Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναβάθμιση πτυχίων Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ και ΔΟΑΤΑΠ


OpXiDeA

Recommended Posts

Κάπου πρέπει να το ξαναέγραψα...

Τα πτυχία μας (του εξωτερικου) μετα από τις εξετάσεις που δώσαμε (ΔΙΚΑΤΣΑ κλπ) είναι ισότιμα και αντίστοιχαμε των ΕΜΠ και ΑΠΘ. Οι φωστήρες θα βγάλουν μια απόφαση που θα λέει πχ ότι δεν είναι ''ισοδύναμα'' και έτσι παπαλα μαστερ...

Από την άλλη, αν στο μακρυνο μέλλον τα πτυχια ΕΜΠ και ΑΠΘ θεωρηθούν μαστερ, τι νομίζεις θα γίνει;

Θα πληρώσει ο εργοδότης ή ο πελάτης την ντεμεκ ποιοτική διαφορά;

Μάλλον όχι.

Το πολύ πολύ να βρίσκονται μπροστά μας στους διαγωνισμους του ΑΣΕΠ και σε καμια 10-15 χρόνια να γεμίσουν οι πολεοδομίες με μαστεράδες ΕΜΠ και ΑΠΘ...

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Ονομάζομαι Νίκος

 

Αγαπητή μου φίλη .

 

Πρώτων

 

Απο ότι κατάλαβα τελείωσες Αγγλία όπου μαζί με το Μεταπτυχιακό σου έχεις προφανώς σύνολο 4 χρόνια σπουδές .Απο ότι γνωρίζω υπολοίπεσαι του 1 έτους σε σύγκριση με τα 5 ετή προγράμματα σπουδών της ημεδαπής .Γιατί λοιπών διαμαρτύρεσαι απο την στιγμή που μπορεί να έχεις την αναγνώριση με τον Βασικό τίτλο του ΕΜΠ αλλά επι της ουσίας υπολοίπεσαι του ενός έτους .

 

Δεύτερων

 

Δεν γνωρίζουμε το RAE της σχολής σου .Που προφανώς είναι υψηλό απο την στιγμή που σε δεχτήκανε στο ΕΜΠ .

 

Τρίτων

 

Δεν γνωρίζουμε των αριθμό των Μαθημάτων της σχολής σου που προφανώς είναι κατά πολύ μικρότερος του αντίστοιχου αριθμού μαθημάτων της σχολής του ΕΜΠ .

 

Τέταρτων

 

Τις ώρες διεκπεραίωσης των μαθημάτων σου και συνολικά του προγράμματος σπουδών σου . Ώρες που προφανώς αντιστοιχούν στις μισές του συνόλου των ωρών του ΕΜΠ .

 

Πέμπτων

 

Απο την Μελέτη του ΤΕΕ που προφανώς αγνοείς γίνεται σύγκριση με τα ποιό υψηλόβαθμης στάθμης Αγγλικά πανεπιστήμια π.χ του Sheffield , Imperial σε συγκρισή με του ΕΜΠ που αποδεικνύεται ότι είναι σαφώς κατώτερα του ΕΜΠ .

Πως λοιπών εσύ διαμαρτήρεσαι απο την στιγμή που το πανεπιστήμιο σου προφανώς δεν ανοίκει σε αυτά τα Ιδρύματα της Αγγλιάς και που και αυτά τα ιδρύματα που προανάφερα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

 

Έκτων

 

Αγνοείς πλέον τις αποφάσεις του ΤΕΕ όπου στηρίζουν την αναγνώριση με μεταπτυχιακό νέων Μηχανικών βασικού πτυχίου πενταετούς φοίτησης και όχι τετραετούς φοίτησης όπου και ανοίκεις .

 

Τέλος

 

Σε θεωρώ προσωπικά αχάριστη διότι επι της ουσίας ανήκεις στα ΤΕΙ και όχι στα πολυτεχνεία της χώρας όπου και σε δεχτήκανε διότι με βάση τον Ιδρυτικό Νόμο του Δοατάπ κανονικά δεν πληρή το πανεπιστήμιο σου ούτε τα ποιοτικά αλλά και ούτε τα ποσοτικά κριτήρια προς σύγκριση λοιπών με του ΕΜΠ .

 

Η κάθε κινησή σου Νομικά δεν θα έχει καμία βάση . Αντιθέτος εάν στραφείς νομικά κατά του ΕΜΠ δεν θα καταφέρεις απολύτως τίποτα παρά μόνο στο να εκτεθείς εσύ χωρίς να κερδίσεις απολύτος τίποτα.

