Μετάβαση στο περιεχόμενο

meletis

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

meletis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

-4

Φήμη στην κοινότητα

  1. να τολμήσω μία ακόμη παρέμβαση... ήταν που ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάιδαρος! δηλαδή σαν να μην εφταναν οι υπέρογκες χαρατσωματικές εισφορές, μας εβαλαν και στον εοπύ, στον οποίο ως γνωστον ειναι ο κάθε λαθρομετανάστης που μπορει να εχει πληρώσει μερικά εικονικά μεροκάματα σε κάποιο ψιλικατζίδικο!! και ρωτάω! θέλει και υπογραφες πλέον η κατάσταση ή οι 100.000 μηχανικοί κατα 99% έχουμε χάσει πάσα ιδέα με αυτά που μας λένε!!! δηλαδή γιατί καποιος να κανει 5-10 χρόνια σπουδων (πληρωμενα απο την τσεπη του), και να μην δουλευει μανάβης τελικά?? και το μανάβικο εχει καλύτερη δυνατοτητα εξέλιξης, οι δουλειες των μηχανικών όχι!! τί υπογραφές πλέον?? τα κ...αρμόδια επίσημα τμήματα έπρεπε να πάνε να τις μαζέψουν μόνα τους, οχι που τρεχετε εσεις ! η ακόμη πιο δραστικά, τα κ...αρμόδια τμήματα θα έπρεπε να ειχαν προωθησει ήδη, με δική τους πρωτοβουλία αυτα τα αιτήματα! όχι που μας έβαλαν στο εοπύ!! γιατί πληρώνω δηλαδή όοολα τα απίστευτα υποχρεωτικά?? για ερθει να μας δώσει ο εοπύ τώρα μια οδοντόβουρτσα δώρο ως επιβράβευση-ευχαριστώ??!!! και τί θα κάνουμε, θα την βάλουμε στον κ...μας!!!????!!!! συγνωμη που μιλάω έτσι, αλλα η κατασταση ειναι για βρίσιμο! καμια φορά νομιζω πρεπει να τα λέμε έξω απο τα δόντια!! πρόσφατα ειχα μια περιπέτεια και δεν ξέρετε με τα κ...ταμεία και τις αλλαγές τί τράβηξα!! να συνδέσουν τις εισφορες με το εισόδημα!! δεν ειναι πλεον η εποχή των 15.000 μηχανικων της βιομηχανικής έκρηξης του 1960!!
  2. πάντως για να πουμε και του στραβου το δίκιο, εχω δει πολλους νέους μηχανικους της πρώτης γραμμής, που βγαζουν πολύ δύσκολη δουλειά να τους εχουν του κλώτσου και του μπάτσου, και στην ιεραρχία να δουλευουν με τα τηλέφωνα και την άνεσή τους... θα μου πεις , αυτο συμβαίνει παντού και πάντοτε.. νομίζω τα τελευταία 30 χρόνια η αναξιοκρατία εχει ανθίσει.. δυστυχως υπαρχει λιγάκι και στους μηχανικους αυτο το πρόβλημα. επι του θέματος τώρα. το ζητουμενο ειναι αυτο το ρημάδι το τσμέδε να σταματήσει να μας στίβει! πολυ απλά δεν υπάρχουν δουλειες... όταν βλεπεις μηχανικους με μισό αιώνα εργασιών να διαμαρτύρονται, τότε καταλαβαίνουμε τί σημαίνει αυτό? αλλα θα μου πεις...εδω μπηκαμε στον εοπυ! πληρωνοντας τεραστιες εισφορες, απολαμβάνουμε περιθαλψη ιση με του λαθρομετανάστη... ευγε στους νομοθετες μία φορα και στους μηχανικους πέντε... ειμαστε εθνικοι ευεργετες...δώσαμε και τα χρηματα που ειχαν μαζευτει τοσα χρονια, τώρα να δουμε τί αλλο θα ζητησουν... λοιπον, επειδή διαβασα τη λέξη κανιβαλικά απο 2 φορες ρωτάω... μήπως εσεις κύριοι φερεστε κανιβαλικά τελικά?? επειδή ειστε δηλαδή συντονιστές νομίζετε οτι τα ξέρετε όλα? θα προτεινα να ειμαστε ταπεινοι και πιο ήρεμοι. η εμπειρία δειχνει οτι το μεγάλο ψαρι ειναι ο κανιβαλος, οχι το μικρό (συνήθως). ταυτα και να με συγχωρείτε χρονιάρες ημέρες. και αν σας προσβαλα πολύ να με αποβάλλετε!
