Μετάβαση στο περιεχόμενο

sev_sp

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Rhodes
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

374 profile views

sev_sp's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

12

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πολύ σωστή τοποθέτηση, θα φροντίσω να την αναφέρω στην επόμενη συνάντηση. Διότι περιπλέκονται και τα στατικά και θέλω να το αποφύγω.
  2. Το απαίτησαν για την ακρίβεια, με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί ένας χώρος που ονομάζουμε σοφίτα να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον όροφο, διότι τότε απλά θα ήταν συνέχεια του ορόφου με κεκλιμένη στέγη και τότε θα πρέπει να μετράει κανονικά στον ΣΔ (δικά τους λόγια). Ήθελαν έστω και 20εκ διαφορετική στάθμη πατώματος για να ονομαστεί ο χώρος σοφίτα. Μάλιστα έτυχε να ακούει τη συνομιλία συνάδελφος, ο οποίος μου είπε ότι πέρασε σε μελέτη τέλος του 2020, σοφίτα με δυο σκαλιά επιπλέον από τον πρώτο όροφο και μέσο ύψος 2,20μ για να μην μετράει στο ΣΔ. Σε άλλη ΥΔΟΜ έχουν δεχτεί σοφίτα σε συνέχεια ορόφου στην ίδια στάθμη;
  3. Κι όμως! Στη συζήτηση, λέγαμε ότι ο νόμος λέει ξεκάθαρα ότι "δεν προσμετρά έως 25τμ ανά επίπεδο και ανά κλιμακοστάσιο σε κάθε αυτοτελή ανεξάρτητη ιδιοκτησία, συμπεριλαμβανομένων των πλατύσκαλων, των διαδρόμων και των χώρων αναμονής ατόμων με αναπηρία και εμποδιζόμενων ατόμων." Οπότε δεν τίθεται ζήτημα. Και αν θες τη γνώμη μου, καλώς έγινε αυτή η ευκολία, διότι έχει τύχει σε γνωστό μου συνάδελφο να έχει ο πελάτης παιδί σε αμαξίδιο, οπότε οι διάδρομοι "έτρωγαν" τετραγωνικά από τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού για να μπορεί να κινείται άνετα το παιδί, και φυσικά μετρούσαν στο ΣΔ, κάνοντας τους κύριους χώρους μικρότερους.
  4. Ναι! Ακόμα δεν τελείωσε η έκδοση της άδειας, αλλά μετά από συζητήσεις με τους υπάλληλους θα προχωρήσει κανονικά. Δέχτηκαν το πλάτος της σκάλας (1,40μ), με τη λογική ότι μπορεί να εγκατασταθεί αναβατόριο, δέχτηκαν να μην προσμετρήσει ο διάδρομος με το πλατύσκαλο, αρκεί να είναι 1,50μ και πάνω (ώστε να κανει πλήρη περιστροφή ένα καροτσάκι). Για να δεχτούν το υπόλοιπο τμήμα του ορόφου ως σοφίτα, ήθελαν διαφοροποίηση στο ύψος του πατώματος (λογικό) οπότε πρόσθεσα δύο σκαλοπάτια από τη μία πλευρά δίπλα στη σκάλα κι έκανα μία εσοχή για τις δυο πόρτες των παιδικών δωματίων. Και αφού καταργήθηκε το μέσο υψος 2,20 για να μην προσμετράνε τα τετραγωνικά της σοφίτας, δεν είχαμε πρόβλημα ούτε με την στέγη. Με τον ΗΧ δεν είχα πρόβλημα.
  5. @JTB Μα φυσικά και έχει πολλά θέματα το Revit, και προς θεού δεν είπα ότι είναι λύση για διακόσμηση ή κάποια αναλυτικότερη αναπαράσταση. Άλλωστε το είπα ότι μεταφέρομαι σε rhino, διότι δουλεύω και grasshopper. Θα συμφωνήσω ότι τα family είναι απλοϊκά, ωστόσο υπάρχουν εταιρείες που πλέον βγάζουν καλά και μπορείς να έχεις ένα πρότυπο αρχείο με όλα αυτά που χρησιμοποιείς. Όσο αφορά τα δέντρα, επιλέγω family με φωτογραφίες αντί για σχεδιασμένα 3d, τα οποία ναι μεν δεν αποδίδουν τέλειες σκιές αλλά δεν κολλάει το αρχείο και κάνω την δουλειά μου. Προφανώς