Jump to content

jimevi13

Core Members
 • Content Count

  306
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Ουδέτερη

About jimevi13

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Website
  http://www.tsitsas.com

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Ιωάννινα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα , τη Δευτέρα θεωρητικά θα ανοίξει το σύστημα για τις αιτήσεις ΕΚΟ2 Β κύκλος. Θυμάται κάποιος συνάδελφος σε ποια φάση της αίτησης από τον Α κύκλο κάπου περνούσαμε τα αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά από το εκκαθαριστικό ή όχι; Έχω αυτή την εντύπωση γιατί είχα ρωτήσει και το λογιστή στον Α κύκλο. Ορθά θυμάμαι ή όχι;
 2. ΖΝΧ αντλία θερμότητας τί στοιχεία χρησιμοποιώ για το εξοικονομώ ΙΙ? Αναφέρομαι στις αντλίες θερμότητας που είναι σαν μεγάλοι θερμοσίφωνες. http://prntscr.com/nsalg2 α)Ποιος ο βαθμός απόδοσης? Ο εποχιακός και μετά χρησιμοποιούμε κάποιο τύπο για τον βαθμό απόδοσης?Αν ναι , ποιος? στην σελίδα 142 αναφέρει (1,15*1/n). τον χρησιμοποιούμε? αν ναι ποια στοιχεία χρειαζόμαστε? Το product fische αναφέρει: Ενεργειακή Απόδοση,: ηWH=112% Ενεργειακή Σύμανση: Α+ COP (A) : 2,45 (όπου (Α)= (A) Οι τιμές επιτυγχάνονται με θερμοκρασία εξωτερικού αέρα 7°C και σχετική υγρασία 87%, θερμοκρασία νερού εισόδου 10°C και θερμοκρασία ρυθμισμένη στους 53°C (σύμφωνα με τις διατάξεις του EN 16147). Άκαμπτο προϊόν μορφής αγωγού Ø150. ) Μέγιστη κατανάλωση ισχύος : 1550 Watt. Στην ΤΟΤΕΕ 20701-1/2017 σελ 142 αναφέρει: "Στις εν λόγω αντλίες θερμότητας ο εποχιακός βαθμός απόδοσης (SPF) πρέπει να είναι μεγαλύτερος από (1,15x1/η), όπου "η" είναι ο λόγος της συνολικής ακαθάριστης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας προς την κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία 2009/28/ΕΚ, και σε κάθε περίπτωση μεγαλύτερος από 3,3. - για κατηγορίες χρήσεων κτιρίων χαμηλής ζήτησης σε ΖΝΧ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ/15316-3.1.2008, όπως ισχύει κάθε φορά. Σε περίπτωση μεγάλου κυκλώματος με επανακυκλοφορία του ΖΝΧ εφαρμόζεται κυκλοφορία με σταθερό Δp και κυκλοφορητή με ρύθμιση στροφών βάσει της ζήτησης σε ΖΝΧ. " Ευχαριστώ.
 3. Καλησπέρα, στο πρόγραμμα του εξοικονομώ προχώρησα ένα βήμα δίχως να δηλώσω προκαταβολές στους προμηθευτές (ΕΚΟ 2 με δανεισμό). Μπορεί να γυρίσει ένα βήμα πίσω ουτως ώστε να καταχωρήσω προκαταβολές στους προμηθευτές? Υπάρχει τρόπος αν γίνεται να αφαιρέσω ένα προμηθευτή και να τον περάσω πάλι στο σύστημα ουτως ώστε να μου ανοίξει ξανά το πεδίο των προκαταβολών? Ευχαριστώ.
 4. Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας το οποίο ήδη έχει εγκατεστημένο αυτόνομο σύστημα λέβητα πετρελαίου ατομική μονάδα , απλά είναι αρκετά παλαιά, θα γίνει αντικατάσταση με ατομική μονάδα πετρελαίου συμπύκνωσης με το πρόγραμμμα ΕΚΟ2 . Απαιτείται η έκδοση άδειας μικρής κλίμακας; Το αν είναι δηλωμένο πολεοδομικά το προηγούμενο σύστημα το θεωρώ απίθανο.