  3. να σαι καλά συνάδελφε...διάβαζα για την καταντια της ενταξης του τσμεδε στον εοπυ και ολα τα σχετικά περι ανεργίας, μετά επεσα ξαφνικα επάνω στο παρον θέμα και ...μου έκατσε στραβά, ήμουν θυμωμένος και χωρις να το πολυσκεφτω απάντησα.. καλές γιορτες
  4. πραγματι δεν προσεξα οτι το ποστ ειναι παλιο. απο την αλλη μεριά, οταν τα λουκέτα ειναι τόσα πολλά, και οι νεοι μηχανικοί εχουμε τραβηξει τοσα πολλα, οι ευγενειες καπου περιορίζονται και λεμε τα πραγματα με το ονομα τους.. εύχομαι καλα Χριστούγεννα, ουσιαστικά και όχι μονο με ωραίο εξωτερικό χαρτί περιτυλίγματος..
  5. κοίτα να δεις φίλε μου τί σκεφτεται ο κόσμος... εδώ καράβια χάνονται , βαρκουλες αρμενίζουν... αν δεν πληρώνεις και εσύ που εχεις τοοσες δουλειες τότε τί θα πρεπει να κανουν οι νέοι? πως σκεφτονται μερικοι μονο τον εαυτουλη τους...ΤΡΑΓΙΚΟ!!! ΡΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ???? άμα δεν σου αρέσει να πληρώνεις συνεταιρίσου με ένα καλό, τίμιο νέο συναδελφο που θελει να ζήσει...θα βρεις χιλιάδες...αλλα ξέρω, φοβάσαι μη χάσεις την πελατεία ... και για να μη σε αδικώ, θα πω το εξης... αν εισαι οντως φτωχος και εχεις ανάγκη τα χρήματα, καλώς...εχεις δίκιο και ανακαλώ και ζητάω συγνώμη... αν ομως εχεις κάνει μια χαρά περιουσία, με ακίνητα , αμάξια , προικες και εγω δεν ξέρω τί και ρωτας έτσι, τοτε φιλε μου αυτό που λες το βρισκω πολύ τραγικό... μιλάω ετσι γιατί εχω δει πολλους που δεν ξέρουν τί εχουν, να εχουν φιλαργυρία..
  6. αφου μας βάζουν στον εοπυ γιατί να μην πληρώνουμε εννιαιες εισφορές?????πχ του ογα!?! μηπως επειδη εχουμε πολλές δουλειες και ειμαστε τιγκα στο χρήμα????? ή θα μεινουμε και ανασφάλιστοι τελικά!!! γιαυτό σπουδασαμε τοσα χρονια, μηπως επρεπε να γινουμε ολοι περιπτεραδες σε αυτη τη χωρα???!!!
