Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δασολόγος

Members
  • Περιεχόμενα

    38
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Δασολόγος

  1. Υπάρχει και η εφαρμογή «Κυνηγός» η οποία ναι μεν απευθύνεται στους κυνηγούς, αλλά η βασική λειτουργία της βασίζεται στην παροχή χρήσιμης γεωπληροφορίας στον χρήστη με ταυτόχρονο εντοπισμό της θέσης του στον χάρτη. Συγκεκριμένα περιέχει τέσσερα βασικά layers γεωπληροφορίας: • Εκτροφεία Θηραμάτων • Ελεγχόμενες Κυνηγετικές Περιοχές • Καταφύγια Άγρια Ζωής • Πυρήνες Εθνικών Δρυμών τα οποία μπορούν να φανούν χρήσιμα στην εκπόνηση μίας ΜΠΕ. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ehunter.ehunter&hl=el
  2. Δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο..απο το ένα άκρο στο άλλο... http://www.greekarchitects.gr/gr/%CE%BA%CE%B7%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%B1/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%86%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%86%CF%81%CF%85%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%BF%CF%8D-id3606
  3. Δε ξέρω αν σε βοηθάει. Σύμφωνα με το Ν.Δ. 3881/58 και την κοινή εγκυκλίο ΒΥΕ/35081/16.4.83 των Υπουργείων Δημοσίων Έργων και Γεωργίας, οι Νομάρχες μαζί με τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Δασών και των Τεχνικών Υπηρεσιών έχουν καθορίσει από κοινού, συγκεκριμένα και χαρακτηριστικά όρια διαχωρισμού της κοίτης κάθε ποταμού, χειμάρρου ή ρέματος του οικείου Νομού και να την χαρακτηρίσουν σε πεδινή και ορεινή. Ο διαχωρισμός αυτός οριοθετεί και τις αρμοδιότητες καθώς για την ορεινή κοίτη ευθύνη έχει η Διεύθυνση Δασών του Νομού ενώ για την πεδινή η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας (πρώην Νομαρχίες).
  4. O νέος φορολογικός νόμος ( Ν 4172/2013 ) στο Άρθρο 31. "Αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες" αναφέρει γ) Η ετήσια αντικειμενική δαπάνη επιβατικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης ορίζεται ως εξής:.............. Οι διατάξεις της περίπτωσης γ ́ εφαρμόζονται ανάλογα και για τον προσδιορισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης των αυτοκινήτων μικτής χρήσης και των αυτοκινήτων τύπου JEEP. Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω ένα διπλοκάμπινο 4x4 μεγάλου κυβισμού (2.5lt) και φοβάμαι μη βρεθώ προ εκπλήξεων, ως αυτοκίνητα τύπου JEEP θεωρούνται και τα ΦΙΧ?
  5. Εδώ και το εγχειρίδιο χρήσης του gps σου: http://www.meimaris.com/Manual/%CE%95%CE%93%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%B9%CE%94%CE%99%CE%9F%20%CE%A7%CE%A1%CE%97%CE%A3%CE%97%CE%A3%20OREGON%20300%20short.pdf
  6. Αν δεν έχεις κανένα λόγο το GPS σου να δείχνει τις συντεταγμένες σε WGS84, ρύθμισε το ώστε να σου τις εμφανίζει σε ΕΓΣΑ87 μια και καλή, ώστε να μην χρειάζεται να καταφεύγεις σε μετασχηματισμούς μετά.
  7. Γενικά, το εύρος των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας του εδάφους μειώνεται όταν η επιφάνεια καλύπτεται από βλάστηση.
  8. Ρώτησε έναν ιδιώτη Δασολόγο Μελετητή της περιοχής….και ναι αν πάει στο δάσος με μια αυτοψία θα καταλάβει τι είδη έχει, άσε που αν του πεις για ποια περιοχή ενδιαφέρεσαι θα τα ξέρει ήδη, χωρίς να χρειαστεί να πάει. Διαχείριση δασών με ότι αυτό συνεπάγεται (πανίδα χλωρίδα και πόσοι άλλοι παράγοντες) διδάσκονται οι Δασολόγοι-Περιβαλλοντολόγοι.