δεν κάνει για εντυπωσιακό φωτορεαλισμό, αλλά για μία αδεια σε βγάζει ασπροπρόσωπο. Με μερικές επιλογές γίνονται ενδιαφέρουσες οι όψεις. Από την προσωπική μου εμπειρία, το Revit με έχει βολέψει στην παραγωγή αδειών. Φυσικά για διακόσμηση και αναλυτικό design πρέπει να πας άλλο πρόγραμμα. Θεωρώ ότι ο καθένας καλό είναι να χρησιμοποιεί αυτό που τον βολεύει και σε ευχαριστώ για τις προτάσεις που έκανες, σίγουρα θα τα τσεκάρω. Τέλος, θα αναφερθώ σε έναν πολύ σημαντικό παράγοντα. Αν ο πελάτης πληρώσει, θα του κάνω την αναλυτική διακόσμηση και θα αφιερώσω όλο μου το χρόνο για ενδιαφέρον 3d με αψεγάδιαστα render. Αν όμως με πληρώνει απλά για να βγάλει την άδεια και να κάνει τη δουλειά του, συζητάμε στα ραντεβού βλέποντας το 3d του revit, και βγάζω μόνο ό,τι απαιτείται για την άδεια. Και το revit είναι ιδανικό για τις απαραίτητες αλλαγές στο σχέδιο μέχρι να καταλήξεις με τον πελάτη.
  6. Βλέπω ότι δυστυχώς είμαστε λίγοι ακόμα. Χρησιμοποιώ το Revit περίπου 5 χρόνια, και οφείλω να ομολογήσω ότι η έκδοση του 2021 έχει εξελιχθεί αρκετά σε σχέση με παλαιότερες εκδόσεις. Ουσιαστικά για τους αρχιτέκτονες βοηθάει στην εξοικονόμηση χρόνου κατά δημιουργική διαδικασία για το αρχιτεκτονικό, γρήγορο 3d (ειδικά τώρα που υπάρχουν πολλά site με καλά families όπως το bimobject), και αξιοπρεπέστατα φωτορεαλιστικά, που με λίγο πείραγμα στο photoshop γίνονται αστέρια. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορεί κάποιος να βάλει και vray. Επίσης είναι πολύ χρήσιμες οι λίστες που μπορείς να βγάλεις, για ποσότητες υλικών και προϋπολογισμούς. Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι (κυρίως πολιτικοί και μηχανολόγοι) ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με Autocad, και αναγκαστικά κάνω export και ολοκληρώνω τη δουλειά εκεί. Αυτό που έχω παρατηρήσει με αρκετούς συναδέλφους που δοκίμασαν να μπουν στον κόσμο των BIM, τους φάνηκε βουνό η διαδικασία εκμάθησης και τελικά κατέληγαν να συνεχίσουν δουλεύουν σε autocad και sketchup. Πλέον υπάρχουν πάρα πολλά tutorial και προτείνω να παρακολουθήσετε τον Balkan Architect στο youtube.
  7. Σε απάντηση της @georgiafil για κλιμακοστάσιο εκτός ΣΔ, σας επισυνάπτω περίπτωση κατόψεων κατοικίας , σε 1:100 για νέα μελέτη κατοικιών. Το εσωτερικό κλιμακοστάσιο έχει πλάτος 1,35μ (για δυνατότητα τοποθέτησης αναβατoρίου) , ο διάδρομος ορόφου που οδηγεί στα υπνοδωμάτια & το μπάνιο έχει πλάτος 1,50μ για την πλήρη περιστροφή αμαξιδίου. Στο ισόγειο αφαιρώ την κάτοψη της σκάλας με το φανάρι, και στον όροφο αφαιρώ την το κενό της πλάκας, το πλατύσκαλο και τον διάδρομο. Είναι σωστή η λογική; Επίσης μήπως το κενό που δημιουργείται στην πλάκα δεν θα έπρεπε να υπολογίζεται στα 25τμ; Τέλος, τμήμα της κάτοψης ορόφου, γίνεται σοφίτα. Τμήμα της σοφίτας, βγαίνει πάνω από ΗΧ ισογείου. Είναι επιτρεπτό; Ή θα πρέπει το κομμάτι αυτό να υπολογιστεί στον ΣΔ; Κατόψεις κατοκίας.pdf
  8. Πρέπει να κάνουμε μία σελίδα patreon για εσένα, το έργο που προσφέρεις δωρεάν στους συναδέλφους σου είναι τεράστιο! Πραγματικά σε ευχαριστούμε!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.