Μετάβαση στο περιεχόμενο

rhodos

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.240 profile views
  1. 5 χρόνια αφότου ανοίχτηκε αυτό το θέμα θα ήθελα να το επαναφέρω για να μάθουμε τις εμπειρίες σας, αν άλλαξε κάτι στις απόψεις σας κλπ. Η περίπτωση μου: Χτίζουμε κατοικία για προσωπική χρήσηστη Ρόδο. Η μελέτη ΚΕΝΑΚ έχει γίνει με τη μόνωση να περιλαμβάνεται ανάμεση στη διπλή τοιχοποιία. (Εξιλασμένη πιλυστερίνη νομίζω). Εγώ, ως ανήσυχο πνέυμα το ψάχνω για εξωτερική θερμοπρόσοψη. Ποιά η γνώμη σας; Ποιά θα επιλέγατε για μόνωση μιας νέας κατοικίας και γιατί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας!
  2. Πραγματικά δεν ξέρω τι πρέπει να επιλέξω. Εσείς τι θα εφαρμόζατε στο δικό σας σπίτι;
  3. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Απ'ότι καταλαβαίνω δεν τάσσεστε υπέρ της θερμοπρόσοψης σε σχέση με τη γνωστή μας μέθοδο. Οπότε σε νέα οικοδομή, σε ποια από τις 2 αξίζει να επενδύσω άραγε; Οικονομικά πάντως η θερμοπρόσοψη μου βγαίνει από 28€-33€ το τετραγωνικό. Καθώς είναι νέα οικοδομή θα τα γλιτώσω από το σοβάτισμα-το φελιζόλ μπου θα έβαζα και τα χρώματα. Άρα οικονομικά ίσως είναι στα ίδια επίπεδα.
  4. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Όπως θα δείτε έχω λάβει 2 απαντήσεις και οι απόψεις διύστανται. Αν όντως η θερμοπρόσοψη δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά τότε γιατί γίνεται τόσος ντόρος με την θερμοπρόσοψη; Για να πουλάναι οι εταιρείες; Μήπως ενδείκνυται σαν λύση σε σπίτια παλιάς κατασκευής που δεν έχουν καθόλου μόνωση; Όσο αφορά τη μόνωση δεν είμαι ειδικός και έτσι δεν μπορώ να καταλάβω αν η διαφορά την μίας μεθόδου με την άλλη έχει σημαντικές - αισθητές διαφορές. Αυτό όμως που καταλαβαίνω ακι βλέπω διαφορά είναι στο αισθητικό κομμάτι. Δηλ. όλα τα σπίτια στη Ρόδο στα 3-5 χρόνια θέλουν ξανά βάψιμο εξωτερικά. ('εχουμε πολλή υγρασία!) Στα συστήματα θερμοπρόσοψης υπόσχονται πως θα ξαναβάψεις μετά από 10-15-20 χρόνια!! Είναι δυνατόν; Βέβαια αν αυτό οφείλεται στο πλέγμα και τον έτοιμο σοβά, τότε πολύ απλά μπορώ να κάνω μόνο αυτό στους εξωτερικούς τοίχους και μέσα ανάμεσα στην τοιχοποιία ν βάλω την εξιλασμένη. Ποιά η γνώμη σας; Είναι καινούργια κατασκευή και είναι πολύ σημαντικό να πάρψ τη σωστή-βέλτιστη απόφαση. Σας ευχαριστώ!
  5. Είμαστε σε επικοινωνία με το μηχανικό μου. Είναι ενήμερος. Μου ζήτησε να αποφασίσω και να τον ενημερώσω. Δυστυχώς δεν μπορεί να με βοηθήσει περισσότερο καθώς δεν έχει αντίστοιχει εμπειρία από τέτοια μέθοδο. Και φγια το λόγο αυτό τη φοβάται κιόλας γιατί δεν γνωρίζει πως θα συμπεριφερθεί στα επόμενα χρόνια, τί προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσει και πως αυτή διορθώνονται. Γι'αυτό και η θέση μου είναι αρκετά δύσκολη..
  6. Καλημέρα και από μένα. Επαναφέρω το θέμα. Σε μεζονέτα που κτίζεται τώρα (δική μου) στη Ρόδο, σύμφωνα με τη μελέτη του μηχανικού η θερμομόνωση που έχει προβλέψει είναι εξιλασμένη πολυστερίνη ανάμεσα στην τοιχοποιία.Δηλ. τούβλο-φελιζόλ-τούβλο. Εγώ το ψέχνω για θερμοπρόσοψη αφού τόσος ντόρος γίνεται για αυτήν το τελευταίο διάστημα. Θα ήθελα τη γνώμη σας. Ποιά από τις 2 μεθόδους να επιλέξω; Αυτό που φοβάμαι με τη θερμοπρόσοψη είναι μην τυχον εμφανίσει κάποια προβλήματα στο μέλλον και αναγκαστώ να την ξηλώσω όλη. Κάτι τέτοιο θα σημαίνει πως θα μείνω χωρίς καθόλου μόνωση. Τι λέτε? Τί προβλήματα μπορεί να συναντησουμε? Αξίζει ή να πάω στον γνωστώ "παραδοσιακό" τρόπο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  7. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Το κλίμα στη Ρόδο είναι ήπιο, ναι έχουμε κρύα αλλά οκ παλεύεται κρατάει 3 μήνες ο χειμώνας. Το καλοκαίρι πάλι έχουμε πολύ ζέστη 2 μήνες! Τα φαν κοιλς είναι απαραίτητα για τη ψύξη οπότε δεν τα γλιτώνω. Το δίλημμα μου είναι αν θα χρειαστώ την ενδοδαπέδια για την θέρμανση η οποία έχει ένα εξτρα κόστος ή μπορώ να χρησιμοποιώ τα φαν κοιλς για τη θέρμανση του σπιτιού. Και εδώ μπαίνουν τα στοιχεία της ποιοτητας-απόδοσης κλπ Επίσης αυτό που σκέφτομαι είναι πως τα φανκοιλς μπορώ να μην τα έχω όλη την ημέρα ανοιχτά και έτσι να εξοικονομώ χρήματα και ενέργειεα τις ώρες πχ που δεν είναι κανείς στο σπίτι. Ενώ με την ενδοδαπέδια δεν θα μπορώ να το κάνω αυτό., σωστά? θα πρέπει να δουλεύει όλη ημέρα. Άρα μήπως ειναι ασυμφορη από αυτή την έννοια?
