Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ληξιπρόθεσμες ειφορές Α' εξαμήνου 2016


jacob

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Καθότι μισθωτός μηχανικός σήμερα ανακάλυψα για την αναδρομική εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ 240€ για το Α' εξάμηνο 2016. Βέβαια η εν λόγω οφειλη μου κατέστει ληξιπρόθεσμη και μου είπαν από το ΤΣΜΕΔΕ ότι εφόσον δεν πάρει παράταση θα πρέπει να πληρώσω 100€ αναδρομικούς τόκους από το 2011 και επιπλέον 1,4€ τόκο για τον μήνα Νοέμβριο δηλαδή σύνολο 341,40€.

Μήπως ξέρει κάποιος αν ισχύει κάτι τέτοιο, έχει ακούσει κανένας κάτι παρόμοιο;

 

Ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

Η άλλη απασχόληση του τσμεδε είναι η τοκογλυφία...  Όσοι έχουμε ρύθμιση τα πληρώσαμε υποχρεωτικά αλλά άτοκα, το γιατί τα πληρώσαμε δεν μπορεί να εξηγηθεί από κανέναν...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Να μην ξεχνάμε ότι το ΤΣΜΕΔΕ καθιστά πολλές ηλεκτρονικές πληρωμές εκπρόθεσμες επειδή δεν συνεργάζεται με άλλες τράπεζες πλην Αττικής και Εθνικής και για τις υπόλοιπες τράπεζες ένα κενό στην αιτιολογία πληρωμής (ακόμα και στο τέλος) αρκεί για τους φωστήρες του ΤΣΜΕΔΕ ώστε να απορρίψουν την πληρωμή και να χρεώσουν πρόστιμα, προσαυξήσεις, αλλαγές ασφαλιστικών κατηγοριών και ότι άλλο τους κατέβει.

Link to comment
Share on other sites

Σε εμένα που δεν πλήρωσα το Α2016 μέχρι τις 31/10/2016 με ενημέρωσαν ότι από 1816,32€ που ήταν....αν το πληρώσω μέσα στο Νοέμβρη θα προσαυξηθεί κατά 147€!!!! δηλαδή θα πρέπει να πληρώσω 1963,32€!!!! Αυτός μήπως είναι ο ορισμός της τοκογλυφίας????!!!

Link to comment
Share on other sites

Στο site του ΤΣΜΕΔΕ έχει κολλήσει ότι έχει ζητήσει να εγκριθεί η απόφαση του ΔΣ από τον υπουργό εργασίας Κατρούγκαλό, ο υπουργός έχει αλλάξει εδώ και δέκα μέρες αλλά νέο για παράταση ακόμα δεν υπάρχει!!! Στο τέλος θα αναγκαστούμε να τα πληρώσουμε για να μην πάρει νέους τόκους τον Δεκέμβριο!!!

Link to comment
Share on other sites

Ενημέρωση από το ΤΕΕ Μαγνησίας αναφορικά με τους παράλογους τοκισμούς:

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, 
 

Όπως μας ενημέρωσε πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ κ. Ντίνος Μακέδος, το Περιφερειακό μας τμήμα είχε απόλυτο δίκιο στην παρέμβαση - διαμαρτυρία, που εξέφρασε αναφορικά με τον καταλογισμό τόκων στις εισφορές προς το ταμείο,  από τον Απρίλιο του 2016 και όχι από την 1 Νοεμβρίου 2016, όπως είναι το σωστό.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε και μετά την αποστολή τριών αποδεικτικών πληρωμής από πλευρά μας, διαπίστωσε και ο ίδιος, ότι υπάρχει καταλογισμός τόκων από τον Απρίλιο του 2016 που είναι καταχρηστικός, εφόσον η παράταση που είχε δοθεί για την πληρωμή εισφορών έληγε στις 31 Οκτωβρίου 2016. 
Μας εξουσιοδότησε να ενημερώσουμε τους μηχανικούς  να μην πληρώσουν για λίγες ημέρες τις εισφορές, ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα στο σύστημα του ΤΣΜΕΔΕ, ενώ δήλωσε ότι όσοι έχουν προβεί σε πληρωμή, θα μας ενημερώσει τις επόμενες ημέρες για τον τρόπο αντιλογισμού των χρημάτων.
Τέλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την εκ νέου άμεση παρέμβαση του ΤΕΕ Μαγνησίας, ζητώντας συγνώμη για την προσωρινή ταλαιπωρία των συναδέλφων.
Εμείς ως διοίκηση του ΤΕΕ Μαγνησίας, ευχαριστούμε με τη σειρά μας τους συναδέλφους που για ακόμη μία φορά μας εμπιστεύθηκαν προκειμένου να επιλύσουμε τάχιστα ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που προκλήθηκε χωρίς την υπαιτιότητα τους.

 

Νάνσυ Καπούλα
 

Πρόεδρος ΤΕΕ Μαγνησίας

Link to comment
Share on other sites

... εμμεσα με την παραπανω πληροφορια λεει οτι χανεται και πιθανοτητα της παρατασης ... αφου λεει μην πληρωνετε για λιγες μερες για να εμφανισθουν σωστα τα κερατιατικα (? !)

 

Sent via tapatalk

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή για να καταλάβω οι τόκοι 100€ που φαίνονταιν ως οφειλή ήταν οι τόκοι των 240€ από τον Απρίλιο του 2016 και όχι αναδρομικοί τόκοι από το 2011 όπως μου είπε η υπάλληλος του ΤΣΜΕΔΕ;

 

Ευχαριστώ πόλυ για το ενδιαφέρον σας.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή για να καταλάβω οι τόκοι 100€ που φαίνονταιν ως οφειλή ήταν οι τόκοι των 240€ από τον Απρίλιο του 2016 και όχι αναδρομικοί τόκοι από το 2011 όπως μου είπε η υπάλληλος του ΤΣΜΕΔΕ;

 

Ευχαριστώ πόλυ για το ενδιαφέρον σας.

Όχι σωστά κατάλαβες.....οι τοκοι των 240€ ειναι αναδρομικοι απο τότε που έπρεπε να έχουν πληρωθεί....δηλαδή 2011-12.

Το θέμα ειναι να μην μπούνε καν τοκοι σε αυτό το ποσο.....που ετςι κι αλλιώς ειναι απαράδεκτο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το θέμα με τους παράλογα υπολογισμένους τόκους έλαβε τέλος....

Ενημέρωση από το ΤΕΕ Μαγνησίας:
 
"Συνάδελφοι, 

Σε συνέχεια της επιστολής μας, προς το ΤΣΜΕΔΕ σχετικά με την τοκοφορία πρόσθετων τελών  του Α Εξαμήνου του 2016
επικοινωνήσαμε με το τοπικό ΤΣΜΕΔΕ  και πλέον έχει αποκατασταθεί το σύστημα.
 Ο υπολογισμός των πρόσθετων τελών γίνεται από 1/11/2016
Επίσης όσοι συνάδελφοι έχουν πληρώσει επιπλέον πρόσθετα τέλη θα συμψηφιστούν στο β` εξάμηνο του 2016."

 

Εγώ σήμερα το διασταύρωσα...από εκεί που ζητούσαν 1963,32 € για το 2016Α (που δεν πλήρωσα εως τις 31/10)...το ποσό με τους τόκους πλέον είναι 1825,50€....Επιτέλους επικράτησε η λογική...

Προφανώς δεν θα υπάρξει παράταση...εκτός κι αν τη δώσουν μετά τις 30 Νοέμβρη! 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.