  9. Καλησπέρα, έχω αναλάβει την εκπόνηση μιας δασικής μελέτης. Κατά τη λήψη στοιχείων υπαίθρου, εντόπισα στην περιοχή πεταμένες αμιαντοσωλήνες, οι οποίες καλό είναι να απομακρυνθούν. Το θέμα είναι ότι αφού περιέχουν αμίαντο (άγνωστο ποσοστό), πρέπει λογικά να απομακρυνθούν από εξειδικευμένη εταιρεία η οποία να διαθέτει την σχετική άδεια για διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων. Στη μελέτη αυτό πως μπορεί να κοστολογηθεί; Tο κόστος μεταφοράς θα αφορά τη μεταφορά ως τις εγκαταστάσεις τις εξειδικευμένης εταιρίας ή ως το εξωτερικό (Γερμανία); Θα υπάρχει και κόστος για την επεξεργασία-διαχείριση τους;
  10. Μπορεί να είμαι δασολόγος και επαρχιώτης, αλλά το πευκόμελο είναι παράγωγο από τα απεκκρίματα του εντόμου Marchalina hellenica και όταν το ακούει κάποιος του φαίνεται λίγο κάπως, χωρίς όμως αυτό να είναι κακό. Συγκεκριμένα, η αλήθεια είναι ότι το Marchalina hellenica χαρακτηρίζεται ως ‘μελιτογόνο’ έντομο γιατί τρεφόμενο με το χυμό του πεύκου αποβάλλει την πλεονάζουσα ποσότητα με μορφή μελιτωδών σταγόνων που ονομάζονται ‘μελίτωμα’. Το μελίτωμα αυτό συλλέγουν οι μέλισσες, το επεξεργάζονται και παράγουν το γνωστό μέλι μελιτώματος, το πευκόμελο.
  11. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμβουλευτείς ιδιώτη δασολόγο μελετητή. *Το πευκόμελο δεν βγαίνει ακριβώς από τα πεύκα….
  12. Σε τέτοιες περιπτώσεις το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να συμβουλευτείς Δασολόγο ιδιώτη μελετητή.
  13. Οι κατασκευές προεγκεκριμένου τύπου. Για τσέκαρε και αυτό. http://www.minagric.gr/greek/2.8.10.html και αυτό: http://www.minagric.gr/greek/2.8.10_MELETES.html
  14. Ρώτα ένα Γεωπόνο, που ασχολείται με αυτόματα ποτίσματα κτλ.. Στά Μάλγαρα δεν είναι δύσκολο να βρείς.
  15. Σωστός ο Άγιος. Βασικά πέρα από Δικηγόρο μπορείς να συμβουλευτείς και ιδιώτη Δασολόγο της περιοχής σου, που πιθανόν να έχει χειριστεί παρόμοια περίπτωση.
  16. Γενικά επικρατεί ασάφεια επί του θέματος ειδικά όσο αφόρα τα καύσιμα, αν εκπίπτουν του ΦΠΑ. Aν ρωτήσεις λογιστές, άλλους ελευθέρους επαγγελματίες ακόμα και βενζινάδες, ο καθένας θα σου πει κάτι διαφορετικό. Έχω ακούσει διάφορα, όπως π.χ. ότι μπορείς να δικαιολογείς ως 50 λίτρα την εβδομάδα κ.α… Στην περίπτωση επαγγελματικού αυτοκινήτου τα καύσιμα εκπίπτουν του ΦΠΑ?