 

Αντί λοιπών να τους κατηγορής καλά θα κάνεις να πείς και ένα ευχαριστώ που σε δέκτηκαν στο ΕΜΠ και δεν σε στείλανε εκ των προτέρων στο τελευταίο πολυτεχνείο της χώρας μας η ακόμα και σε ΤΕΙ διότι ο ίδιος ο ιδρυτικός νόμος του Δοατάπ τους δίνει το δικαίωμα ως προς την κρίση των συμβουλίων και των επιτροπών του Δοατάπ που αποτελούνται απο καθηγητές και του ΕΜΠ να σε στείλουν όπου θέλουν αυτοί απο την στιγμή που προφανώς δεν πληρής τα παραπάνω προαναφερθέντα κριτήρια ποσοτικά και ποιοτικά.

 

Απο όλα λοιπών αυτά καταλαβαίνεις ότι η αχαριστία προέρχεται απο εσένα και καλά θα κάνεις λοιπών να δείξεις μεταμέλοια και να αρκεστείς και σε αυτά που σου δίνουν.

 

Αυτή είναι η αποψή μου .Όποιος θέλει τα πολλά στο τέλος χάνει και τα λίγα .

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει λένε στο χωριό μου και με αυτή την φράση θέλω να εκφράσω την άποψή μου για τις αξιολογήσεις του ΤΕΕ. Ολόκληρο ΤΕΕ δεν μπορούσε να αναθέσει την αξιολόγηση σε οίκους της ημεδαπής (αν υπάρχουν) ή του εξωτερικού για να δει ποια είναι η πραγματική θέση του ΕΜΠ και των λοιπών Πολυτεχνικών Σχολών σε σχέση με αυτές του εξωτερικού; Επιπλέον δεν νοείται σύμφωνα με την συνθήκη της Μπολόνια απόδοση master σε έναν και μόνο κύκλο σπουδών. Αυτό σημαίνει ότι δεν μας φταίνε οι 4ετής σχολές του εξωτερικού αλλά το γεγονός ότι εμείς δεν προσαρμοστήκαμε ακόμα στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Επίσης δεν έχει καμία ουσιαστική αρμοδιότητα το ΤΕΕ για να κρίνει το επίπεδο των παρεχόμενων σπουδών γι' αυτό και τα περίφημα Grecomaster δεν γίνονται αποδεκτά από καμία απολύτως χώρα του εξωτερικού. Κλείνοντας να υπενθυμίσω τις διεθνής αξιολογήσεις όπου το ΕΜΠ δεν είναι πλέον ούτε καν μέσα στα πρώτα 200 Πανεπιστήμια του κόσμου.

 

Δια ταύτα αγαπητέ συνάδελφε θα ήταν καλό να ενημερωθείτε αντικειμενικά επί του θέματος - υπάρχει άφθονο υλικό στο φόρουμ - ώστε να αποφύγετε να εκτίθεστε με αυτόν τον τρόπο. Το ΤΕΕ άλλωστε ως ΝΠΔΔ, ήτοι απρόσωπος οργανισμός, μπορεί να εκτίθεται όσο θέλει. Αναρωτιέμαι επίσης πόσο καλό κάνει, για την κοινωνία εν τέλει, η τόσο αυτάρεσκη στάση τόσο του ΤΕΕ όσο και του ΕΜΠ. Η αμφιβολία είναι αυτή που προάγει την επιστήμη και όχι η αυταρέσκεια.

Link to comment
Share on other sites

Απο την Μελέτη του ΤΕΕ που προφανώς αγνοείς γίνεται σύγκριση με τα ποιό υψηλόβαθμης στάθμης Αγγλικά πανεπιστήμια π.χ του Sheffield , Imperial σε συγκρισή με του ΕΜΠ που αποδεικνύεται ότι είναι σαφώς κατώτερα του ΕΜΠ

Τι έγινε ρε παιδιά?

 

Ποια μελέτη βρε του ΤΕΕ?

Μας δουλεύεις?

Έχεις περάσει τα σύνορα για να δεις πως είναι οι σχολές όπως αυτές που αναφέρεις ή τα συζητάτε στα κυλικεία κάνοντας μπουρμπουλήθρες με το φραπέ???

 

Αγνοείς πλέον τις αποφάσεις του ΤΕΕ όπου στηρίζουν την αναγνώριση με μεταπτυχιακό νέων Μηχανικών βασικού πτυχίου πενταετούς φοίτησης και όχι τετραετούς φοίτησης όπου και ανοίκεις

 

Το ΤΕΕ μπορεί να αναγνωρίσει και τον τίτλο ως διδακτορικό, τι πρέπει να κάνουμε?

Να το δεχτούμε?

Έπειτα για να ξέρουμε τι λέμε.

Το ΤΕΕ δεν έχει καμία αρμοδιότητα με θέματα παιδείας !!!

Και τέλος, έχεις τόσα ορθογραφικά λάθη που δυσκολεύομαι να διαβάσω το post...