 5. Οπότε εφόσον στην αγορά δεν βρίσκουμε λέβητα κάτω των 20Kw(εκτός από kiturami) δεν υπάρχει πρόβλημα βάση του Pgen για διαμέρισμα. Άρα για να συνοψίσουμε για όλους τους συναδέλφους ,για διαμέρισμα ,δεν κάνω έλεγχο υπερδιαστασιολόγισης με την πρόταση να μην είναι μεγαλύτερης ισχύος του pgden. Ορθά; Σαφώς και η πρόταση σελ 26 μπερδεύει. Και επειδή ο ωφελούμενος θέλει να ξεκινήσει τις εργασίες δεν μπορώ να δεσμευτώ μόνο στην kiturami που είναι 19kw.
 6. ΕΚΟ ΙΙ - Παρέμβαση λέβητα πετρελαίου. Συνάδελφοι καλημέρα, βάση του οδηγού μπορώ να τοποθετήσω λέβητα -ατομική μονάδα πετρελαίου σε διαμέρισμα πολυκατοικίας ισχύος από 21-25kw (3Α.IV) διότι δεν υπάρχει συμπύκνωσης (εκτός 1 εταιρείας) κάτω από 20kw. Πρέπει να γίνει η χρήση της εξίσωσης για το pgen σε διαμέρισμα πολυκατοικίας; Σελίδα 26 του οδηγού επιρρεάζει τα διαμερίσματα ή απλά αφορά ολόκληρα κτήρια ; «Για αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης άνω των 20 kW σε κτήριο (όχι κτηριακή μονάδα) η ισχύς του συστήματος (kW) δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη της ισχύος που προκύπτει από τη σχέση 4.1 της Τ.Ο.Τ.Ε.Ε.-20701-1/2017 (Pgen) ή της μελέτης εφαρμογής θέρμανσης του κτηρίου.»
 7. εχει συμβεί σε κανένα? Δεν με αφήνει να πατήσω το σύνδεσμο Έλεγχος Επίτευξης Ενεργειακού Στόχου και πληρότητας στοιχείων ενώ έχω επισυνάψει όλα τα απαραίτητα. Υπάρχει το παραπάνω πρόβλημα στο σύστημα? Επιπλέον στο μενού των "ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ" ενώ έχω περάσει όλα τα απαιτούμενα δεν μου έχει τσεκαρισμένα όλα τα πεδία στην μπάρα των "ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ".
 8. Οκ... μελέτες κάνεις; Με ποιο πρόγραμμμα; Τέλος πάντων , δεν δίνω συνέχεια σε κάτι με το οποίο δεν ασχολείσαι επαγγελματικά. Μελέτες κ εγκαταστάσεις. Συγγνώμη αλλά... μονοσωλήνιο μελετάται η περίπτωση του ανθρώπου στο 4Μ. Θα μπορούσα πολλά να αναφέρω κ για τον τρόπο σου αλλά κ για την βοήθεια στο νήμα αλλά και για την “μην επάρκεια” στο θέμα. Τέλος από εδώ. Ότι πληροφορία ήθελε ο συνάδελφος την πήρε και όχι από όλους. Κρίμα. Ότι θα ήθελες αγαπητέ θα σε παρακαλούσα μέσω μηνύματος. Ευχαριστώ κ συγγνώμη που καταστρέψαμε το νήμα του ανθρώπου!
