Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δεν τρυπιέται ο τοίχος!!!


theatro

Recommended Posts

Καλησπέρα!

 

Προσπαθώ να περάσω ένα καλώδιο από τη μια μεριά του τοίχου και να βγει από την πίσω, οπότε πρέπει να τον τρυπήσω. Συγκεκριμένα, στο σημείο που τρυπάω είναι η πρίζα τηλεφώνου. Έβγαλα, λοιπόν, την πρίζα και βρήκα το κουτί. Από την άλλη μεριά του τοίχου υπάρχει άλλη πρίζα τηλεφώνου, στην ίδια ακριβώς θέση, οπότε θέλω να περάσω ένα καλώδιο από εκεί για να συνδεθώ με το ρούτερ ενσύρματα.

 

Το απίστευτο είναι ότι δεν τρυπιέται το κουτί!! Μετά από πολλή ώρα κατάφερα να τρυπήσω λιγότερο από 2 εκατοστά, αλλά φοβάμαι μήπως τελικά το "κουτί" είναι κύλινδρος 6 εκατοστών!

 

Τι υλικό είναι αυτό που δεν τρυπιέται;; Το τσιμέντο τρυπιέται πιο εύκολα. Δείχνει να είναι κάποιου είδους πολυμερές, αλλά δεν καταλαβαίνω. Το σπίτι είναι 30ετίας και παραπάνω.

 

Ποιοι απίστευτοι τύποι έβαλαν τέτοιο υλικό ανάμεσα στις πρίζες και γιατί να κάνουν κάτι τέτοιο;

 

Αν έχει κανείς καμιά ιδέα και για το τι μπορώ να κάνω ας με βοηθήσει παρακαλώ! Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Έβαλα και κρούση... Ο τοίχος έχει πάχος περίπου 14 εκατοστά. Εκατέρωθεν του τοίχου είναι 4 εκατοστά "βάθος" (κενό) από την εξωτερική πρίζα μέχρι το κουτί. Δηλαδή, σύνολο 8 εκατοστά κενό και ενδιάμεσα το "κουτί". Άρα, περίπου 6 εκατοστά πρέπει να είναι αυτός ο κύλινδρος (εγώ περίμενα ότι θα ήταν 1-2 εκατοστά και μετά θα έβρισκα τούβλο, αλλά δεν φαίνεται κάτι τέτοιο)

 

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο και απίστευτο...

Link to comment
Share on other sites

μήπως είναι κάποια σωλήνα?? και δεν πρέπει να τρυπιθεί....

 

Αφού είναι μεταλλικο βγάλε τη κρουση και πάρε μια αρίδα κοβαλτιου.

 

και προσπάθησε με χαμιλες στροφες

Link to comment
Share on other sites

μήπως είναι κάποια σωλήνα?? και δεν πρέπει να τρυπιθεί....

 

Τι σωλήνα να είναι; Πίσω από την πρίζα τηλεφώνου να υπάρχει σωλήνα; Και τι να περνάει μέσα και, κυρίως, γιατί να περνάει από τον τοίχο;

 

Εγώ έχω καταλήξει πως είναι κάποιο ασυνήθιστο διαχωριστικό κυλινδρικό κουτί, αλλά είναι εντελώς παράλογο να χρησιμοποιήσει κανείς ένα τόσο ανθεκτικό υλικό για τις πρίζες...

 

edit: Δεν είπα ότι είναι μεταλλικό! Δεν είναι μεταλλικό., αλλιώς δεν θα τρυπιόταν καθόλου και θα έκανε τρομερό θόρυβο.

 

Παρακαλώ πολύ να αναγάφετε στο προφίλ σας την ιδιότητά σας

Ευχαριστώ, myri.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι σωλήνα λέμε. Αν ήταν σωλήνα θα είχε 2 εκατοστά πάχος από αδιαπέραστο μη μεταλλικό υλικό; Τι είναι, μονωτής υψηλής τάσης;

 

Αν έχει και κάποιος άλλος καμιά ιδέα, θα τον παρακαλούσα να την αναφέρει.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Εγώ στη θέση σου δέν θα έκανα κάν τον κόπο να γράψω αυτο το πραγμα στο φόρουμ γιατι απλα οσο χρονο θα μου επερνε να ανατρεξω σε λύση μέσω υπολογιστη θα γκρεμμιζα και θα ξανα εχτιζα τον τοιχο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

αν το σπιτι ειναι τοσο παλιο οσο λες, πολυ πιθανον να ειναι ενα κοματι ξυλου. και με διαμαντοτριπανο και κρουση, δεν προκειτε να τριπισει ποτε. δεν ειναι θαμα αντοχης. βαλε ενα τρυπανι απλο για σιδερα. το πολυ πολυ να το πεταξεις μετα. το διαμαντοτριπανο δεν κοβει οπως το τρυπανι για μεταλλα. πιο πολυ σπαει με την κρουση.

τουβλο ειπες δεν βρηκες, ισως να επεσες σε μπετο ή σεναζ ή κατι τετοιο. αν εχεις σιδερο οικοδομης μεσα σε μπετο δεν κανει ηχο. απλα δεν ανοιγει τριπα. σε αυτην την περιπτωση δοκιμασε να κανεις την τρυπα μεσα στο κουτι παλι αλλα λιγο πιο διπλα.(πανω κατω δεξια αριστερα) μεχρι να βρεις μαλακο σημειο.

χωρις να θελω να σε προσβαλω, αλλα επειδη μου ετυχε και αυτο, αν το τρυπανι σου εχει ρυθμιζομενη φορα περιστροφης, ελενξε αν γιριζει σωστα.(ετυχε να ειμαι μπροστα σε πτυχιουχο που γυριζε αναποδα τρυπανι κοβαλτιου και προσπαθουσε να τρυπισει αλουμινιο. και θεωρουσε οτι το τρυπανι ειναι χαλασμενο.....(να χαρω τα πτυχια μας!))

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.