Jump to content

jimevi13

Core Members
 • Posts

  327
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jimevi13

 1. Ναι , δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν υπήρχε πρόβλημα θα το διάβασες κάτω απο τους πίνακες με τα ποσά των παρεμβάσεων. (υποσημειώσεις κάτω απο τους πίνακες...1,2,3,4,5,......)
 2. Υπάρχουν όμως τα αντικεραυνικά στον πίνακα ή δεν τα έχει βάλει καθόλου ενώ τα δείχνει στα μονογραμμικά?
 3. Ελέγχουμε αν υπάρχουν αντικεραυνικά στον πίνακα , το πλήθος και το είδος. Δεν ελέγχουμε αν είναι σωστή ή αν υπάρχει μελέτη ή αν έπρεπε να εκπονηθεί μελέτη. Το αν έπρεπε να εκπονηθεί μελέτη αντικεραυνικών είναι πολεοδομικό θέμα κατά την πλήρωση του φακέλου και όχι του ελεγκτή δόμησης.
 4. όχι. είναι η ίδια έκδοση. ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ 1.31.1.9 και βγήκε το 2018. Η προηγούμενη είναι η ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ 1.29.1.19 και βγήκε το 2012. Κάπου το έσωσες αλλού με αποτέλεσμα να μην έχει δεδομένα μέσα. Το είχες εκδώσει ή το είχες ανεβάσει στο σύστημα του buildingcert? ΑΝ ναι , μπες στο buildingcert και κατέβασέ το απο εκεί.
 5. Αρχικά ξεκινάς με λάθος βάση. 1. στο αρχικό έντυπο παρεμβάσεων υπολόγισες το Pgen για υπερδιαστασιολόγιση και σου βγήκε 20 Kw και έγραψες 30Kw γιατί φάνηκαν "λίγα"? Πλέον με μονώσεις και κουφώματα με θερμοδιακοπή ένα σπίτι έχει αρκετά μειωμένες απαιτήσεις στην θέρμανση (W/m2). Ο συνάδελφος μηχανολόγος στην μελέτη θέρμανσης με τα νέα U τοίχων και παραθύρων που του έδωσες πόσα Kw υπολόγισε? Ανάλογα τη μεζονετα (τ.μ., μονώσεις, παράθυρα κτλ) μια χαρά θα ήταν και τα 20Kw . 2. Θα έχεις πρόβλημα θεωρώ να δηλώσεις διαφορετικό Pgen. Και να φανταστείς το ΝΕΟ Pgen επειδή έχεις μονώσεις θα αλλάξει προς τα κάτω και όχι προς τα επάνω! άρα............
 6. Daylight Misery - Θλιβερός Χειμώνας (Sorrowful Winter) [In loving memory of David Gold - Woods Of Ypres (June 19, 1980 - December 21, 2011)]
 7. Version 1.0.0

