Jump to content

jimevi13

Core Members
 • Content Count

  320
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Ουδέτερη

5 Followers

About jimevi13

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Website
  http://www.tsitsas.com

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Ιωάννινα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Έχει κάποιος το έντυπο της ενεργητικής πυροπροστασίας για νέα οικοδομή (οικία) με το 41/2018 σε word? ευχαριστώ.
 2. Ακόμα μια ερώτηση: Είναι επιλέξιμο παρέμβαση: 4Α(ΙΙΙ) - Ηλιακός θερμοσίφωνας ΜΑΖΙ ΜΕ παρέμβαση: 4.Δ(Ι) - αντλία για ΖΝΧ ή μπορείς να βάλεις απο την κατηγορία 4 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΖΝΧ μόνο το ένα ή το άλλο? ευχαριστώ.
 3. επειδή αναφέρει " ηλιακού συστήματος παροχής ΖΝΧ " και στην παρένθεση τα πράγματα μπερδεύονται ακόμα πιο πολύ (στο δικό μου το κεφάλι ) οπότε ρωτάω εδώ , μήπως αλλουνού το κεφάλι το διαβάζει και το ερμηνεύει καλύτερα απο εμένα! "(συμπληρώνεται εφόσον δεν υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα ΖΝΧ με χρήση ΑΠΕ και δεν προτείνεται η εγκατάσταση ηλιακού συστήματος παροχής ΖΝΧ στην πρόταση παρεμβάσεων)"
 4. στο έντυπο παρέμβασης αναφέρει: θ. Τεκμηρίωση, για την αδυναμία εγκατάστασης ηλιακού συστήματος παροχής ΖΝΧ (συμπληρώνεται εφόσον δεν υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα ΖΝΧ με χρήση ΑΠΕ και δεν προτείνεται η εγκατάσταση ηλιακού συστήματος παροχής ΖΝΧ στην πρόταση παρεμβάσεων): Στην κατοικία (μονοκατοικία/διαμέρισμα) δεν είναι εφικτό να εγκατασταθεί ηλιακό σύστημα παροχής ΖΝΧ, διότι (αναγράφεται ο λόγος που καθιστά μη εφικτή την εγκατάσταση) Στην πολυκατοικία δεν αφήνουν να τοποθετηθούν ηλιακοί θερμοσίφωνες. έχει στέγη και όχι ταράτσα. Σαν αιτολογία ότι δεν βάζω ηλιακό μπορώ ν
 5. Καλησπέρα, έχει μετατρέψει κάποιος συνάδελφος τα παραρτήματα/έντυπο παρέμβασης σε word? Επειδή το έφτιαξα το παράτημα το ανεβάζω εδώ? είναι σε doc. Αν πρέπει να μπεί π.χ. στην αρχική σελίδα παρακαλώ! 3.-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ-III_Γ-Έντυπο-Πρότασης-Παρεμβάσεων.doc
 6. η γραμμική διαστολή του χαλκού είναι απειροελάχιστη. Μην το συγχέετε με π.χ. με το πολυαιθυλένιο.
 7. 1. Μιλάμε για αντλία θερμότητας ψύξης θέρμανσης αέρα - νερού όπου μέσω κάποιου ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ boiler (πόσα λίτρα) ζεσταίνουμε και αποθηκεύουμε νερό? 2. Μιλάμε για αντλία θερμότητας ψύξης θέρμανσης αέρα - νερού με ενσωματωμένο boiler όπου και πάλι έχουμε αποθήκευση νερού? 3. Μιλάμε για αντλία θερμότητας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ παραγωγγής ΖΝΧ όπως αυτή? ή 4. Μιλάμε για αντλία θερμότητας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ παραγωγγής ΖΝΧ όπως στο 3 αλλά με ηλιακή υποβοήθηση με συλλέκτες νερού ? Στην περίπτωση 1 και 2 , τί COP έχουμε και γενικότερα SCOP καθ' όλη την διάρκεια το
 8. συμφωνώ ότι στις φωτό ενδεχομένως να βλέπουμε βάνες απο θέρμανση. Δεν κλείνουμε ότι μας κατέβει στο μυαλό. Εμπιστευτείτε ένα πιο έμπειρο υδραυλικό ή συνάδελφο μηχανολόγο. έλεγχος αντεπίστροφου στον ηλιακό/θερμοσίφωνα.
 9. χαμαλίκι - ξε χαμαλίκι με τις φιάλες θα το δείς ότι σε συμφέρει. Απλά ορθή διαστασιολόγιση των θερμαντικών σωμάτων λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας προσαγωγής νερού στα σώματα που πρέπει να δουλεύει ο λέβητας για να δουλεύει σωστά η συμπύκνωση.
 10. λογικά αντικατάσταση του αντεπίστροφου στον ηλιακό ή απλό θερμοσίφωνα.
 11. 1. Εξωτερική θερμομόνωση 2. Αντλία θερμότητας αν το κόστος της αντλίας δυσβάστακτο τότε 3. υγραέριο έστω και με φυάλες. και πάλι ποιο οικονομικό θα είναι απο το πετρέλαιο. Και όταν έρθει το ΦΑ στην περιοχή τότε πάνω στον ίδιο λέβητα θα συνδεθεί το ΦΑ. Με το λέβητα υγραερίου/ΦΑ θα έχετε και στιγμιαίο ζεστό νερό χρήσης όπου είναι πολύ εύχρηστο. όσον αφορά τη συστοιχία φιαλών σας τα εξήγησε πιο πάνω ο συνάδελφος. καλή σας ημέρα.
 12. Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΕΝ-ΤΕΕ για την προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια πηγή : .tee.gr Το παραπάνω περιμένουμε να έχει ισχύ εφόσον δούμε κάποιο ΦΕΚ?ή ΙΣΧΥΕΙ ήδη? Υπάρχει ήδη κάποιο ΦΕΚ διότι δεν το βρίσκω κάπου.
 13. γι αυτό σας ανέφερα άλατα και ιζήματα απο το κεντρικό δίκτυο. όπως είπαμε παραπάνω. Φίλτρο κεντρικό νερού καθώς και αποσκληρυντή νερού - διασπαστή νερού κατά των αλάτων.
 14. Οικονομικές υποχρεώσεις ωφελούμενου-πελάτη (οπως σας τα ανέφεραν ποιο πανω): 1. ΕΦΟΣΟΝ ΕΚΔΟΘΕΙ το Α ΠΕΑ τότε πρέπει να γίνει Κατάθεση χρημάτων στην τράπεζα του ΠΡΩΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ Α ΠΕΑ και απόδειξη παροχής υπηρεσιών απο τον μηχανικό . Αυτά τα χρήματα θα πιστωθούν απο την τράπεζα στον ωφελούμενο (δηλαδή τα καταθέτει ο πελάτης και του τα γυρνάει πίσω το πρόγραμμα.) 2. ΕΦΟΣΟΝ ΕΚΔΟΘΕΙ το Β ΠΕΑ μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στην οικία/διαμέρισμα τότε πρέπει να γίνει Κατάθεση χρημάτων στην τράπεζα του ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ Β ΠΕΑ και απόδειξη παροχ
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.