Link to comment
Share on other sites

Κλείνοντας να υπενθυμίσω τις διεθνής αξιολογήσεις όπου το ΕΜΠ δεν είναι πλέον ούτε καν μέσα στα πρώτα 200 Πανεπιστήμια του κόσμου.

 

Aπάντηση: http://www.chi.civil.ntua.gr/el/announcements/TEE_2551_EPONYMOS_1.pdf

 

Τεκμηρίωση: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/press/ENHMEROTIKO_DELTIO/ED-YEAR-2010/ED2607/2607_EPONYMOS.pdf

 

Όπως θα δεις στο 1ο οι Πολιτικοί Μηχανικοί ΕΜΠ κατατάσσονται 3οι Πανευρωπαϊκά βάσει δεικτών της SCOPUS. Τα ευρωπαϊκά ΑΕΙ που επιλέγησαν για σύγκριση είναι οι δέκα καλύτερες σχολές Πολ.Μηχ. από ισάριθμα ομοταγή και πλέον διακεκριμένα πολυτεχνεία των κυριότερων χωρών,όπως Imperial, το Ecole Nationale des Ponts et Chaussees( με το οποίο μάλιστα υπάρχει η περίφημη συμφωνία με ΕΜΠ για δυνατότητα διπλού πτυχίου αμφιπλεύρως),της Ζυρίχης κ.α.

Βέβαια θα πεί κανείς βάσει ποιών κριτηρίων γίνεται η κατάταξη. Εδώ είναι ο μ.ο. δημοσιεύσεων.

Ενδιαφέρον έχει το 2ο άρθρο που πραγματεύεται τη σκοπιμότητα των αξιολογήσεων εν γέννει,επισημαίνοντας ποια είναι τα κριτήρια μιας αξιόπιστης και διαφανούς αποτίμησης και παραπέμπει εκτός των άλλων στο βιβλίο "How to lie with Statistics".....

Link to comment
Share on other sites

@Archytas

 

Συμφωνώ απόλυτα και με τις δύο παρστήρησεις σου.

 

Για το 1ο: Όταν θέλεις να κάνεις συγκριτική αξιολόγηση ελληνικών και ξένων ΑΕΙ, την κάνει κάποιος που είναι ουδέτερος δεν προέρχεται ούτε από το ένα (ελληνικά ΑΕΙ) ούτε από το άλλο (ξένα ΑΕΙ), για να πάρουν την μελέτη στα σοβαρά αυτοί που θα την διαβάσουν.

 

Για το 2ο: Το ΤΕΕ και ΕΜΠ, ΑΠΘ αναγνώρισαν τις 5ετείς σπουδές των Πολυτεχνείων ως master. Ε και; μόνο ρεζίλι έγιναν με αυτήν την απόφαση τους. Το κράτος το αναγνώρισε;

 

Λέμε κάθε φορά π.χ. "Το ΤΕΕ, η ΕΕΤΕΜ λένε για τα φορλογικά ότι..."

Το ΤΕΕ είναι ο επιστημονικός σύμβουλος του κράτους σε τεχνικά θέματα. Δεν έχει αρμοδιότητες για άλλα θέματα π.χ. παιδεία, φορολογία κλπ.

 

π.χ. Το ΤΕΕ έλεγε ότι οι μηχανικοί φορολογούνται με συντελεστή (παλιότερα όχι τώρα με την αλλαγή). Αυτό είναι σωστό; Δηλ. όλοι οι μηχανικοί (ελεύθεροι επαγγελματίες, μισθωτοί ιδιωτικού τομέα, μισθωτοί δημοσίου τομέα) φορολογούνταν για όλες τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες τους με συντελεστή (ΣΚΚ);

Εκτός αν το ΤΕΕ ενδιαφέρεται μόνο για τους ελεύθυερος επαγγελματίες μηχανικούς που ασχολούνται με μελέτη/επίβλεψη διαχείρίση εργοταξίου

και όχι π.χ. για μισθωτούς μηχανικούς, μηχανικούς ελ. επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες π.χ. τεχνικού ασφαλείας.

Link to comment
Share on other sites

Για να βάλουμε τα πράματα στην θέση τους.

Μην βγείτε πουθενά έξω και κάνετε το αστείο και συγκρίνετε το ΕΜΠ με το ETH.

Πέρα ότι απέχουν έτη φωτός, δεν θα σας πάρουν και στα σοβαρά.

Κανένα, μα κανένα ελληνικό ίδρυμα δεν έχει έξω σοβαρό αντίκτυπο.

