Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ-Στρατός


xalkiths

Recommended Posts

Κανονικα επρεπε να σου δινουν την επιλογη αν θα πληρωσεις τα παντα εκτος του κυτ, με θετικο τον υπολογισμο του χρονου στρατευσης στα συνταξιμα ετη, ή αν δεν θα πληρωσεις τιποτα (ή εστω ενα πολυ μικρο ποσο) με αρνητικο οτι θα βγεις συνταξη (αν βγεις ποτε..) ενα χρονο μετα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

:confused::confused::confused:

Σόρυ για τα πολλαπλα Posts αλλά το θέμα με καίει.Λοιπόν απ ότι διαπίστωσα η σειρά των γεγονότων έχει ως εξής: Δούλεψα σε εταιρία η οποία με ασφάλισε στο ΙΚΑ δίνοντας μου νέο ΑΜΑ.Ως τότε είχε βιβλιάριο στο όνομα του γονέα μου.Στη συνέχει έδωσα εξετάσεις για ΤΕΕ οπότε και γράφηκα στο ΤΣΜΈΔΕ.Εν συνεχεία επειδή μπήκα στρατό διέκοψα τον κλάδο υγείας.Για την επανεγραφή μου στον κλάδο υγείας, θα χρειαστεί μόνο απολυτήριο στρατού.Δεν χρειάζεται να προσκομίσω χαρτί οτι διαγράφομαι απο ΙΚΑ.Προσπαθώ να βγάλω άκρη γιατί λόγω δουλειάς θα πρέπει να ναι γρήγορες οι κινήσεις μου;)

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι με την σειρά μου πάνω στο θέμα.

 

Πριν μπω στον στρατό είχα κόψει τον κλάδο υγείας. Πριν ένα μήνα απολύθηκα και πριν λίγες μέρες πήρα επιτέλους το πιστοποιητικό τύπου Α (το πήρα από το ΚΕΠ και αυτοί αντίστοιχα από το στρατολογικό γραφείο) όπου ζητάνε στο ΤΣΜΕΔΕ για να πάρω πίσω το βιβλιάριό μου και να ξεκινήσω να πληρώνω πάλι τον κλάδο υγείας.

 

1) Η ερώτησή μου είναι αν δεν θέλω να πληρώνω τον κλάδο υγείας, μπορώ; Απλώς να μην πληρώνω και να μην είμαι ασφαλισμένος.

 

2) Αν δεν πάω άμεσα στο ΤΣΜΕΔΕ και πάω να επαναφέρω τον κλάδο υγείας μετά από 2 ή 6 μήνες, θα πληρώσω ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ και τους μήνες που ήμουν εκτός στρατού και είχα κομμένο τον κλάδο υγείας;

Link to comment
Share on other sites

1) Δε γίνεται, είναι πακέτο η ασφάλιση

 

2) Ναι θα πληρώσεις αναδρομικά

 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

 

Σήμερα πήρα 2η φορά τηλέφωνο το ΤΣΜΕΔΕ της περιοχής μου και δυστυχώς ισχύει αυτό ακριβώς που λες.

Μου είπαν ότι ναι μεν μπορώ να ξεκινήσω πιο μετά τον κλάδο υγείας π.χ. μετά από μερικούς μήνες ΑΛΛΑ όταν τον ξεκινήσω θα πληρώσω από την ημερομηνία που απολύθηκα από τον στρατό. Δηλαδή είναι δώρον άδωρο να πληρώσω αργότερα και να μείνω ανασφάλιστος.

 

Τελικά η ασφάλεια των μηχανικών είναι πιο καλή απ'ότι αρχικά φανταζόμουν όταν γράφτηκα πριν 2 χρόνια... Σε βάζουν σε μια κόλλα χαρτί και έχεις δεν έχεις λεφτά, δουλεύεις, δεν δουλεύεις σου λένε πλήρωνε μαλ**** Έλληνα Μηχανικέ!!!

Edited by elef8eros
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Όσοι πιστοί... απαντήστε...

 

Καθόσον δε πρόλαβα να κόψω τον Κλάδο Υγείας, πριν μπω φαντάρος, μου ήρθε κανονικά και στα δύο εξάμηνα (Α & Β 2013).. Το πρώτο το πλήρωσα, το 2ο όχι ακόμη..Η θητεία ήταν 22/1/13 - 22/10/13.. Έχει ιδέα κανείς αν συμψιφίζεται σε αυτό ή στο επόμενο 6μηνο και αν το απολυτήριο του στρατού είναι αρκετό για αυτό??? (μαζί με υπέρογκη υπομονη στην ουρα σαφώς....)

Edited by Thanos83
Link to comment
Share on other sites

Μην το πληρώσεις!!! Θα πας στο ΤΣΜΕΔΕ να σου κόψουν άλλο χαρτί πληρωμής που δε θα εσωκλείει τον Κλάδο Υγείας και μετά θα πληρώσεις το νέο ποσό. ΔΕΝ ΣΥΜΨΗΦΙΖΕΤΑΙ!

Όσο αφορά το πρώτο εξάμηνο που πλήρωσες, μπορείς να κάνεις αίτηση με το απολυτήριο στρατού για να τα πάρεις πίσω σε 20 χρόνια (πραγματικό χρονικό διάστημα).

 

καλημέρα και καλός πολίτης!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.