  7. αγαπητέ Ανιτ, αν η γυναίκα δεν θέλει ή δεν υπαρχουν οικονομικά ωστε να ακολουθησει τον σύζυγο και να μεγαλωσουν με τα παιδιά στην απω ανατολή... ειτε χωριζουν είτε παει οπως οι χιλιαδες των ναυτικών.. ολοι οι ναυτικοί τόσα χρονια κλαίνε που βλεπουν ελάχιστο την οικογενεια τους. αν ομως η γυναίκα ειναι ανώτερης τάξης ...καληνύχτα... εκτός απο την περιπτωση που υπαρχει μεγαλη αγάπη και αφοσίωση κλπ, ο "ναυτικος" ψαχνει να βρει γυναίκα "απο χωριό " που δεν θα το θεωρεί απίστευτα βαρύ και ασηκωτο.. αυτα ειναι τα ζόρια... τώρα τί να μεγαλώσει καποιος οικογενεια με ελληνάκια παιδιά στη..σαιγκόν? δεν λεει και πολλά, εκτος αν ειναι αντρας γυναίκα απίστευτα προσαρμοστικοί...να ζησουν ως κινέζοι, να κανουν φιλους, κουμπαρους κλπ, πραγμα που δεν εχω ακούσει, ειδικα οταν υπαρχουν παιδια. ευρωπη τρωγεται, απω ανατολή νομιζω γίνεται αλλα θελει μεγάλη δύναμη ψυχής... και εγω οπως το σκεπτομαι προχειρα αν ημουν στη θεση της γυναικας θα ελεγα στον αντρα... πηγαινε κατσε εξω και εγω μεγαλωνω τα παιδιά. δεν θα ηθελα να κανω τα παιδια μου κινεζους πολιτες.. για χωρες βαλκανίων οι καταστασεις ειναι καπως καλυτερες , καποιοι ελληνες μπορουν να μεγαλωσουν οικογενεια εκει..πχ ρουμανια, βουλγαρια κλπ πανε και εγκαθιστανται μονιμα με παιδια και οικογενεια.
  8. αγαπητέ Αντρέα, δεν εχω πάει Κορεα ή σε νέες κατασκευες εξωτερικού, αλλά μιλαω με κατι λίγα που εχω ακούσει επειδή εχω ψαχτει επι του θεματος. βεβαια η κάθε περιπτωση ειναι ξεχωριστή και εχει τα δικά της. προσεχε τις γυναικες, αν μπλεχτεις πολυ πολυ εκει μπορει να κατσεις 2-3 χρόνια χωρις να το παρεις ειδηση...αξίζει βεβαια αν ερωτευτεις γυναικα την οποια να αγαπήσεις, πχ συνεργάτισα, αλλά αυτο ειναι πιθανό μετα απο αρκετους μηνες γνωριμιας κ ωριμοτητας, δηλαδή να πεις οτι δεν σε απασχολει να καθησεις εκει και να μεγαλώσεις τα παιδια σου στα κορεατικα σχολεια, η να την παρεις και να ερθετε Ελλάδα (ρομαντικό!)... εχω την αισθηση οτι σιγα σιγα θα προλαβει να σε αγαπήσει το γραφείο,,,οπότε θα αναλαμβάνεις ολοενα κ περισσοτερο.. προσπάθησε να μαζεψεις μερικους μηνες χρήμα, διοτι επειδή εισαι μονος στην ακρη του κοσμου, το να εχεις μια καλή οικονομική αυτονομία ειναι χρήσιμο.. μετα βλεπεις, ανάλογα πως θα πανε οι δουλειες. προσεξε επισης διοτι δεν ειναι ευκολο πχ να μεινεις 2-3 χρονια εκει. για πολλους λογους. πχ ελλειψη παρεων, οικογενειας, 12 μηνες,16 μηνες, μονοτονια, γκάζια, δυσκολιες,απροοπτα,κλπ κλπ. τωρα εισαι φρεσκος απο τις παρεες, σιγα σιγα ολοι στη δουλεια αλλαζουμε, αλλος πολυ αλλος λίγο... ολα αυτα ειναι απλη συζητηση, εσύ με τον καιρο θα κάνεις τίς δικες σου επιλογες και ρυθμίσεις, το τι λενε οι αλλοι πολλες φορες