 

Το θέμα των δημοσιεύσεων είναι άλλη κατηγορία και δεν έχει ουδεμία σχέση με τα ιδρύματα. Δε της Πάτρας είναι πολύ μπροστά σε δημοσιεύσεις από ΕΜΠ και ΑΠΘ και με πολύ λιγότερα μέλη ΔΕΠ.

 

http://www.civil.upatras.gr/userfiles/cd3b7fb8-1789-4a17-b149-66a3a5cbba43/TEE_CE_UPatras_1.pdf

 

Έπειτα οι δημοσιεύεις είναι μια μικρή βιομηχανία και το ξαναλέω δεν έχουν ουδεμία σχέση με το ίδρυμα !!!

 

Και τώρα το δωράκι. Πάει σε μια μεγάλη εταιρεία ένας από το ΕΤΗ και ένας από το ΕΜΠ...μάντεψε ποιόν θα πάρουν...

 

Επίσης αυτά περί ΕΜΠ πέρα από αστεία καταντούν και κάποια στιγμή κουραστικά.

Το ΕΜΠ είναι καλό για τα Βαλκάνια. Από εκεί και πέρα δεν μπορεί να συναγωνιστεί ούτε στα πιο τρελά του όνειρα τα υπόλοιπα ξένα ιδρύματα.

 

Προσωπικά έχω σε εκτίμηση πολύ περισσότερο της Πάτρας από το ΕΜΠ.

 

Το ΤΕΕ και ΕΜΠ, ΑΠΘ αναγνώρισαν τις 5ετείς σπουδές των Πολυτεχνείων ως master.

 

Αυτά δεν γίνονται σε καμία σοβαρή χώρα έξω, για να καταλάβετε μόνο το επίπεδο...

 

Επίσης μια συμβουλή φιλική...μην παραθέτεις δημοσιεύματα για επιστημονικά θέματα από το ΤΕΕ, γιατί δεν θα σε λαμβάνει κανείς σοβαρά... όπως επίσης και μην λαμβάνεις σοβαρά το ΤΕΕ για τα επαγγελματικά και τα θέματα παιδείας....

Link to comment
Share on other sites

@CivilKald:

1) Αναφέρθηκα σε διεθνείς αξιολογήσεις και όχι ευρωπαϊκές

2) Τα στοιχεία της Scopus αφορούν δημοσιεύσεις ανά μέλος ΔΕΠ που έγιναν στα περιοδικά που επιβλέπει η scopus (με τις υπόλοιπες δημοσιεύσεις τί να συμβαίνει άραγε; ). Διαβάστε και λίγο τα links που ανεβάζετε. Το ότι τα μέλη του ΕΜΠ κάνουν περισσότερες δημοσιεύσεις στα αρχεία που τηρεί η scopus δεν σημαίνει αυτομάτως ότι συνολικά το ίδρυμα είναι 2ο πανευρωπαϊκά. Όπως επίσης δεν μπορούμε να ξέρουμε την ποιότητα αυτών των δημοσιεύσεων μιας και εξετάζεται μόνον ο αριθμός αυτών. Δεν γίνεται μόνον έτσι η αξιολόγηση ενός ιδρύματος. Γι' αυτό αναφέρθηκα στις διεθνείς αξιολογήσεις καθώς συμπεριλαμβάνουν την υλικοτεχνική υποδομή, το πρόγραμμα σπουδών, την ποιότητα των αποφοίτων, την ποιότητα των διδασκόντων, την ποσότητα και ποιότητα των ερευνητικών προγραμμάτων.

Link to comment
Share on other sites

Για το 1ο: Όταν θέλεις να κάνεις συγκριτική αξιολόγηση ελληνικών και ξένων ΑΕΙ, την κάνει κάποιος που είναι ουδέτερος δεν προέρχεται ούτε από το ένα (ελληνικά ΑΕΙ) ούτε από το άλλο (ξένα ΑΕΙ), για να πάρουν την μελέτη στα σοβαρά αυτοί που θα την διαβάσουν.

 

Προφανώς δε το διάβασες και προέβης σε προκατειλλημένα συμπεράσματα. Το SCOPUS είναι αναγνωρισμένη διεθνής βάση δεδομένων με αρκετές χιλιάδες επιστημονικών papers...

@cna

H Σχολή ΠολΜηχ κατατάσσεται 133η διεθνώς. Πολλά από τα εργαστηριά της χαίρουν των υψηλότερων ευρωπαικών προδιαγραφών(Λιμενικών,Αντισεισμικής Τεχνολογίας: ένας από τις 2 δονητικές τράπεζες 6 βαθμών ελευθερίας στην Ευρώπη). Η διακρατική σύμβαση Γαλλίας-Ελλάδας των ΕΜΠ-Ecole Nationale des Ponts et Chaussees για διπλό πτυχίο εμένα κάτι μου λέει. Το πως γίνεται η αξιολόγηση και το γιατί είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.