Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάτμηση Οικοπέδου σε Οικισμό ΠΔ 85


Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Θέλω να κατατμήσω ενα Οικόπεδο 2030 τμ σε οικισμό του 85 (αρτιότητα 500τμ) με πρόσωπο σε Δημοτικό δρόμο μέσου πλάτους 2 μ. Το ερωτημά μου αν μπορώ να το κόψω σε 6 τεμάχια των 505τμ πριν την παραχώρηση.

Το απαιτούμενο πλάτος είναι 8.00 μ. και φοβάμαι μήπως μετά την παραχώρηση χάσει την αρτιότητά του διότι τα εναπομένοντα θα είναι περί τα 470 τμ έκαστο.

Όπως καταλάβατε προσπαθώ να δημιουργήσω 6 οικόπεδα και όχι 5 των 606τμ όπου θα έχουν τον ανόνα και μετά την παραχώρηση. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

να συπληρώσω ότι τα νέα οικόπεδα θα πρέπει να ανήκουν μετά σε τρίτους ώστε να παραμείνουν άρτια και οικοδομήσιμα μετά την παραχώρηση και με μικρότερο εμβαδόν από τον εμβαδόν των όρων δόμησης του οικισμού.

Link to comment
Share on other sites

Εννοείς μετα την κατάτμηση. Ναι φυσικά. Προς πώληση είναι. Εξ' άλλου κάποια στιγμή θα τα περάσω και απο ΣΧΟΠ. Ok, ευχαριστώ.:P

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς όταν γράφεις ότι θα μειωθεί η επιφάνεια μετά την παραχώρηση; Αναφέρεσαι σε παραχώρηση εδαφικής λωρίδας για να αποκτήσουν πρόσωπο σε δρόμο;Αν ναι, λάβε υπόψη και αυτό το θέμα http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=7965 και πιθανόν και άλλα στο φόρουμ, σχετικά με πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις σχετικές διατάξεις του ΠΔ του 1985

Link to comment
Share on other sites

οχι για να αποκτήσουν.., έχουν ήδη πρόσωπο σε δρόμο. Απλά κατάτμηση θέλω να κάνω και θα έχω κανόνα στα οικοπεδά μου πριν την παραχώρηση εδαφικής λωρίδας για να αποκτήσουν το απαιτούμενο πλάτος σε δρόμο.

 

Η απόφαση του ΣΤΕ αφορά δημιουργία νέων δρόμων. Εγώ διαπλάτυνση κάνω.

Link to comment
Share on other sites

κατα την γνώμη μου ΔΕΝ μπορεις.πρώτα να κάνεις την παραχώρηση και μετα να κόψεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ πολυ σημαντική:οταν έχεις αμφιβολία για κάτι πάντα να διαφυλάτεις τον εαυτό σου.Τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου τελευταίο.Αντε να κόψεις οικόπεδο ,να γίνει η παραχώρηση ,μετά να έχεις Ε<Εαρτιότητας και μετα να σε τρέχει αυτός που θα αγοράσει το οικόπεδο για αποζημίωση.

Δεν μπορείς λοιπόν διότι εφόσον το οικόπεδο δημιουργείται σήμερα,θα πρέπει το Ε να είναι μεγαλύτερο του Ε της αρτιότητας,εφοσον τηρούνται οι προυποθέσεις της οικοδομησιμότητας ,που είναι το πλατος του δρομου

(απο που προκύπτει ότι το πλατος πρέπει να είναι 8μ?4 λεει το ΠΔ-αρα θα παραχωρήσεις λωρίδα 1μ)

Link to comment
Share on other sites

Φίλε parist43, εδω στο νομό Αχαϊας (τουλάχιστον για εδω ξέρω), υπάρχουν ολόκληροι Δήμοι, ή μόνο Δημοτικά Διαμερίσματα που έχουν και διαφορετικό πλάτος δρόμου απο αυτο που αναφέρει το ΠΔ. Πάντα βέβαια προς τα πάνω. (π.χ. όλος ο Δήμος Μεσσάτιδος 6.00 μ).

Link to comment
Share on other sites

οκ αλλά πριν το τεμαχίσεις να το καταθέσεις προς εγκριση απο πολεοδομία.Οι μακάκες δεν τελειώνουν ποτέ και μπορεί να σου έρθει και μετά 20 χρόνια να σου ζητά τα ρέστα για 30cm

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.