Μετάβαση στο περιεχόμενο

xrtc

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by xrtc

  1. ναι βρε παιδιά, αλλά δεν έχετε ανάγκη να ψάχνετε όλη την Ιταλία για τιμολόγιο, έχετε μια άλφα τεχνική υποστήριξη και αντίστοιχες αναβαθμίσεις. Κατά δεύτερο λόγο, μάθετε ότι τα ποσοστά κέρδους έπρεπε να είναι αρκετά μεγαλύτερα, εφάμιλα των λοιπών προϊόντων. Ωστόσο, πάντα μπορείτε να το κατεβάσετε από την ProgeSoft, χωρίς κουτιά, CD κτλ, να πληρώσετε χωρίς να πάρετε τιμολόγιο και να γλυτώσετε 55Ε, χωρίς τη δυνατότητα απόδειξης αγοράς του λογισμικού σε περίπτωση ελέγχου εφορίας. Μμμμ! συμφέρει αυτό!!!
  2. Βασικά, δες στο site: http://www.geoshop.gr Έχει φέρει το ProgeCAD στην ελληνική αγορά με πολύ χαμηλό κόστος.
  3. Αν σε βολεύει, η καλύτερη λύση είναι να μιλήσεις με τους ίδιους. Θεσσαλονίκη http://www.geosense.gr Αθήνα http://www.jgc.gr Ζήτα μια επίδειξη του Promark3 και αποφάσισε μόνος σου. Μη ρωτάτε απλά πληροφορίες. Υπάρχει περίπτωση π.χ. να συμφωνήσουμε όλοι για το ποιο είναι το καλύτερο total station; Δεν νομίζω.
  4. "Οι μόνοι στην Ελλάδα;" Διαφωνώ. Όλα τα GPS είναι καλά, και όλοι όσοι ασχολούνται με αυτά ξέρουν πολύ καλά τις λειτουργίες τους. Μην ψάχνετε για παπάδες. Μην ξεχνάτε ότι οι τεχνικές προδιαγραφές αναφέρονται πάντα σε ιδανικές συνθήκες μετρήσεων. Το "καλό" φαίνεται από την παραγωγικότητά του και το λόγο απόδοσης/κόστους. Μην ψάχνετε πάντα για το ακριβότερο = καλύτερο. Δεν ξέρω, οδηγείτε όλοι supercars?
  5. yeap, αν αυτό ΔΕΝ ληφθεί ως διαφήμιση, έχω ετοιμάσει ένα πακέτο μοντέλου εδάφους (DTMAKER) πολύ γρήγορο με πολλά καλά χαρακτηριστικά. Αν ενδιαφέρεσαι επικοινώνησε μαζί μου.
  6. Αυτό ακριβώς είναι που το κάνει hobby και όχι εργαλείο δουλειάς. Ότι δηλαδή σε κάποιες περιοχές η φωτογραφία είναι σε σωστή θέση και σε κάποιες άλλες κλωτσάει πολυ, ανεξαρτήτως από την καθαρότητα της φωτογραφίας. Έπεσες σε καλή περίπτωση οπότε εκμεταλεύσου το δεόντος!!!
  7. Τα L1 και RTK, χρειάζονται ούτως ή άλλως σημεία εξάρτησης για την έναρξη της αποτύπωσης ή της χάραξης. Τα L1 δεν χαράζουν διότι δεν έχουν συντεταγμένες στο πεδίο αλλά αυτές προκύπτουν με επεξεργασία και επίλυση στο γραφείο. Επίσης είναι αργά στην αποτύπωση, και αν χαθεί το σήμα...παπαλα. Τα RTK αποτυπώνουν και χαράζουν με την ίδια ευκολία και ταχύτητα. Η ακρίβεια τους εξαρτάται από την απόσταση από τον σταθμό αναφοράς, για αυτό και δίνεται με τη μορφή α cm + β ppm. To "β" είναι σημαντικό καθώς όσο απομακρύνεσαι μειώνεις την ακρίβεια αποτύπωσης. Πέραν του ότι και αυτή η γη δυστηχώς δεν είναι τελικά επίπεδη!!! Το L1 πωλείται και στα Super Market πλέον δίπλα στα βούτυρα. Είναι φτηνό και κάνει καλά τη δουλειά του για να κατεβάζεις στάσεις από το βουνό. Όχι για πραγματική (και όχι DEMO) αποτύπωση. Το κόστος των RTK είναι συνήθως απαγορευτικό για κάποιον που ξεκινάει. Μια ενδιάμεση και χαμηλού κόστους περίπτωση είναι το ProMark3. Δείτε το.
  8. Τα μερικά cm, κακώς τα εμφανίζει το GE. Είναι σαν να έχω GPS χειρός ακρίβειας 3-5μ, και στην οθόνη να μου εμφανίζει συντεταγμένες με ακρίβεια mm. FAKE!!! To GE είναι χρήσιμο για χονδροειδή εντοπισμό περιοχής και αναγλύφου. Μην πάρετε καμία μετρητική πληροφορία.
