Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λέβητας πετρελαίου θέρμανσης : "ρήξη" φέτας


fraafr

Recommended Posts

Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας, σε μια αυτοψία που έκανα σε 2 λέβητες κεντρικής θέρμανσης που παρουσιάζαν και οι 2 ρήξη σε φέτα τους.

Ο ένας εξωτερικά μια φέτα είχε "ανοίξει", δημιουργώντας μία ορθογώνια τρύπα 30x5 cm λες και είχες πάρει τροχό και τον είχες κόψει.

Ο άλλος είχε μία ρωγμή εσωτερικά σε μία φέτα του.

Οι 2 λέβητες είναι παράλληλα συνδεμένοι σε κοινό δίκτυο που χρησιμοποιεί και αερόψυκτο ψύκτη νερού.

Αν και έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα θα ήθελα από τους συναδέλφους να μου πουν μερικές απόψεις για τους λόγους που μπορεί να έχουν δημιουργήσει τα 2 ξεχωριστά "κρακ".

Τελειώνοντας, επειδή οι συγκεκριμένοι λέβητες ήταν εργοστασίου ΚΑΖΗΣ, το οποίο έχει κλείσει, εάν γνωρίζει κάποιος κάποια εταιρία ή επαγγελματία που έχει αναλάβει την παραγωγή του ή το "στόκ" του να μου το στείλει σε p.m.

Ευχαριστώ

 

η 1η περίπτωση : http://img515.imageshack.us/img515/4798/dsc00360x.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η οπή που φαίνεται στην εικόνα jpg φαίνεται να είναι ανθρώπινη κατασκευή. Οχι φαινόμενο αστοχίας όπως υποθέτω εννοείς με τον όρο "ρήξη". Ωστόσο δεν μπορώ να φανταστώ τι εξυπηρετεί. Το "απόκομμα" βρέθηκε;

 

Πώς προέκυψε η ανάγκη για αυτοψία; Ποιό ήταν το πρόβλημα;

Link to comment
Share on other sites

όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, το απόκκομα βρέθηκε σε 2 κομμάτια. Από μια γρήγορη ματιά δεν δείχνει να έχει ακουμπήσει "χέρι" πάνω του. Δεν έχει σημάδια στα χείλια της οπής, είναι λες και χυτεύτηκε έτσι.

Αυτοψία κάνω για να βρούμε την αιτία του προβλήματος και την λύση για την συνέχεια (είναι εκτός λειτουργίας η εγκατάσταση θέρμανσης).

Link to comment
Share on other sites

Περιττό να πω ότι φωτογραφίες από το απόκομμα θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσες.

 

Το πρόβλημα που προκάλεσε την αυτοψία, ποιό ήταν;

Δούλευε ο λέβητας και μετά σταμάτησε να θερμαίνει; Απότομα; Σταδιακά; Τι έγινε ΠΡΙΝ σταματήσει να δουλεύει ο λέβητας;

Link to comment
Share on other sites

CostasV δεν κατάλαβες, ίσως δεν το έθεσα σωστά. Η θέρμανση δούλευε κανονικά κι έγινε η ζημιά. Με ειδοποίησαν ότι γέμισε το λεβητοστάσιο νερά από το άνοιγμα των "καζανιών" δηλ. πήγε ο συντηρητής και είδε ότι έτρεχαν νερά από το σώμα τους. Ανοιξαν οι λέβητες, πήγα κι είδα αυτό που βλέπεις στην φωτό. Τέτοιο άνοιγμα δεν έχω ξαναδεί, τέτοια "επιτυχία" στην τρύπα, λες και το έκοψες με τροχό είναι. Αυτό ζητάω να ανακαλύψω, πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, τι αιτία θα έκανε αυτό ?

Οσο για το απόκομμα, ναι θα το εξετάσω καλύτερα να δω εάν έχει σημάδια.

Στον άλλον, δίπλα, υπάρχει μια ρωγμή εσωτερικά στον θάλαμο καύσης, είναι πιο λογική η ζημιά εκεί, την έχω ξαναδεί, συμβαίνει.

Link to comment
Share on other sites

Το απόκομμα, ή μάλλον τα δύο αποκόμματα, βρέθηκαν έξω από το σώμα του λέβητα ή μέσα στο σώμα του λέβητα;

 

(Αν μου πεις ότι το ένα κομμάτι βρέθηκε μέσα και το άλλο κομάτι βρέθηκε έξω από το λέβητα, θα πάω να παίξω λόττο :smile: )

 

Ο άλλος λέβητας, που έχει την ρωγμή, αν τον κοιτάξεις στην αντίστοιχη θέση που άνοιξε η οπή 30Χ5, πώς είναι;

Link to comment
Share on other sites

ο ένας λέβητας έπαθε την ζημιά που βλέπεις στην φωτό, και βρέθηκαν 2 κομμάτια έξω από τον λέβητα που αποτελούν το τμήμα που αποκόλλησε.

ο άλλος λέβητας έχει μία ρωγμή εσωτερικά, "σκίσιμο" θα το 'λεγα σε μία φέτα.

Στην αντίστοιχη θέση με τον άλλον δεν πρόσεξα εάν έχει κάτι, θα το δω..

Η δουλειά μου είναι να εκτιμήσω τις αιτίες των 2 περιπτώσεων και να δώσω μία λύση για την όσο πιο γρήγορη επαναλειτουργία της εγκατάστασης. Γι αυτό ζητάω και πληροφορίες για την συγκεκριμένη εταιρία.

Link to comment
Share on other sites

Η δουλειά μου είναι να εκτιμήσω τις αιτίες των 2 περιπτώσεων και να δώσω μία λύση για την όσο πιο γρήγορη επαναλειτουργία της εγκατάστασης.

Υπάρχει περίπτωση να επαναλειτουργήσει η εγκατάσταση με, έστω, έναν από αυτούς λέβητες; Δεν γνωρίζω βέβαια όλα τα δεδομένα, αλλά δεν θα το θεωρούσα σκόπιμο. Αμεση αντικατάσταση των λεβήτων.

Link to comment
Share on other sites

Όσο αφορά την αιτία, έψαξες μήπως φταίει ο ψύκτης?

 

Μήπως υπάρχουν σημάδια από λειτουργία της βαλβίδας ασφαλείας που προκάλεσε απότομη είσοδο κρύου νερού από τον αυτόματο πλήρωσης?

 

─────────────────────────────────────────────────────

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου).

Chilon

Link to comment
Share on other sites

milto ευχαριστώ για την αρχή που έκανες

έχω κάνει μια λίστα από αιτίες που θα πρέπει να δώσω προσοχή, αυτό θα ήθελα από εσάς, κάποιες γνώμες ώστε να την συμπληρώσω.

CostasV η πιο εύκολη λύση που εάν δεν βρω ανταλλακτική φέτα, είναι να την αφαιρέσω και να μείνει ο κάθε λέβητας από 25-30000 Kcal/h λιγότερη απόδοση (ευτυχώς είναι μεσαία φέτα) (μιλάμε για 260.000 Kcal/h έκαστος, 9 φέτες). Προσθέτω και έναν μικρό παράλληλα εάν απαιτηθεί το maximum της απόδοσης.

Αιτίες ψάχνουμε, ώστε να μην μου ξεφύγει κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.