μετραει ελάχιστα! καλή συνεχεια! γενικά ξερω τα εξής. οι ανθρωποι εκει εχουν κανονική παραγωγική βαρεια βιομηχανία. χτιζουν τα βαπορια που βλεπουμε στις φωτο κ τα λιμανια. )κ ντοκυμαντερ) το δύσκολο ειναι να βρισκουν αρκετα καλλιεργημενους κ ικανους τεχνικους ωστε να μπορουν να μεινουν τουλαχιστον 2-4 χρονια. αυτοι παρακολουθουν μια "ψιλοεπίβλεψη" οταν λέμε ψιλοεπίβλεψη ενος 200μετρου πλοιου, εννοουμε επιβλεψη 20 δικων μας πολυκατοικιων οι περισσοτεροι παντρεμενοι επειδη εχουν τα πιτσιρικια στο ιδιωτικό δημοτικό, δεν πανε... οποιος θέλει κ μπορει και βρει πάει. κατα τα αλλα δεν βρισκεις κατι το πολυ εντυπωσιακο που θα αλλαξει την προσωπικοτητα σου μια για πάντα, αλλά επαγγελματικά ο αερας που αναπνεεις ειναι πολύ αλλιως... και ο τεχνικος ειναι και νεαρος συνηθως, οπότε επαγγελματικά ολα ειναι μεγαλοιώδη
  9. Αντρέα καλό κουράγιο! άσε τις γυναίκες για να τελειώνεις πιο καλά με την εργασία. οταν έρθεις Ελλάδα, μέσα απο τα τσατ θα εχεις κανει 500 παρεες και παντρευεσαι κιολας.(περιζήτητος!) κανε συνεργασίες με ελληνες κ κορεατες. εδω "καθόμαστε" ανευ σημαντικής παραγωγής. τουριστικά ταξίδια αν μπορεις να πηγαίνεις, οταν γινεις φίλος με τους ντόπιους, και προσοχή απο τα κουνφου σαολίν και τις σαυρες και τα άλλα περιεργα που τρώνε...εχει πολλά άκυρα. διαβαζε και ξενη λογοτεχνία, ή κάτι ποιοτικό τελοσπαντων για να χαλαρώνεις (λέμε τώρα). η δουλειά να μη σε αγχώνει παρα πολύ, επαγγελματικά να κινήσαι όσο μπορεις ομαδικά, αν ομως δεν βγαινει μη δισταζεις να παιρνεις πρωτοβουλιες, όταν εισαι σίγουρος. υπομονή. εχεις μια καλή ευκαιρία να κανεις προκοπή. αυτά είναι...θα επρεπε να φευγουν κατα ομάδες 3-3, 5-5 οι μηχανικοί για τις ξενες χώρες, οπως οι φοιτητες ψαχνουν συγκάτοικο, ετσι και οι μηχανικοί ομάδα...(εταιρία δηλαδή). αλλά φευγεις οπως οπως, καπως στο αγνωστο.. σου λεει, "μηχανικός είναι, θα ψαχτει, θα βολευτεί... και παλι καλά...
  10. νηογνωμονες υπαρχουν πολλων ταχυτητων... στους καλους αστο καλύτερα.ειναι πιασμενες οι θεσεις...στους νηογνωμονες ευκαιριας αν θες να πας να υπογραφεις οκ πανω σε αφρικανικα σαραβαλα πλοια κατα δεκαδες...κάτι θα βρεις...καλυτερα ομως να εισαι συνταξιουχος ώστε και αν σε βαλουν μεσα να μην καθησεις πολλά χρόνια...πλάκα κάνω... για τον ελληνα μηχανικό λεω το εξης. εντος Ελλάδας αν δεν εχει ακρες ή τρελά ποδια να τρεχει...θα ειναι υπάλληλάκος. θα κάνει παιδι στα 40 και θα ναι μοναχοπαιδι. για να δουλεψει ως μηχανικός ας παρει τη γυναικα να βγει εξω αν βρει καμια δουλεια... παγκοσμιοι υπάλληλοι πολυτελειας στο εξωτερικό. το μεγαλο ζήτημα ειναι τι θα γινει σε λιγα χρονια για οποιους κατσουν εδω... αυριο μη γκρινιαζουν... και παλι πλακα κάνω...