  8. Aithilenio σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Γενικότερο γνωρίζεις περίπου πόσο πάει το τετραγωνικό για ενδοδαπέδια στην Αθήνα? Για να δω αν αξίζει να το ψάξω. Σ'ευχαριστώ. Για το 3,00 μέτρα ύψος που ανέφερα παραπάνω ποιά η γνώμη σου?
  9. Για ζεστό νερό χρήσης θα πρέπει να βάλω ηλιακό. Δεν παίζει να μην έχουμε ηλιακό στη Ρόδο! Τώρα που το σκέφτομαι, υπάρχει δυνατότητα να μου τοποθετήσει ενδοδαπέδια (υλικά = εργασία) συνεργείο από Αθήνα πχ? Μήπως και μου κοστίσει λιγότερα έτσι. Εδ΄ψ πάει περίπου 40€-43€ το τμ
  10. Το σπίτι είναι Νοτιοδυτικό. Έτσι όπψς έχει βγει η άδεια δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα για κάτι τέτοιο. Ευχαιστώ πολύ για την συμβουλή σου πάντως!
  11. Κάποιος μας είπε ότι η εμπειρία τους έδειξε πως η θερμοπρόσοψη δημιουργεί ηχογέφυρες. Φέρνει τον ήχο προς τα μέσα!! Και γι'αυτό λέει κάποιοι κάνουν και ένα πέρασμα με ψιλό σοβά!!! το έχετε ακούσει αυτό? ισχύει?
  12. Εάν τα κάνω όλα αυτά είναι σίγουρο πως δεν χρειάζεται τιποτα άλλο. Το θέμα είναι αν θα μπορούσα να αφαιρέσω κάποιο που ίσως είναι υπερβολή. Γι'αυτό και ταλανίζομαι με την ενδοδαπέδια αν θα τη βάλω ή όχι. Ουφ και τώρα έχει προκύψει ένα ακόμη θέμα. Ο μηχανικός είχε προβλέψει καθαρό ύψος ορόφου 2,80 μ (τελειωμένο με πλακάκι), του λέω δώσε κάτι παραπάνω έτσι ώστε αν πω να βάλω ενδοδαπέδια ή θελήσω να φτιάξω design με γυψοσανίσα να μπορώ (αν θελήσω να τα κάνω-μπορεί και όχι!). Το αποτέλεσμα? Το έκανε 3 μ καθαρά σε ενιαίο χώρο σαλονοκουζίνας 65 τετραγωνικών. Το παρακάναμε? Θα είναι άσχημο?? 'Η όσο πιο χηλό τόσο πιο καλό? Ουφ άλλο άγχος πάλι!!
  13. Μόνωση.. άλλο επίπονο κεφάλαιο. Λοιπόν, ο μηχανικός μας είναι υπέρ του παραδοσιακύ τρόπου μόνωσης δηλ τούβλο, φελιζόλ πεντάρι και τούβλο. Επίσης ντύνουμε και τις κολώνες. Δεν συχζητάει καν το θέμα της θερμοπρόσοψης διότι λεει δεν έχει εφραμοστεί στη Ρόδο πάνω από 10 χρόνια για να δει πως συμπεριφέρεται. Εμείς όμως βλέπουμε πως αρκετοι φτιάχνουν τα σπίτια τους με θερμοπρόσοψη. Οπότε σε 1η φάση κάνουμε έρευνα κόστους σε σύγκριση με την παραδοσιακή μέθοδο. Αν δεν έχουν μεγάλη διαφορά θα πρέπει να ψάξουμε για συνεργείο-τεχνίτη. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να μην υπάρχει κάποιος αξιόλογος στη Ρόδο. Έχω πάρει προσφορά από Knauf για υλικά και εργασία για 230 τμ επιφάνει στα 7.300€. Είναι καλή εταιρεία? Η τιμή πως σας φαίνετε?
  14. Δεν το έχω ψάξει καθόλου για ηλιακούς συλλέκτες,θα το δω και αυτό. ίσως θα μπορούσα να γίνει στο μέλλον. Λόγω κόστους.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.