 9. Οκ. Έχει νόημα να συζητάς με κάποιον ο οποίος μάλλον δεν έχει τοποθετήσει ούτε λέβητα συμπυκνωμάτων ούτε αντλία σε νεοανεγηρθεν κτήριο ή παλαιό;άλλον όχι. Τον ορισμό μονοςωληνιου δισωληνιου ορθα τον αναφέρεις αλλά πρόσεξε στην παρένθεση ότι μιλάω για να γίνει μελέτη με το πρόγραμμμα της 4Μ το οποίο επιλέγεις ΜΟΝΟΣΩΛΗΝΙΟ. Διαβάζουμε! Ελληνικά γράφουμε και οι 2. Απλά το επιθετικό υφάκι προς τι; Το κατανοώ λόγω ελλείψεως επιχειρημάτων λόγω μη ενασχόλησης με αυτού του είδους των εγκαταστάσεων. Ο άνθρωπος έχει θερμαντικά σώματα. Εφόσων δεν έχεις κάνει τέτοιου είδους εγκαταστάσεις δεν μπορείς να τον βοηθήσεις! Άρα στο νήμα αυτό μπήκες λόγω..... δίχως κακή δίαθεση ο συνάδελφος θέλει βοήθεια για το σπίτι του. Δηλώνεις αντίθετος με αυτό που έχει εγκαταστήσει οπότε το είπες κ το σεβόμαστε. Τα λέμε σε άλλο νήμα που θα είμαστε κ οι 2 γνώστες του αντικειμένου που συζητάμε! και το τονίζω σου γράφω δίχως ειρωνική ή επιθετική απάντηση ή μείωση τη τεχνογνωσία του άλλου όπως πρώτος έπραξες! Το αντιπαρέρχομαι κ πάμε παρακρατώ! Με εκτίμηση Δημήτρης
 10. Επειδή μιλάμε τεχνικά και είμαστε και μηχανικοί δεν μπορούμε αυθαίρετα να λέμε κάποια πράγματα . Τί σημαίνει τερματικές μονάδες υψηλής θερμοκρασίας; Η επιφάνεια ενός θερμαντικού σώματος μετράει ή η ονομασία; Όποιος έχει ή θέλει να βάλει αντλία θερμότητας βάζει μόνο αν έχει ενδοδαπέδιο; Άρα 10 σπίτια ανα πόλη και ΑΝ....άρα στην Αθήνα , Θεσσαλονίκη κτλ δεν έπρεπε να βάζουν Φ.Α. διότι οι επίτοιχες είναι χαμηλών θερμοκρασιών. Η Αντλία δεν αποδίδει με θερμαντικά σώματα; ΓΙΑΤΙ; Δουλεύουν και πολύ καλά και με προσαγωγή από 35οC κ ο χώρος να έχει 22οC. Ανάλογα τη μελέτη κ τη διαστασιολόγιση του συστήματος. Άρα οι απώλειες ενός χώρου με σύστημα χαμηλών θερμοκρασιών καλύπτονται και με σώματα ΑΚΑΝ - ΠΑΝΕΛ ΚΤΛ ανάλογης θερμαντικής επιφάνειας . Παράδειγμα: αν ένα σώμα υπολογίστηκε στους 80οC όταν είχε ως σύστημα θερμανσης πετρέλαιο 80οC (προσαγωγή)-65oC (επιστροφή) με κάποιο σύστημα χαμηλών θερμοκρασιών (αντλία, λέβητας Φ.Α συμπύκνωσης , λέβητας πετρελαίου συμπύκνωσης , κτλ) τότε το σώμα από Α kw/h θα πρέπει να αντικατασταθεί από ένα σώμα Β=2Α kw/h έως 2.5Α kw/h χοντρικά. Πχ στους 60οC μπορεί να χρειάζεται 2Α kw/h ενώ στους 50οC =2.5A. Προς ενημέρωση σου, αντλία θερμότητας με αύξηση θερμαντικής επιφάνειας σωμάτων έχει ημερήσια κατανάλωση με θερμοκρασίες κοντά και κάτω του μηδενός από 12-20kwh με προσαγωγή στα σώματα (πάνελ και ΑΚΑΝ έχει κ από τα 2) από 35 έως 55 βαθμούς νερό. Ελπίζω να είμαι κατανοητός.