  11. μία άλλη τρελη απασχόληση για τους ναυπηγούς ήταν οι παχυμετρήσεις. φόρμα και μπαινεις στα βαπόρια να μετρησεις τις λαμαρίνες, να δεις που εχουν φθαρεί για να αλλαχτούν. Σε στελνει το γραφείο σε όλες τις μεριες του πλανήτη και πας και μετρας ελάσματα... το περιεργο είναι ότι και αυτες οι εργασίες εχουν μειωθεί. ενώ ο παγκόσμιος στόλος εχει πολλές δουλειες και μποει να υπερκαλύψει 1 χούφτα ναυπηγούς της Ελλαδίτσας...αλλά είναι περίεργοι καιροί...
  12. για αρχή ίσως να μπορείς να κοιτάξεις σε παχυμετρήσεις σε πλοία ή και σε άλλες εταιρίες παχυμετρήσεων (όπου υπάρχει λαμαρινοδουλεια). ακόμη κ ως εξωτερικός συνεργατης. δηλαδή πας και πατας υπογραφες στα πιστοποιητικά των διαφόρων εταιριών διαπίστευσης... αλλά πολύ μαυρίλα...τρεχεις κ δε φτανεις...κ αν πεσεις σε ψιλομικρες εταιρίες.. θα πιστοποιείς...απο γεφυρες μέχρι μπισκότα...αλλά τί να κάνεις...πρεπει να δουλευεις κ με 2-3-10 τέτοιες εταιρίες...και άν σου κάτσει... φυσικά όμως δεν ειναι για απογοήτευση κ καταντήματα! μπορει να σου έρθουν όλα βολικά και να πας μια χαρά...και όχι σε γραφικότητες!καλή επιτυχία! το χαρτί του πολυτεχνείου σε μερικά χρόνια αν παμε έτσι θα ειναι χαρτί ιδιωτικου κολλεγίου πολυτελείας για να μην πω ΙΕΚ...
  13. και ποιός σου είπε αγαπητέ ότι πάνε καλά? εγώ ευχαριστώ Τον Θεό, αλλά προσωπικά τραβάω ζόρι! εχω γνωρισει παρα πολλούς ναυπηγούς εμπ,εξωτερικού,τει κλπ που απλά ντρεπονται να το πουν φανερα ότι εχει πιασει για τα καλά η κρίση... νομίζω μόνο οι νέοι (25-30αρηδες) έχουν καλές ευκαιρίες, όταν τους στελνουν 2-3-5 χρόνια σε νεες κατασκευες, άνύπαντρους ...φανταροι υπερπολυτελείας που λέγαμε στο στρατό... με τις γνωριμίες στεκεται πολυς κόσμος...υπαρχουν οι θεμιτες (δίκαιες) και οι αθεμιτες (υπερβολικές κ άδικες) βεβαια ισως εχω στρεβλες ιδεες διότι δεν εκανα στατιστικη στα παντα όλα... πολλοί απο εκεινα τα χρόνια δουλευαν ως μηχανολογοι... τώρα όπου βρουν. οι ναυπηγοί σήμερα πανε και δουλευουν ως εκπαιδευτικοί... κ εχουν μεγαλο ανταγωνισμό...μεταξύ τους... κλεινουν σιγα σιγα κ οι θεσεις... οπότε τι καταλήγουμε? όπου βρεθει άκρη...σε ο,τι να ναι...μέχρι να ανοίξει κάτι καλύτερο... και το ο,τι να ναι καμια φορα αργει... και πολλοί ναυπηγοί ακόμη κ σε τεχνικά γραφεία επειδή ξερουν μόνο εναν τομέα πρακτικά και αυτοι ειναι άσχετοι για οτιδήποτε αλλο,,,αλλα πάντα κάτι θα γίνει με τον καιρό! παντως αφού ξερεις απο μηχανολογικά γιατι δεν πιανεις σε οικοδομές,σπίτια επισκευες πχ με 1-2 ψιλο ανειδικευτους μαστορες κ 1 βοηθο να κανεις ψιλο-μερεμέτια σαν εταιρία (μαγαζί/"εργολάβος")? ή να συμμετέχεις σε αλλες εταιρίες παρεχοντας την ομαδα σας σε δουλιτσες αλλων πιο μεγαλων οικοδομων ή κατι ανάλογο? να βρεθεις σε στενή επαφη με μαστορες?βαλε εσύ τη φίρμα...
