Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναλυτικό μοντέλο μεταλλικής κατασκευής


 

Recommended Posts

καλημερα παιδια,θελω να ξεδιαλυνω μια κατασταση σχετικα με την χρησιμοποιηση αρθρωσεων η πακτωσεων στα υποστυλωματα μονοοροφων μεταλικων κατασκευων στο αναλυτικο μοντελο(προσομοιωση),εχω ξαναθεσει το ερωτημα για να ειμαι ειλικρινης,και καποιος συναδελφος μου αναλυσε τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα της καθε συνδεσης,αλλα ακομα δεν εχω καταλαβει ακριβως,υπαρχει καποιο κριτηριο για την επιλογη?μπορει να γινει συνδιασμος ?(δηλαδη αρθρωση κατα τον αξονα y και πακτωση κατα τον χ).Γενικα με βαση την εμπειρια σας τι προτεινετε??μπορειτε να με βοηθησετε??Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Link to comment
Share on other sites

στη διεύθυνση της πλαισιακής λειτουργίας μπορείς να βάζεις πάκτωση (πχ η κατά πλάτος διεύθυνση της μεταλλικής αποθήκης) ενώ στην κατα μήκος άρθρωση.

Βέβαια η πραγματική λειτουργία του Υπ/τος έχει να κάνει με πως σκέφτεσαι να διαμορφώσεις τη βάση τους πχ λεπίδες ενισχύσεις, πόσα αγκύρια και σε ποιές θέσεις κτλ...

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω panos, καταλαβα,ενα τετοιο ειδος συνδεσης βασης-υποστυλοματος(πακτωση κατα πλατος και αρθρωση κατα μηκος) κατασκευαστικα πως μορφωνεται??δηλαδη αν στο αναλυτικο μοντελο χρησιμοποιω αυτο το ειδος συνδεσης,κατασκευαστικα δηλαδη οπως ειπες ,αγκυρια ,λεπιδες ,μπουλονια?μπορεις να μου δωσεις ενα παραδειγμα??

Link to comment
Share on other sites

πχ κλασική μορφή πακτωμένου υποστυλώματος θα έχει στη βάση του απο 2 κοχλίες σε κάθε πλευρά. (χονδρικά) και οι ενισχύσεις στη βάση του ενισχύουν τη λειτουργία πάκτωσης. Σαν να προεκτείνεις ενισχύεις τα πέλματα κτλ. ένα μετωπικό υποστύλωμα που συνήθως μορφώνεται και θεωρείται αρθρωτό στη βάση του θα έχει 2 κοχλίες στις δύο πλευρές κάθετα στον άξονα συμμετρίας της διατομής.

Βασικά μια φωτο να δεις και θα το πιάσεις αμέσως.

Link to comment
Share on other sites

δηλαδη panos,οταν εχω πακτωση στην κατα πλατος διευθυνση και αρθρωση στην κατα μηκος ?εκει ειναι που μπερδευομαι..ευχαριστω παντος και συνγνωμη που σε κουραζω με τις συνεχεις ερωτησεις μου..

 

Και κατι ακομα,οταν εχω αρθρωση, σημαινει οτι δεν εχω ροπη,αρα εχω μικροτερα πεδιλα οχι ομως καλη εκμεταλευση των διατομων και μεγαλυτερες μετατοπεισεις,οταν εχω πακτωση εχω μεγαλυτερα πεδιλα αλλα μικροτερες μετατοπεισεις και καλυτερη εκμεταλευση των διατομων,σωστα??οταν εχω ομως συνδιασμο αρθρωσης-πακτωσης οπως λεγαμε πριν τι ειδος επιρροη εχει στα πεδιλα??

Link to comment
Share on other sites

Ανάλογα σε ποια σιεύθυνση θα βάλλεις την άρθρωση...αν δεν τη βάλλεις στη διεύθυνση του πλαισίου τοτε μικρό το κακό αφού στη διαμήκη διεύθυνση δουλεύουν τα χιαστι...

 

Τι ρωτάς για τις συνδέσεις αφού στο SCIA τις βάζεις κατευθείαν στο μοντέλο κ στο λύνει με τη δυκαμψία που υπολογίζει για τη σύνδεση που του όρισες... :wink:

Link to comment
Share on other sites

το ξερω ..αλλα μου αρεσει και το θεωρητικο κοματι..με βοηθα να κατανοω τα πραγματα καλυτερα..ασε που το scia τωρα to μαθαινω..ειναι ΦΟΒΕΡΟ ομως σαν λογισμικο..(ασχεστο με το post)...ευχαριστω terry για αλλη μια φορα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.