 11. αν δεν αδειάσει μόνη της ότι και να κάνεις πηγαίνει χαμένο! δεν περνάει στην αέρια φάση ξανά και δίπλα στο καλοριφέρ να τη βάλεις. Μετά ξεκινάμε τις ταρζανιές, ζεστά νερά στη φιάλη, κούνημα της φιάλης, τη φιάλη μέσα σε κουβά με νερό κτλ κτλ και πάλι δεν αδειάζει όλη! έχω τύχει σε πελάτη να τις γυρνάει με τουλάχιστον 20% υγραέριο στη φιάλη γιατί δεν ήθελε να βάλει collecter συστοιχίας 2 - 3 φιαλών. και δεξαμενισμένο κοστίζει κοντά στα 0,65€/kg και στις φιάλες κάτι πάνω απο 1€/kg..... άρα ΣΑΦΩΣ και μεγαλύτερη κατανάλωση λόγω σπατάλης στη φιάλη! βάση του 5 να ξαναγίνουν οι μελέτες για να ξέρεις τί σώματα έπρεπε να έχεις και σε τί θερμοκρασίες προσαγωγής ζεστού νερού προς τα σώματα να ρυθμιστεί ο λέβητας! ότι και να λέμε μέσω πινάκων και στο περίπου για τα σώματα το καταλαβαίνεις ότι κάποια πράγματα δεν συνάδουν με την ειδικότητα που έχουμε. Ξανά μελέτες για να ξέρεις τί ρυθμίσεις θα κάνεις! αλλιώς όλα στο περίπου και στο περίπου σωστά ή λάθος. Άρα περίπου καις πολλά ή περίπου καις λίγα.... Sorry Που το ξεχειλώσαμε το θέμα!
 12. παγώνει η φιάλη και μένει περιεχόμενο μέσα. Αν είναι σε συστοιχία αδειάζουν εντελώς.
 13. Γενικά κάπου το χάνουμε στα Ελληνικά μας.... ΑΡΧΙΚΑ , 1ον: δεν ΥΠΕΡΔΙΑΣΤΑΣΙΟΛΟΓΟΥΜΕ αυθαίρετα τα σώματα. 2ον: ΑΝ το εξωτερικό αισθητήριο δεν δείχνει ορθή θερμοκρασία να τοποθετηθεί εκεί ΠΟΥ θα δείχνει τη σωστή εξωτερική θερμοκρασία διότι είναι σαν να μην υπάρχει (ειδικά αν είναι προστατευμένο κάτω απο μπαλκόνι) 3ον: ΣΕ μελέτη εφαρμογής ΔΕΝ βάζουμε προσαύξηση στους χώρους διότι έτσι φορτώνουμε επι πλέον θερμίδες σε κάθε χώρο με αποτέλεσμα μεγαλύτερα σώματα. 4ον: το σύστημα που έχεις είναι σώμα και γραμμή με collecter άρα μονοσωλήνιο (πρόγραμμα 4Μ)! :) 5ον: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ξανά μελέτη με τα παραπάνω που ανέφερα στις πραγματικές συνθήκες που είναι είναι το κτήριο (δίχως προσαυξήσεις , δίχως υπερδιαστασιολόγιση σωμάτων) για 2 θερμοκρασίες θερμού μέσου (νερό). Μια μελέτη ΑΠΩΛΙΩΝ και ΕΞΟΔΟ σε μονοσωλήνιο. Μια για 70oC και μια στους 55oC. Έτσι θα ξέρεις την ορθή ρύθμιση προσαγωγής νερού προς τα σώματα άρα ΚΑΙ ΤΙ ΣΩΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ. Μπορεί να σε εκπλήξει και τα σώματα που ήδη έχεις να είναι ΟΚ. άρα λάθος έχεις το λέβητα να στέλνει νερά 70oC. Μπορεί και έχεις δίκιο. ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ το 5ο βήμα δεν θα μάθεις ποτέ τη σωστή ρύθμιση.Μπορεί τα σώματα να επαρκούν και στους 60oC..... Και το αναφέρω ξανά ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ο λέβητας της ariston με την αντιστάθμιση ή και χωρίς να λειτουργεί με ΔΤ μικρότερο του 15oC. Το οποίο σημαίνει αυτομάτως μικρότερα θερμαντικά σώματα όσον αφορά τις διαστάσεις. :)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.