Jump to content

jimevi13

Core Members
 • Posts

  322
 • Joined

 • Last visited

5 Followers

Contact Methods

 • Website
  http://www.tsitsas.com

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Ιωάννινα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jimevi13's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

18

Reputation

 1. Version 1.0.0

  204 downloads

  Υπεύθυνη Δήλωση Μηχανικού Υδραυλικών Διπλωματούχοι μηχανικοί δεν χρειάζεται σφραγίδα (θεώρηση) απο ΤΕΕ. Μηχανικοί Τεχνολογικού Τομέα χρειάζεται σφραγίδα (θεώρηση) απο ΕΕΤΕΜ.
 2. Έχω δημιουργήσει το αρχείο σε doc για μηχανικούς. Για διπλωματούχους δεν χρειάζεται σφραγίδα απο ΤΕΕ ενώ απο μηχανικούς τεχνολογικού τομέα χρειάζεται σφραγίδα απο ΕΕΤΕΜ. YPEUTHYNH DHLWSH MHXANIKOY YDRAYLIKWN.doc
 3. Έχει κάποιος το έντυπο της ενεργητικής πυροπροστασίας για νέα οικοδομή (οικία) με το 41/2018 σε word? ευχαριστώ.
 4. Ακόμα μια ερώτηση: Είναι επιλέξιμο παρέμβαση: 4Α(ΙΙΙ) - Ηλιακός θερμοσίφωνας ΜΑΖΙ ΜΕ παρέμβαση: 4.Δ(Ι) - αντλία για ΖΝΧ ή μπορείς να βάλεις απο την κατηγορία 4 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΖΝΧ μόνο το ένα ή το άλλο? ευχαριστώ.
 5. επειδή αναφέρει " ηλιακού συστήματος παροχής ΖΝΧ " και στην παρένθεση τα πράγματα μπερδεύονται ακόμα πιο πολύ (στο δικό μου το κεφάλι ) οπότε ρωτάω εδώ , μήπως αλλουνού το κεφάλι το διαβάζει και το ερμηνεύει καλύτερα απο εμένα! "(συμπληρώνεται εφόσον δεν υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα ΖΝΧ με χρήση ΑΠΕ και δεν προτείνεται η εγκατάσταση ηλιακού συστήματος παροχής ΖΝΧ στην πρόταση παρεμβάσεων)"
 6. στο έντυπο παρέμβασης αναφέρει: θ. Τεκμηρίωση, για την αδυναμία εγκατάστασης ηλιακού συστήματος παροχής ΖΝΧ (συμπληρώνεται εφόσον δεν υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα ΖΝΧ με χρήση ΑΠΕ και δεν προτείνεται η εγκατάσταση ηλιακού συστήματος παροχής ΖΝΧ στην πρόταση παρεμβάσεων): Στην κατοικία (μονοκατοικία/διαμέρισμα) δεν είναι εφικτό να εγκατασταθεί ηλιακό σύστημα παροχής ΖΝΧ, διότι (αναγράφεται ο λόγος που καθιστά μη εφικτή την εγκατάσταση) Στην πολυκατοικία δεν αφήνουν να τοποθετηθούν ηλιακοί θερμοσίφωνες. έχει στέγη και όχι ταράτσα. Σαν αιτολογία ότι δεν βάζω ηλιακό μπορώ να γράψω το εξής:? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΖΝΧ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 4.Δ(Ι) θα υπάρξει πρόβλημα ώς προς αυτή την παρέμβαση? (να μεταφέρουμε την ερώτηση στο παρεμβάσεις? Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Επιλέξιμες Παρεμβάσεις)
 7. Καλησπέρα, έχει μετατρέψει κάποιος συνάδελφος τα παραρτήματα/έντυπο παρέμβασης σε word? Επειδή το έφτιαξα το παράτημα το ανεβάζω εδώ? είναι σε doc. Αν πρέπει να μπεί π.χ. στην αρχική σελίδα παρακαλώ! 3.-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ-III_Γ-Έντυπο-Πρότασης-Παρεμβάσεων.doc
 8. η γραμμική διαστολή του χαλκού είναι απειροελάχιστη. Μην το συγχέετε με π.χ. με το πολυαιθυλένιο.
 9. 1. Μιλάμε για αντλία θερμότητας ψύξης θέρμανσης αέρα - νερού όπου μέσω κάποιου ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ boiler (πόσα λίτρα) ζεσταίνουμε και αποθηκεύουμε νερό? 2. Μιλάμε για αντλία θερμότητας ψύξης θέρμανσης αέρα - νερού με ενσωματωμένο boiler όπου και πάλι έχουμε αποθήκευση νερού? 3. Μιλάμε για αντλία θερμότητας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ παραγωγγής ΖΝΧ όπως αυτή? ή 4. Μιλάμε για αντλία θερμότητας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ παραγωγγής ΖΝΧ όπως στο 3 αλλά με ηλιακή υποβοήθηση με συλλέκτες νερού ? Στην περίπτωση 1 και 2 , τί COP έχουμε και γενικότερα SCOP καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου? 3, εφόσον καταναλώνει ώς αντλία ένα ποσοστό ενέργειας καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου ξεπερνάει σε ηλεκτρικές Kwh την χρήση του ηλιακού τις μέρες δίχως ηλιοφάνεια λειτουργώντας τον ώς ηλεκτρικό θερμοσίφωνα? 4. το θεωρώ καλύτερο και μπορεί πιο εύκολα να αποδείξεις τον ισχυρισμό σου.
 10. συμφωνώ ότι στις φωτό ενδεχομένως να βλέπουμε βάνες απο θέρμανση. Δεν κλείνουμε ότι μας κατέβει στο μυαλό. Εμπιστευτείτε ένα πιο έμπειρο υδραυλικό ή συνάδελφο μηχανολόγο. έλεγχος αντεπίστροφου στον ηλιακό/θερμοσίφωνα.
 11. χαμαλίκι - ξε χαμαλίκι με τις φιάλες θα το δείς ότι σε συμφέρει. Απλά ορθή διαστασιολόγιση των θερμαντικών σωμάτων λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας προσαγωγής νερού στα σώματα που πρέπει να δουλεύει ο λέβητας για να δουλεύει σωστά η συμπύκνωση.
 12. λογικά αντικατάσταση του αντεπίστροφου στον ηλιακό ή απλό θερμοσίφωνα.
 13. 1. Εξωτερική θερμομόνωση 2. Αντλία θερμότητας αν το κόστος της αντλίας δυσβάστακτο τότε 3. υγραέριο έστω και με φυάλες. και πάλι ποιο οικονομικό θα είναι απο το πετρέλαιο. Και όταν έρθει το ΦΑ στην περιοχή τότε πάνω στον ίδιο λέβητα θα συνδεθεί το ΦΑ. Με το λέβητα υγραερίου/ΦΑ θα έχετε και στιγμιαίο ζεστό νερό χρήσης όπου είναι πολύ εύχρηστο. όσον αφορά τη συστοιχία φιαλών σας τα εξήγησε πιο πάνω ο συνάδελφος. καλή σας ημέρα.
 14. Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΕΝ-ΤΕΕ για την προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια πηγή : .tee.gr Το παραπάνω περιμένουμε να έχει ισχύ εφόσον δούμε κάποιο ΦΕΚ?ή ΙΣΧΥΕΙ ήδη? Υπάρχει ήδη κάποιο ΦΕΚ διότι δεν το βρίσκω κάπου.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.