Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτηση για αποχέτευση


gpavlidis

Recommended Posts

Καταρχήν καλησπέρα σε όλους σας.

Πρώτη φορά γράφω σε αυτό το forum και απ'οτι φαινεται θα μου γίνει συνηθεια.

 

Είναι να δημιουργηθεί αυτό το μπανάκι (με την λεκάνη Α) σε ένα χώρο που μεχρι τωρα υπήρχε μια ντουλάπα.

 

Η πιο σωστή θέση για την λεκάνη Α είναι κατά την γνώμη μου αυτή που βλέπετε και στο σχεδιο γιατί αλλιώς θα κλείνει την είσοδο. Αν ο κεντρικός σωλήνας αποχέτευσης είναι εκεί που είναι το πρασινο κυκλάκι και έχουμε την δυνατότητα να περάσουμε τον σωλήνα για την λεκάνη Α μόνο από την εσωτερική πλευρά των εξωτερικών τοίχων είναι δυνατόν να γίνει μια σωστή εγκατάσταση χωρίς προβλήματα? Ποια ειναι η κλίση που θα πρεπει να εχει ο σωληνας? θα χρειαστει να υπερυψωθει η λεκανη Α?Τι διάμετρο πρεπει να εχει ο σωλήνας?και γενικά αν μπορείτε να μου δωσετε ολες τις καταλληλες πληροφοριες θα το εκτιμουσα ιδιαιτέρος.

 

Ευχαριστώ πάρα πολύ εξαρχής

post-25738-131887230729_thumb.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

 

Θα προσπθήσω να σε βοηθήσω όσο το δυνατόν πιο πολύ.

Καταρχήν η διάμετρος του σωλήνα της λεκάνης πρέπει να ειναι Φ100 (100mm). Αυτό ειναι σίγουρο.

Η κλίση του σωλήνα να είναι σίγουρα 2% (δηλαδή 2cm / 1m) .

Αν υπάρχει έστω κ μια μικρή περίπτωση να μπορει να γίνει η εγκατάσταση εξωτερική θα ήταν ιδανικό. Στην δική σου περίπτωση θα έχεις αρκετές γωνίες αλλά πιστεύω να μην δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα στην λειτουργία, αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη κλίση.

 

Ελπίζω να βοήθησα έστω κ λίγο.

Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ πολυ καταρχήν,

αυτό για το 2% το είχα διαβάσει στο ΤΟΤΕΕ. Αυτό που δεν ξέρω είναι άμα υπάρχουν γωνίες αν πρέπει να μεγαλώσει λίγο η κλίση για σιγουριά.

Εξωτερικά δεν γίνεται γιατι είναι άλλο διαμερισμα :)

Link to comment
Share on other sites

εγώ δεν θα το συνηστούσα να πάει εσωτερικά!και λογικά δεν θα μπορέσεις να δώσεις την επιθυμητή κλίση για να μην έχεις προβλήματα χωρίς ανύψωση της λεκάνης!άρα αισθητικό αποτέλσμα όχι και τόσο καλό και γενικά όχι και τόσο καλή λύση!αλλά αν δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς υπερύψωσέ την 15-20 cm.

η καλύτερη λύση είναι να βγείς έξω με μια φ100 εκεί που έχεις την διάσταση 1,99 με κλίση όπως τα λέει ο συνάδελφος 2%-3% (στο 1 μέτρο να κατεβαίνεις 2 ή 3 πόντους).

Link to comment
Share on other sites

Στο σύνολο ειναι 3 μέτρα ακριβώς η απόσταση με 3 γωνίες. Οπότε με 3% κλίση στα 3 μέτρα πρέπει ο σωλήνας να έχει υψομετρική διαφορά από την κεντρική αποχέτευση μέχρι την λεκάνη 9εκ.

Άμα δηλαδή η σύνδεση με την κεντρική αποχέτευση θεωρήσω ότι μπορεί να γίνει στο ύψος από τα πλακάκια και ίσως λίγο πιο κάτω (γιατί θα τα ξηλώσουμε όλα έτσι κι αλλιώς) και χρησιμοποιήσω λεκάνη με πίσω σιφώνι το οποίο έχει ύψος από την βάση μεγαλύτερο από 9εκ θεωρητικά είναι εντάξει και χωρίς να ανυψωθεί η λεκάνη. Σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω έτσι όπως το περιγράφεις δεν θα υπάρξει λόγος να υπερυψωθεί η λεκάνη. Ο άξονας του σιφωνιού της λεκάνης είναι έτσι κ αλλίως πάνω απο 9 cm (στις περισσότερες).

Έτσι , αν κατέβεις 3% στα 3m θα είναι αποδεκτό, και ας φτάσεις και λίγο πιο κάτω απο το πλακάκι στην σύνδεση με τον κύριο σωλήνα.

Θα σου πρότεινα ακόμα να ψάξεις να βρείς απο προμηθευτές ειδών υγιεινής λεκάνες (τοίχου) κρεμαστές που ίσως το σιφώνι είναι ακόμα ψηλότερα χώρις να αυξάνεται το ύψος στο σημείο καθίσματος.

Link to comment
Share on other sites

dfotis> ευχαριστώ για την απάντηση

 

gsakel> είναι άλλο διαμέρισμα από εκείνη την πλευρά. Ο σωλήνας ίσως έιναι και πιο κοντά στον τοίχο ή και μέσα. Δεν έχουμε ανοίξει ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.