Μετάβαση στο περιεχόμενο

alikit

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

alikit's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, πήγα σε συμβολαιογράφο για να ενημερωθώ για σύσταση Ο.Ι. σε εξ' αδιαιρέτου εκτός σχεδίου οικόπεδο με κτίσματα που ανεγέρθηκαν με οικοδομική άδεια, και έχουν κάποιες αυθαιρεσίες (λίγα έξτρα τετραγωνικά). Μου είπε όμως πως ο Ν.4178/13 στο άρθρο 5 μιλάει μόνο για εξ ολοκλήρου αυθαίρετα κτίσματα και όχι για "νόμιμα" με αυθαιρεσίες. Ισχύει αυτό;;; Για βοηθήστε γιατί έχω μείνει πίσω στο θέμα του 4178! Να διευκρινήσω πως στο εν λόγω οικόπεδο δεν μπορούσε να γίνει Ο.Ι. ακόμα κι αν δεν είχε αυθαιρεσίες (έτσι κι αλλιώς αυτές δεν φαίνονται, είναι μικροεπεκτάσεις προς τη μεριά που είναι θαμμένη λόγω κλίσης του εδάφους), γιατί τα 2 κτίσματα των 100τ.μ. έκαστο είναι σε απόσταση μεταξύ τους και συνδέονται με πέργκολες...και η υποθηκοφύλακας του νησιού δεν το δέχεται.
  2. Θα μπορούσε κάποιος να μου απαντήσει στο εξής ερώτημα: Με βάσει την εγκύκλιο 4, το ποσοστό υπέρβασης υπολογίζεται μόνο με τους τακτοποιούμενους χώρους που έχουν κύρια χρήση, και επιλέγεται το ίδιο ποσοστό, έστω 50%-100%, σε όλα τα ΦΚ. Το ποσοστό αυτό θα πρέπει να επιλεχθεί και σε ΦΚ όπου δηλώνεται χώρος με μειωτικό συντελεστή? Δεδομένου ότι ο χώρος αυτός δεν συμμετέχει στον υπολογισμό του ποσοστού, συν το ότι το πρόστιμο αυξάνεται κατακόρυφα...
  3. Τελική απάντηση από ΔΟΚΚ στο ερώτημα 2. "Όταν το αυθαίρετο παραβιάζει το ποσοστό που προβλέπει η διάταξη σε ένα πολεοδομικό μέγεθος (κάλυψη ή δόμηση ή ύψος) υπάγεται στην Κατηγορία 5"
  4. Σας παραθέτω την απάντηση από ΔΟΚΚ στα παρακάτω ερωτήματα: Ακίνητο θεωρείται κάθε φορά το ακίνητο του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη (οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία)? Πρέπει να ισχύουν ταυτόχρονα τα ποσοστά (<40%, <20% κλπ.) ή αν π.χ. σε ένα ακίνητο η αυθαίρετη δόμηση είναι <40% αλλά η κάλυψη >40%, πάλι μπορεί να ενταχθεί στην κατηγορία 4? Σε κάθε φύλλο καταγραφής επιλέγουμε την Κατηγορία που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο Φύλλο? Η' η κατηγορία πρέπει είναι η ίδια σε όλα τα ΦΚ? Παραβίαση προκηπίου θεωρείται και μια επέκταση υπογείου μέσα σε πρασιά? 1. Ναι 2. Όχι 3. Σε κάθε φύλλο καταγραφής επιλέγεται η Κατηγορία που αντιστοιχεί στο αυθαίρετο ή στα αυθαίρετα του συγκεκριμένου Φύλλου 4. ναι Στο 2. προφανώς δεν διευκρινίζει σε ποιο σκέλος αναφέρεται το "όχι" γι' αυτό ξαναρώτησα και αναμένω.
  5. Εγώ σήμερα έστειλα τα εξής απλοϊκά ερωτήματα στο ΥΠΕΚΑ. Αν κάποιος από εσάς μπορεί να με διαφωτίσει, παρακαλώ ας το κάνει! Ακίνητο θεωρείται κάθε φορά το ακίνητο του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη (οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία)? Πρέπει να ισχύουν ταυτόχρονα τα ποσοστά (<40%, <20% κλπ.) ή αν π.χ. σε ένα ακίνητο η αυθαίρετη δόμηση είναι <40% αλλά η κάλυψη >40%, πάλι μπορεί να ενταχθεί στην κατηγορία 4? Σε κάθε φύλλο καταγραφής επιλέγουμε την Κατηγορία που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο Φύλλο? Η' η κατηγορία πρέπει είναι η ίδια σε όλα τα ΦΚ? Παραβίαση προκηπίου θεωρείται και μια επέκταση υπογείου μέσα σε πρασιά? Το 4. φυσικά είναι ρητορική ερώτηση, αλλά ο πελάτης μου ελπίζει,
  6. Καλημέρα σε όλους! Είναι βέβαιο ότι πρέπει να ανεβάσουμε όλα τα αρχεία εντός προθεσμίας 30/9, ή λόγω νέου νόμου δεν έχει πια σημασία?
  7. Καλημέρα σε όλους Εχω κι εγώ μια παρόμοια περίπτωση με το συνάδελφο thessalon-77 και έχω παρόμοιες απορίες.. Άδεια του '85, με αποπερατωμένο το φέροντα οργανισμό και τα τούβλα, ισχύς επ' αόριστον, χρειάζεται αναθεώρηση για αύξηση τετραγωνικών (υπάρχει περιθώριο) και δημιουργία ημιυπαίθριων χώρων. Μια βασική μου ερώτηση είναι: Τότε που βγήκε η άδεια Ημιυπαίθριοι δεν υπήρχαν στο ΓΟΚ, άρα στην αναθεώρηση μπορώ να τους χαρακτηρίσω ως ημιυπαίθριους με ποσοστό 20% ή θα τους μετρήσω ως δόμηση? Θα χρειαστεί ΚΕΝΑΚ? Με λίγα λόγια σύμφωνα με ποιο ΓΟΚ γίνονται οι μελέτες μιας αναθεώρησης? Ευχαριστώ
  8. Καλημέρα, μια σχετική ερώτηση: μου ήρθε πελάτης που έχει χώρο με τακτοποιημένο Η/Χ για χρηση κατοικίας με τον 3843, και τώρα εχει βάλει φροντιστήριο, οπότε του ζήτησαν να κάνει αλλαγή χρήσης. Μια μηχανικός του είπε ότι μπορεί να αποχαρακτηρίσει με αίτηση τον Η/Χ και να τον τακτοποιήσει με τον 4014. Ισχύει?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.