  294 downloads

  Υπεύθυνη Δήλωση Μηχανικού Υδραυλικών Διπλωματούχοι μηχανικοί δεν χρειάζεται σφραγίδα (θεώρηση) απο ΤΕΕ. Μηχανικοί Τεχνολογικού Τομέα χρειάζεται σφραγίδα (θεώρηση) απο ΕΕΤΕΜ.
 8. Έχω δημιουργήσει το αρχείο σε doc για μηχανικούς. Για διπλωματούχους δεν χρειάζεται σφραγίδα απο ΤΕΕ ενώ απο μηχανικούς τεχνολογικού τομέα χρειάζεται σφραγίδα απο ΕΕΤΕΜ. YPEUTHYNH DHLWSH MHXANIKOY YDRAYLIKWN.doc
 9. Έχει κάποιος το έντυπο της ενεργητικής πυροπροστασίας για νέα οικοδομή (οικία) με το 41/2018 σε word? ευχαριστώ.
 10. Ακόμα μια ερώτηση: Είναι επιλέξιμο παρέμβαση: 4Α(ΙΙΙ) - Ηλιακός θερμοσίφωνας ΜΑΖΙ ΜΕ παρέμβαση: 4.Δ(Ι) - αντλία για ΖΝΧ ή μπορείς να βάλεις απο την κατηγορία 4 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΖΝΧ μόνο το ένα ή το άλλο? ευχαριστώ.
 11. επειδή αναφέρει " ηλιακού συστήματος παροχής ΖΝΧ " και στην παρένθεση τα πράγματα μπερδεύονται ακόμα πιο πολύ (στο δικό μου το κεφάλι ) οπότε ρωτάω εδώ , μήπως αλλουνού το κεφάλι το διαβάζει και το ερμηνεύει καλύτερα απο εμένα! "(συμπληρώνεται εφόσον δεν υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα ΖΝΧ με χρήση ΑΠΕ και δεν προτείνεται η εγκατάσταση ηλιακού συστήματος παροχής ΖΝΧ στην πρόταση παρεμβάσεων)"
 12. στο έντυπο παρέμβασης αναφέρει: θ. Τεκμηρίωση, για την αδυναμία εγκατάστασης ηλιακού συστήματος παροχής ΖΝΧ (συμπληρώνεται εφόσον δεν υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα ΖΝΧ με χρήση ΑΠΕ και δεν προτείνεται η εγκατάσταση ηλιακού συστήματος παροχής ΖΝΧ στην πρόταση παρεμβάσεων): Στην κατοικία (μονοκατοικία/διαμέρισμα) δεν είναι εφικτό να εγκατασταθεί ηλιακό σύστημα παροχής ΖΝΧ, διότι (αναγράφεται ο λόγος που καθιστά μη εφικτή την εγκατάσταση) Στην πολυκατοικία δεν αφήνουν να τοποθετηθούν ηλιακοί θερμοσίφωνες. έχει στέγη και όχι ταράτσα. Σαν αιτολογία ότι δεν βάζω ηλιακό μπορώ να γράψω το εξής:? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΖΝΧ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 4.Δ(Ι) θα υπάρξει πρόβλημα ώς προς αυτή την παρέμβαση? (να μεταφέρουμε την ερώτηση στο παρεμβάσεις? Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Επιλέξιμες Παρεμβάσεις)
 13. Καλησπέρα, έχει μετατρέψει κάποιος συνάδελφος τα παραρτήματα/έντυπο παρέμβασης σε word? Επειδή το έφτιαξα το παράτημα το ανεβάζω εδώ? είναι σε doc. Αν πρέπει να μπεί π.χ. στην αρχική σελίδα παρακαλώ! 3.-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ-III_Γ-Έντυπο-Πρότασης-Παρεμβάσεων.doc
 14. η γραμμική διαστολή του χαλκού είναι απειροελάχιστη. Μην το συγχέετε με π.χ. με το πολυαιθυλένιο.
 15. 1. Μιλάμε για αντλία θερμότητας ψύξης θέρμανσης αέρα - νερού όπου μέσω κάποιου ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ boiler (πόσα λίτρα) ζεσταίνουμε και αποθηκεύουμε νερό? 2. Μιλάμε για αντλία θερμότητας ψύξης θέρμανσης αέρα - νερού με ενσωματωμένο boiler όπου και πάλι έχουμε αποθήκευση νερού? 3. Μιλάμε για αντλία θερμότητας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ παραγωγγής ΖΝΧ όπως αυτή? ή 4. Μιλάμε για αντλία θερμότητας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ παραγωγγής ΖΝΧ όπως στο 3 αλλά με ηλιακή υποβοήθηση με συλλέκτες νερού ? Στην περίπτωση 1 και 2 , τί COP έχουμε και γενικότερα SCOP καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου? 3, εφόσον καταναλώνει ώς αντλία ένα ποσοστό ενέργειας καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου ξεπερνάει σε ηλεκτρικές Kwh την χρήση του ηλιακού τις μέρες δίχως ηλιοφάνεια λειτουργώντας τον ώς ηλεκτρικό θερμοσίφωνα? 4. το θεωρώ καλύτερο και μπορεί πιο εύκολα να αποδείξεις τον ισχυρισμό σου.
 16. συμφωνώ ότι στις φωτό ενδεχομένως να βλέπουμε βάνες απο θέρμανση. Δεν κλείνουμε ότι μας κατέβει στο μυαλό. Εμπιστευτείτε ένα πιο έμπειρο υδραυλικό ή συνάδελφο μηχανολόγο. έλεγχος αντεπίστροφου στον ηλιακό/θερμοσίφωνα.