  14. new building δεν εχω κανει αλλά μιλαω γενικά με όσα λίγα εχω ακουσει. αν εχεις μια μέση αντίληψη και αυξημένη εργατικότητα μη φοβασαι. πρόσεχε τις αντοχές σου,να αφηνεις μερικές πισινες και μη βιαζεσαι να κανεις τον καριεριστα, νομίζω αυτα ειναι στη φαντασία μας όταν έχεις να κάνεις με πλοια, όσο "διανοια" και ικανός και να είσαι.. αλλοι βεβαια σκεπτονται αλλιως. ο καθενας το δικό του τρόπο. γενικά νομίζω οι άνθρωποι παιζουν παντού ρο΄λο. αν πεσεις σε καλό τιμ εταιρίας με ανθρώπινες συνθηκες οκ. αν πεσεις σε τιμ εταιρίας βεγγος στυλ...(χαζές αγγελίες που λέμε)... αλλά πρέπει να ειναι εξαιρετικα ανάποδος ο προιστάμενος σε τετοιο προτζεκτ, πολύ σπάνιο. δεν νομίζω.. πρόσεχε απο καταχρήσεις (τρελα γλέντια κλπ) διότι οι αντοχές παντα χρειαζονται... ενα άλλο που μου φαίνεται μετραει ειναι ο γάμος. γιαυτό μαζεψε χρήμα για γάμο+παιδιά, ωστε μετά κάνε κατευθείαν παιδιά...να προλάβεις... γιατί τωρα τα αφήνεις όλα πίσω. ουκ εν τω πολλώ το ευ. για τις παρεες νομίζω τα εξης. μην θαμπώνεις διότι όλη η υπόλοιπη κοινωνία δεν περιμένει σουπερ σταρ προισταμενους αλλά καλούς συνεργάτες. μέσος όρος σε όλα ισως ειναι καλυτερο απο τον σπεσιαλιστα, ή το αντίστροφο, ανάλογα την προσωπικότητα σου κ τις επιλογές σου. να με συγχωρείς - γραφω υποκειμενικά .καλή εξέλιξη! οσο για τη ζωή...νομίζω εξαρταται απο τι ενδιαφεροντα εχεις. γενικά ειμαι κατα των "μπαρακιών"-προτιμώ τα ταξίδια ή το ψάξιμο για τη χώρα (αξιοθέατα,ιστορία,κοινωνία κλπ). βρίσκε ωραία ανθρώπινα ενδιαφέροντα και μην περιμένεις απο τους αλλους να σε οργανώσουν και πολύ..! και γίνε κάπως φίλος, έστω και με καλους ντόπιους εκεί...που να εχουν περιεχόμενο ! επίσης μπορεις να γίνεις φίλος κ με το ιντερνετ θα κλεισεις καποιες τρυπες επικοινωνίας κ χομπυ!
  15. γειά σου και σένα. στη θέση σου θα επικεντρωνόμουν περισσότερο στο εξής...το πόσο καιρό θα κάτσεις εκεί. αλλο 1 χρόνος και άλλο 2 ή 3! 1 ίσον κανένα ή 1 ισον 2... το τεχνικό αντικείμενο θα το βρεις μέσα απο τους εκεί συνεργάτες σου και την εκάστοτε πολιτική της εταιρίας. γενικά μην αγχώνεσαι, ο νηογνώμονας και οι παλιοι τοπ τοπ συνεργάτες σου υπεύθυνοι απο εκει μέσα θα τρέχουν τα κρίσιμα. εσύ μάλλον πιο τουριστικά και πιο πολύ σε χαρτουρες... ακόμη και 2 χρόνια να μείνεις εκεί, τί να προλάβεις να μάθεις σε αχανείς τομείς? 50 διαδικασίες θα μάθεις ολο και όλο. Επίσης, όλα αυτά είναι newbuilding, οπότε νομίζω δεν εχουν να κάνουν πολύ με τη λειτουργία του πλοίου. Κοίτα να πίνεις και κανα κρασί (ελληνικό)!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.