  17. Μήπως να το ψάξεις και στις σχολές Δασολογίας: http://www.for.auth.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8&Itemid=12&lang=el και http://www.fmenr.duth.gr/index.php?rm=1&pm=74&sm=62 ή και σε μεγάλες βιομηχανίες τύπου Ακρίτας κτλ…
  18. Νομίζω ότι η κατασκευή πρέπει να είναι προεγκεκριμένου τύπου. Για τσέκαρε και αυτό. http://www.minagric.gr/greek/2.8.10.html και αυτό: http://www.minagric.gr/greek/2.8.10_MELETES.html
  19. Το καλύτερο είναι αυτό που σου πρότεινε η Δασολόγος. Ο πελάτης σου μπορεί να το πουλήσει καθώς η έκταση είναι στην κυριότητα του, απλώς το «πρόβλημα» θα μεταφερθεί στον επόμενο ιδιοκτήτη
  20. @ Topap Έτσι κινήθηκα εξαρχής και από εκεί έλαβα τις απαντήσεις: «Φίλε ο Κορυδαλλός είναι γεμάτος κτλ» (Άλλες δε εταιρίες και πολύ γνώστες ούτε καν απάντησαν) Πάντως μου έδωσες το έναυσμα να κάνω και ένα νέο κύκλο τηλεφωνημάτων και τελικά βρήκα μια εταιρεία η οποία ενώ δεν έχει τρομερό site κτλ…έχει μηχανικό που ασχολείται και μάλιστα έχει μελετήσει-φτιάξει τριών τύπων σχοινογέφυρες και έτσι βγάλαμε άκρη….
  21. Άνοιξα το θέμα για να βρω πληροφορίες για σχοινογέφυρα, για να κάνω, κάτι παραπάνω από τα συνηθισμένα. Καταλήξαμε να μιλάμε στην ουσία για επαγγελματικά δικαιώματα. Τυχαίο? Δεν νομίζω… Εφόσον μου έχει γίνει ανάθεση της δουλείας, η μελέτη θα ολοκληρωθεί, είτε έχει μέσα γέφυρα είτε δεν έχει, είτε χρήζει υπογραφής-συνυπογραφής, δεν κάνω για πρώτη φορά μελέτη. Το συμπέρασμα, είναι ότι όσον αφορά τις σχοινογέφυρες, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ούτε εταιρίες να τις κατασκευάζουν, ούτε κανείς έχει ασχοληθεί με κάτι τέτοιο. Καλό Σαββατοκύριακο
  22. Χαίρομαι που τα βάζουμε σε τάξη τα πράγματα. Αρίθμηση δεν έχουν αλλά δεν χρειάζεται να έχουν για να μετρηθούν Ακόμα, χαίρομαι που με ενθαρρύνεις, και ξεκάθαρα σου λέω ότι δεν θα κάνω οτιδήποτε αν δεν συνεννοηθώ με μηχανικό, οπότε να περάσεις άφοβα. «Μιλάω για μελέτη γέφυρας που δασολόγος δεν μπορεί να εκπονήσει διότι πολύ απλά δεν είναι το αντικείμενό του. Δεν είναι το αντικείμενο του δασολόγου η στατική και η δυναμική των κατασκευών.» Μάλλον με παρεξήγησες. Την όλη μελέτη θα υπογράψω, άλλωστε είναι και αντικείμενο μου (Μελέτη μονοπατιού στο δάσος) Η γέφυρα θα γίνει, κατόπιν επαφής με μηχανικό, πολλές φορές το κάνω και για άλλα θέματα.
  23. Εννοείς τη γέφυρα που είναι τμήμα της μελέτης γτ μελέτη αυτή καθ'αυτη είναι καθαρά υπόθεση Δασολόγου, εκτός και αν αυτό είναι αμφισβητήσιμο.. @cv98019 Χαίρομαι ιδιαίτερα που από τα έξι πράγματα που δεν σου κάθονταν καλά τα πέντε τελικά σου κάθισαν, χωρίς να χρειάστηκε καν να επιχειρηματολογήσω…Γιατί άραγε?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.