Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί δασοτεμαχίου


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δασολόγε εννοείται πως συμβουλεύτικα και δασολόγο βέβαια δημόσιο. Αλλά ξέρεις τι γίνεται με ορισμένους δασολόγους? Είναι πολύ ελαστικοί με τον αποχαρακτηρισμό, ή πιο ορθά χαρακτηρισμό ως μη δασικών εκτάσεων, που διεκδικούν οι 'λαδοματίες' και εξαντλούν όλη τους την αυστηρότητα σε όλους αυτούς που πάνε με το γράμμα του νόμου. Αυτό το αναφέρω καθώς με εξοργεί το γεγονός ότι την έκταση τη δική μου την παρουσιάζει ως δασική ενώ ακριβώς δίπλα υπάρχει μια ωραιότατη βιλίτσα. Φαίνεται πως για τους δασολόγους της περιοχής το δάσος έχει δυνατότητες υπερπήδησης ιδιοκτησιών. Σε κάθε περίπτωση δεν σκοπεύω να κόψω κανένα απολύτως δέντρο απλά ένα καθαρισμό σκέφτομαι να κάνω ώστε το τεμάχιο να μην παρουσιάζει την εικόνα της χρόνιας εγκαταλειψης και βεβαίως ώστε να μπορέσω να κάνω και ένα επικαιροποιημένο τοπογραφικό.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε τρελοεπιστήμονα, πέρα από όσα ορθά και πλήρως συνιστά ο Θεοχάρης και πριν οποιαδήποτε ενέργεια σου, καλό είναι να δείς την κατάσταση του ακινήτου σου στα αντίστοιχα στερεοζεύγη αφιών του 1945 και 1960 και πρόσφατο της ΓΥΣ, ώστε να έχεις δυνατότητα να ξέρεις τουλάχιστον όσα και το δασαρχείο για την παλαιά μορφή του ακινήτου σου σε σχέση με τα όμορα του. Κατόπιν ενεργείς αναλόγως...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

"Δασολόγε εννοείται πως συμβουλεύτικα και δασολόγο βέβαια δημόσιο. Αλλά ξέρεις τι γίνεται με ορισμένους δασολόγους? Είναι πολύ ελαστικοί με τον αποχαρακτηρισμό, ή πιο ορθά χαρακτηρισμό ως μη δασικών εκτάσεων, που διεκδικούν οι 'λαδοματίες' και εξαντλούν όλη τους την αυστηρότητα σε όλους αυτούς που πάνε με το γράμμα του νόμου. Αυτό το αναφέρω καθώς με εξοργεί το γεγονός ότι την έκταση τη δική μου την παρουσιάζει ως δασική ενώ ακριβώς δίπλα υπάρχει μια ωραιότατη βιλίτσα. Φαίνεται πως για τους δασολόγους της περιοχής το δάσος έχει δυνατότητες υπερπήδησης ιδιοκτησιών."

 

Μην είσαι τοσο καχύποπτος, και πήγαινε να συμβουλευτείς έναν ιδιώτη Δασολόγο...

 

Τώρα αν κάποιοι δεν κάνουν σώστα τη δουλεία τους, είναι φαινόμενο όλων των κλάδων..

Link to comment
Share on other sites

Να αναφέρω και εγώ την εμπειρία με περιοχή που είχε δεξιά και αριστερά δασική έκταση και η έκταση που ζητούσε χαρακτηρισμό από το δασρχείο ήταν ένα τμήμα καλλιεργήσιμο με ελιές και πεζούλες και ένα τμήμα είχε αγριέψει από χαμηλή βλάστηση με πουρνάρια Ενω είχα προειδοποιήσει το ιδιοκτήτη να μην κάνει καμιά μεταβολή μέχρι την αυτοψία , αυτός καθάρησε ένα τμήμα γύρω από τις ελιές και το όργωσε .Αποτέλεσμα ενώ ήταν τουλάχιστον 4 στρ. καλλιεργ. το χαρακτηρίσανε όλο δασικό. Οταν τους ρώτησα γιατί αφού είχε πεζούλες και το παλαιό συμβόλαιο το ανάφερε σαν αγρόκτημα τότε μου είπαν να πάω να δώ τι είχε κάνει ο ιδιοκτήτης. Γιαυτό θέλει προσοχή τι θα γίνει στο κτήμα γιατί μετά , αν έχει λίγα πουρνάρια και κοπούν ( θα τα δουν στους ορθοφωτοχάρτες συνήθως του 1998) τότε θα θοβηθούν να το χαρακτηρίσουν καλλιεργ. ακόμα και αν ένα κομάτι είναι.

Link to comment
Share on other sites

Οχι σε διαβεβαιώ ότι ήταν φόβος γιατί μου είπαν οι υπάλ. ότι δεν Θέλουν να βρεθούν τα ονόματα τους σε καμιά <εκπομπή> , και ας ήξεραν ότι η έκταση δεν είχε δασικό χαρακτήρα εξ ολοκλήρου Οι επεμβάσεις όμως τους έκαναν να φοβούνται Μου είπαν κατά λέξη ότι ας κάνει ένστανση στην δευτεροβάθμια επιτροπή και ας διακαιωθεί εκεί γιατί να μας πουν εμάς ότι του δώσαμε χαρακτηρισμό ως μη δασικό μετά από εκχέρσωση Και να σου πω τους δίνω δίκιο.Για αυτό καλύτερα να είναι το κτήμα χωρίς μεταβολές και αυτό συμβουλεύω του πελάτες μου.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ με την συμβουλή που δίνεις αλλά από την άλλη αν τεκμηριωμένα δεν ηταν δασικό είναι τουλάχιστον ανήθικο να στείλουν τον ιδιοκτήτη στην επιτροπή επίλυσής δ.δ. και να τον βάλουν να τρέχει, να πληρώνει και να βλαστημάει. γενικά τέτοιες περιπτώσεις βρωμάνε.

Link to comment
Share on other sites

Από προσωπικές εμπειρίες δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον Ναπολέοντα, οτι ακόμα και σε περιπτώσεις που τα στοιχεία είναι κατάφορα υπέρ του ιδιοκτήτη, τα δασαρχεία συνήθως τον εξαναγκάζουν να καταφύγει στις επιτροπές επίλυσης δ.δ.

Ευτυχώς που οι ε.ε.δ.δ. με προέδρους δικαστικούς δέχονται τα πραγματικά δεδομένα και όχι τις εκάστοτε απόψεις-προτάσεις των δασαρχείων.

Φαίνεται οτι και σ΄αυτές τις υποθέσεις, ακόμα και όταν είναι αυταπόδεικτες, ο δρόμος προς τη δικαίωση του πολίτη στη χώρα μας, πρέπει να είναι "μακρύς και δαπανηρός" .

Link to comment
Share on other sites

Αν με άκουγε και δεν έκανε τίποτα στο κτήμα του δεν θα είχε πρόβλημα γιατί έχω αντιμετωπίσει ανάλογες περιπτώσεις και πήρα χαρακτηρισμό ως μη δασικό τουλάχιστον για το τμήμα που είχε παλιότερα καλλιεργηθεί , είχε πεζούλες , αλώνι , ελιές κλπ. Γι αυτό λοιπόν καλύτερα να μην υπάρχει καμία επέμβαση στο κτήμα γιατί αυτό δημιουργεί πρόβλημα , τουλάχιστον αν έχει καθαριστεί από χόρτα κλπ. να έχει περάσεις μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι την αυτοψία του δασαρχείου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.