Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες σε αυθαιρεσίες.


tatiana

Recommended Posts

Καλημέρα και Καλή Χρονιά!

Είμαι νέα μηχανικός και έχω αναλάβει μια εκτίμηση ενός ακινήτου.

Κατά την αυτοψία διαπίστωσα διαφοροποιήσεις απο τα σχέδια της άδειας.

Συγκεκριμένα έχει δημιουργηθεί επιπλέον χώρος στο υπόγειο, ο οποίος σύμφωνα με τα σχέδια έπρεπε να ναι μπαζωμένος. Ο χώρος αυτός έχει ύψος 3.5μ. Και θέλω να σας ρωτήσω, αυτο νομιμοποιείται? Επιτρέπεται τόσο μεγάλο ύψος για υπόγειο σε κατοικία? Και το σημαντικότερο φαίνονται περιμετρικά στον παράνομο χώρο του υπογείου τα θεμέλια...προκυπτει λοιπόν και θέμα στατικότητας!

Δεύτερον, εχει χτίσει στο τέλος του μπαλκονιού του 1ου ορόφου τοίχο, έτσι ώστε στο ισόγειο να δημιουργείται ανοικτή στεγασμένη θέση στάθμευσης...αυτό νομιμοποιείται?

Τρίτον, το υπόγειο έστω κι αν μετράται στη δόμηση δεν πρέπει να απέχει 1.5μ από τη στάθμη του εδάφους? Αυτού απέχει 2.3μ.

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεται συνολική εικόνα...

Υπάρχει πχ υπόλοιπο δόμησης; (απίθανο)

Πάντως όσον αφορά την εκτίμηση, μπορείς να εκτιμήσεις τις αυθαιρεσίες δίνοντας τους αξία με την σημείωση ότι πρέπει να νομιμοποιηθούν για να ισχύει.

Link to comment
Share on other sites

Το υπόγειο πρέπει να έχει μέγιστο ύψος 3μ και αν έχει κατασκευαστεί μετά το νόμο σουφλιά να είναι 0,80μ από το έδαφος αλλιώς 1,5μ. Οπότε το συγκεκριμένο θεωρείται χώρος κύριας χρήσης. Και αν υπάρχει υπόλοιπο δόμησης πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος διατήρησης-νομιμοποίησης.

Όταν λες πως φαίνονται τα θεμέλια από το υπόγειο τι εννοείς?

Την εκτίμηση την θες για ιδιώτη ή για τράπεζα?

Link to comment
Share on other sites

Την εκτίμηση την θέλω για τράπεζα.

Δηλ. δεν υπάρχει πρόβλημα ως προς το ύψος του υπογείου (>3μ) στην περίπτωση που τα τετραγωνικά του προσμετρώνται στην δόμηση?εφόσον υπάρχει αρκετό περιθώριο στον Σ.Δ.

Αυτό που έλεγα για τα θεμέλια είναι ότι σόλη την περίμετρο του υπογείου υπάρχει κάτι σαν ¨πεζούλι¨ σχήματος L. Και υπέθεσα οτι μπορεί να ναι θεμέλια...μπορεί και όχι.

Link to comment
Share on other sites

...Δηλ. δεν υπάρχει πρόβλημα ως προς το ύψος του υπογείου (>3μ) στην περίπτωση που τα τετραγωνικά του προσμετρώνται στην δόμηση?εφόσον υπάρχει αρκετό περιθώριο στον Σ.Δ...

 

Εξαρτάται και από το επιτρεπόμενο ύψος ή το ιδεατό στερεό (αν υπάρχει)...

 

Για τη μαγκιά με το μπαλκόνι δεν ξέρω να σου πω...εξαρτάται πώς θα ''ερμηνεύσει'' η πολεοδομία τον τοίχο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σε υπάρχουσα οικοδομή η οποια νομημοποιήθηκε το 1996, αλλα δεν νομοιμοποιηθηκαν ή χτιστκαν εκ τον υστερον 30 τ.μ. κατ'επεκταση σε οικισμό<2000 κατοικών, με όλες τις προυποθέσεις του ΓΟΚ να πληρούνται κάλυψη,δόμηση κλπ

1ον το υψος προστίμου κατ' εκτιμηση θα επιβάλει η πολεοδομία;

2ον ποιες διαδικασίες θα πρεπει να ακολουθήσω για την νομιμοποιηση του;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Για να μην ανοίγω νέο thread κάνω το ερώτημα εδώ, σε ένα ξενοδοχείο υφιστάμενο από μια πρώτη ματιά που έριξα στα σχέδια και την αποτύπωση που έκανα ο ίδιος προκύπτει διαφορά γύρω στα 40 τ.μ. λιγότερα από αυτά που υπάρχουν στην άδεια (το έκαναν σε ενα τμήμα μικρότερο το κτίριο), τώρα θέλει ο ιδιοκτήτης να κάνει προσθήκη καθ΄ύψος και του είπα για νομιμοποίηση, κανένα πρόβλημα με δόμηση και κάλυψη το θέμα είναι τι ακριβώς ζητάω εγώ? Νομιμοποίηση αυθαίρετων χώρων ή απλά τακτοποίηση που μου φαίνεται και σωστότερο χωρίς προφανώς να υπάρχει πρόστιμο καθότι δεν εγινε υπέρβαση αδείας ως προς την δομημένη επιφάνεια?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.