο κοσμο αυτα που εδω θεωρεις εσυ μαγκιες, θεωρουνται με τη σειρα τους γραφικοτητες. Προσωπικα απο ευθυνες εργοταξιων εργων 20.000 τετραγωνικων το γυρισα στο καλλιτεχνικο εδω και 5 χρονια. Ποια γραφικα στερεοτυπα μου λες? Και τα δυο που εχω ζησει στο πετσι μου? Εσυ που εισαι αρχιτεκτονας-αναγεννησιακος τυπος-που-ολα-τα-σφαζει-ολα-τα-μαχαιρωνει, θεωρεις τον εαυτο σου καλυτερο αρχιτεκτονα απο τον Τομπαζη ή τον Βαλσαμακη ή τη Zaha ή τον Eisenman στα νιατα του, που μεναν ολοι στις ιδεες και στα σκιτσα?

 

Καλυτερος μηχανικος μπορει να εισαι, καλυτερος αρχιτεκτονας οχι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.