 17. χαμαλίκι - ξε χαμαλίκι με τις φιάλες θα το δείς ότι σε συμφέρει. Απλά ορθή διαστασιολόγιση των θερμαντικών σωμάτων λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας προσαγωγής νερού στα σώματα που πρέπει να δουλεύει ο λέβητας για να δουλεύει σωστά η συμπύκνωση.
 18. λογικά αντικατάσταση του αντεπίστροφου στον ηλιακό ή απλό θερμοσίφωνα.
 19. 1. Εξωτερική θερμομόνωση 2. Αντλία θερμότητας αν το κόστος της αντλίας δυσβάστακτο τότε 3. υγραέριο έστω και με φυάλες. και πάλι ποιο οικονομικό θα είναι απο το πετρέλαιο. Και όταν έρθει το ΦΑ στην περιοχή τότε πάνω στον ίδιο λέβητα θα συνδεθεί το ΦΑ. Με το λέβητα υγραερίου/ΦΑ θα έχετε και στιγμιαίο ζεστό νερό χρήσης όπου είναι πολύ εύχρηστο. όσον αφορά τη συστοιχία φιαλών σας τα εξήγησε πιο πάνω ο συνάδελφος. καλή σας ημέρα.
 20. Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΕΝ-ΤΕΕ για την προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια πηγή : .tee.gr Το παραπάνω περιμένουμε να έχει ισχύ εφόσον δούμε κάποιο ΦΕΚ?ή ΙΣΧΥΕΙ ήδη? Υπάρχει ήδη κάποιο ΦΕΚ διότι δεν το βρίσκω κάπου.
 21. γι αυτό σας ανέφερα άλατα και ιζήματα απο το κεντρικό δίκτυο. όπως είπαμε παραπάνω. Φίλτρο κεντρικό νερού καθώς και αποσκληρυντή νερού - διασπαστή νερού κατά των αλάτων.
 22. Οικονομικές υποχρεώσεις ωφελούμενου-πελάτη (οπως σας τα ανέφεραν ποιο πανω): 1. ΕΦΟΣΟΝ ΕΚΔΟΘΕΙ το Α ΠΕΑ τότε πρέπει να γίνει Κατάθεση χρημάτων στην τράπεζα του ΠΡΩΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ Α ΠΕΑ και απόδειξη παροχής υπηρεσιών απο τον μηχανικό . Αυτά τα χρήματα θα πιστωθούν απο την τράπεζα στον ωφελούμενο (δηλαδή τα καταθέτει ο πελάτης και του τα γυρνάει πίσω το πρόγραμμα.) 2. ΕΦΟΣΟΝ ΕΚΔΟΘΕΙ το Β ΠΕΑ μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στην οικία/διαμέρισμα τότε πρέπει να γίνει Κατάθεση χρημάτων στην τράπεζα του ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ Β ΠΕΑ και απόδειξη παροχής υπηρεσιών απο τον μηχανικό . Αυτά τα χρήματα θα πιστωθούν απο την τράπεζα στον ωφελούμενο (δηλαδή τα καταθέτει ο πελάτης και του τα γυρνάει πίσω το πρόγραμμα.) Τίποτε άλλο δεν πληρώνει ο πελάτης στον μηχανικό. όλα τα υπόλοιπα όπως αμοιβή συμβούλου έργου, αμοιβή μηχανικών για έκδοση οικοδομικών αδειών πιστώνεται στους λογαριασμούς τους απευθείας από το πρόγραμμα. Τα 300€ που δώσατε στον μηχανικό μήπως ήταν κάποια συμφωνία μεταξύ σας εκτός προγράμματος για να αναλάβει την αρχική διαδικασία του φακέλου και τη διαδικασία της ένταξής σας στο πρόγραμμα? Εσείς τώρα πρέπει να περιμένετε τον Γ κύκλο όταν ανοίξει και αν ανοίξει και να κάνετε όλη τη διαδικασία πάλι απο την αρχή. Το σύστημα αν προλάβαινε ο συνάδελφος να περάσει την αίτηση δεν θα εξέταζε ΑΝ σας δέχεται ή ΔΕΝ σας δέχεται. Απο τη στιγμή που η αίτηση καταθέτονταν το σύστημα κλειδώνει 25.000€ (max ποσό αν τόσο είχατε δηλώσει στο έντυπο παρεμβάσεων). Μετά υπάρχει άλλη διαδικασία. Αν είστε με δάνειο τότε γίνεται αρχικά αποδοχή του δανείου απο μέρους σας, μετά γίνεται έλεγχος στην τράπεζα και εκεί θα σας ζητήσει η τράπεζα εξτρά δικαιολογητικά για την ένταξή σας στο τραπεζικό σύστημα με την διαδικασία του δανείου/δανειολήπτη. Αν ήταν ολοκληρωμένη η αίτηση με τους κωδικούς σας θα την εμφάνιζε. Απο την στιγμή που δεν είναι ολοκληρωμένη γιαυτό δεν την εμφανίζει. είναι ως ΜΗ γενόμενη με τα στοιχεία που έχουμε ώς τώρα.
 23. όπως σας είπα πρέπει να είναι άλατα μαζί με ιζήματα (χώμα, πετραδάκια κτλ). Αρχικά έχετε φίλτρο νερού κεντρικό? με ενεργό άνθρακα ή νήματα? Αν όχι να βάλετε και να βάλετε και αποσκληρυντή στο νερό που έρχεται στο σπίτι οι συσκευές σας όπως το πληντύριο ρούχων, ηλιακός , βρύσες κτλ θα χαλάσουν πολύ γρήγορα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.