  9. Τιμες, πληροφορίες και φυλλάδια προδιαγραφών: http://www.geoshop.gr http://www.civilshop.gr Διαφορετική ακρίβεια: ΌΧΙ. Όποιος πει κάτι τέτοιο απλά ψεύδεται. Ο χρόνος παρατήρησης όμως μπορεί να παίξει από μοντέλο σε μοντέλο. Αναβάθμιση σε RTK: Τί ακριβώς ορίζεται ως αναβάθμιση; Κάποιες εταιρείες μιλάνε για αναβάθμιση και ουσιαστικά εννοούνε απόσυρση. Επιστρέφεις το L1, παίρνεις έκπτωση στο L2. Ουσιαστικά αναβαθμίσιμο είναι το PRO MARK 3 (http://www.geosense.gr) το οποίο γίνεται με προσθήκη Hardware ένα σύστημα RTK αλλά περιορισμένων δυνατοτήτων. Διαφορές L1 με RTK: 1. Το RTK αποτυπώνει και χαράζει αφού έχει συντεταγμένες Real Time και όχι Post Proccesing. Χρόνος αποτύπωσης σημείου 1-3sec <> 10-25sec το L1. 2. Αν χαθεί το σήμα, με τα RTK, επανακτάται απλά γυρίζοντας σε ένα προηγούμενο αποτυπωμένο ευδιάκριτο σημείο CheckPoint. Με το L1, δεν περνάς ούτε το ρέμα απέναντι... Αυτά εν ολίγοις...!
  10. Φυσικά θα μπορέσεις! Επέλεξε στο αριστερό τμήμα (αρχικό DATUM) ΗΑΤΤ, Μεγάλο Φύλλο Χάρτη, και έπειτα τσέκαρε στο πάνω δεξιά κουτάκι το 6'. Κάτω, ακριβώς πάνω απο το πεδίο εισαγωγής συντεταγμένων, εμφανίζονται δύο scrollers στην επιλογή δλ0/φ0. Σκρόλαρε μέχρι να τα τοποθετήσεις στο M και L που έχεις. Εισήγαγε τις συντεταγμένες σου και έπειτα στο δεξί τμήμα (αποτελέσματα) επέλεξε το WGS84 είτε ως Ε και Ν είτε ως φ και λ. Αυτό ήταν!!!
  11. Από ότι γνωρίζω.. όχι. Η South χρησιμοποιεί μηχανισμό της NOVATEL η οποία είναι πέρα για πέρα αξιόπιστη. Το περίβλημα όμως είναι σχετικά φτηνής κατασκευής, για αυτό και εξοικονομείς και κάποια χρήματα άλλωστε.
  12. Δεν γνωρίζω τα format αλλά αν μου στείλεις ενα+ενα μπορώ να σου δημιουργήσω ένα προγραμματάκι μετατροπής... εννοείτε δωρεάν.
  13. Το XRTC... όχι, το XRTC 4 ναι, είναι αντικειμενικά πολύ καλό. Κακώς συμμετέχω (ως προγραμματιστής και δημιουργός του XRTC 4), καλώς ως Τοπογράφος. Υπάρχει και το Lτόπο, μικρό και φτηνό, αναφέρεται κυρίως σε πολ-μηχ και αποφοίτους σχετικών ΤΕΙ. Περιορισμένων δυνατοτήτων για τοπογράφους. Αξιόλογα Open-source δεν υπάρχουν. Κάποια δωρεάν βοηθητικά θα τα βρείτε στη σελίδα μου ή στη σελίδα του e-τόπο. (http://web.auth.gr/e-topo/)
  14. Γενικά το Google Earth δεν είναι ότι καλύτερο για γεωαναφορά. Ωστόσο, αφού το χρησιμοποιείς θα πρέπει να προσέχεις τα εξής: α) Οι φωτογραφίες είναι πάντα υπό γωνία. β) Απενεργοποίησε την εμφάνιση αναγλύφου. Οι αποστάσεις που μετράς κακώς δίνονται με ακρίβεια cm αφού δεν ξεπερνάνε σε ακρίβεια τα 3-15 μέτρα ανάλογα με την περιοχή. Επίσης έχουν πολύ μεγαλύτερη καμπυλότητα οι φωτογραφίες (για αισθητικούς λόγους) από οτι είναι στην πραγματικότητα. Στο ACAD, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις έναν πίνακα αφινικού μετασχηματισμού, και όχι απλό scaling. Επέλεξε σημεία στην φωτογραφία τα οποία είναι εύκολα αναγνωρίσιμα στο έδαφος και ... καλή τύχη!
  15. Είναι ΗΑΤΤ. Αν είναι αγροτεμάχιο, τότε χρειάζεσαι το κέντρο του μικρού Φ.Χ. από την Τοπογραφική Υπηρεσία (M,L). Αν είναι οικόπεδο εντός σχεδίου, τότε: Αν είναι στη Θεσσαλονίκη, το Σ.Α. είναι στραμμένο κατα ~100g και... διαφορετικό από το θεωρητικά ισχύον. Αν είναι σε οικισμό τότε ... M,L. Αν είναι σε εκτός και τμήμα μελέτης μεγαλύτερης περιοχής, πιθανόν να είναι σε HATT μεγάλο (ΓΥΣ). Κάνε το εξής: αφού χρησιμοποιείς το Coord και γνωρίζεις περίπου που βρίσκεται, δοκίμασε πρώτα με μεγάλο Φ.Χ. Τέσταρέ το σε UTM με το Google Earth.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.