Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mar_Ka

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

309 profile views

Mar_Ka's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. καλησπέρα, Κτίριο ΟΕΚ με προσθήκη ΜΕ Ο.Α. 1975 και Ο.Α. επισκευής 2003, έχει επιπλέον αυθαίρετο κατηγορίας 5. Φυσικά μιλάμε πάλι για την "αυλή" της ιδιοκτησίας, που περιγράφεται ως κοινόχρηστος χώρος στο παραχωρητήριο. Στη σύσταση του οικισμού όμως, αναφέρει ότι υπάρχουν και αποκλειστικές χρήσεις ανά κατοικία, χωρίς να τις διευκρινίζει πουθενά..δεν υπάρχει πίνακας. Το ερώτημα είναι εάν η κόρη, που απέκτηση απο τον πατέρα με γονική παροχή την οικία, στον οποίο πατέρα ήταν το οριστικό παραχωρητήριο, μπορεί να προβεί σε ρύθμιση σύμφωνα με το αρθ.115 περ 1.γ., διότι ξεκαθαρίζει τον οριστικό δικαιούχο. Η αυθαιρεσία κατ 5 έγινε με τον νέο ιδιοκτήτη. Εάν υποθέσουμε ότι δεν δικαιούμαστε να ρυθμίσουμε με αρθ.115. και το έργο είναι πλέον ιδιωτικό.. θα βγεί πρόστιμο περίπου 5000 και όχι 500. Το ιδιοκτησιακό όμως θέμα δεν παυει να μας προβληματίζει. Η αναφορά ότι υπάχουν αποκλειστικές και ο συνδιασμός ότι αντιστοιχούν ΤΑΔΕ τμ απο το αναλογο ποσοστό συνιδιοκτησίας, μπορεί να σημαίνει ότι έχομουμε και αποκλειστική χρήση; Τα ΤΑΔΕ τμ είναι όμοια με τη μέτρηση που κάνω. Η σύσταση είναι του 1976 και ο οικισμός δημισιεύθηκε σε ΦΕΚ του 69.. διάβασα ότι η ένοια της κάθετης ξεκίνησε το 1971.. να το παλέψουμε ως ιδιωτικό ή δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλουμε άκρη; 40 οι κατοικίες, ιδιοκτήτες.. άγνωστο
  2. Αν ο λέβητας είναι πολύ παλιός, δεν υπάρχει φύλλο συντήρησης και οι ένοικοι σταμάτησαν να βάζουν πετρέλαιο εδώ και 4 χρόνια θα πρέπει να τον λάβω υπόψην? πως κατοχυρώνω ότι ο λέβητας είναι κατεστραμμένος δλδ?
  3. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Θα ήθελα να ρωτήση και κάτι ακόμα που όμως αφορά τριτογενή τομέα! Εάν σε τριτογενή τομέα υπάρχει κεντρική θέρμανση με λέβητα πετρελαίου, η οποία δεν χρησιμοποιείται ( δεν έχουν κοπεί όμως οι σωληνώσεις) και παράλληλα στο χώρο υπάρχουν και κλιματιστικά τότε για το σύστημα θέρμανσης τι καταχωρείται?
  4. Καλησπέρα σας, θα ήθελα μία διευκρίνηση. Σε κατοικία που το μόνο σύστημα που διαθέτει είναι τοπικές αντλίες θερμότητας σε κάποιους από τους χώρους της ως σύστημα θέρμανσης τι καταχωρείται? Αυτό του κτιρίου αναφοράς (δηλαδή λέβητας πετρελαίου) ή τοπικές αντλίες θερμότητας?
  5. Ουσιαστικά και τα διαμερίσματα που βρίσκονται κάτω από το προς επιθεώρηση έχουν την ίδια παράβαση.. Επομένως γιατί να δώσουν τη συγκατάθεσή τους? Θα πρέπει και αυτοί να τα νομιμοποιήσουν.. Κι αν δεν επαρκεί το 50% τότε τι γίνεται? Δεν μπορούμε να το νομιμοποιήσουμε και επομένως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και πώληση! Σωστά? Εκτός κι αν γίνει τώρα σύσταση και μπορέσουμε και προχωρήσουμε?
  6. Είσαστε κατατοπιστικότατοι! Αν υπάρχουν σχέδια σύστασης θα υπάρχουν λογικά στο φάκελο της πολεοδομίας σωστά? Αν δεν υπάρχουν, τότε πως παίρνω τη συναίνεση του 50% της οικοδομής? Για να αποδείξω ότι οι αυθαιρεσίες έγιναν προ του '75 το αποδεικνύω με αεροφωτογραφίες σύμφωνα με το άρθρο 7? Ωστόσο στις αεροφωτογραφίες δεν φαίνεται η επέκταση του κλιμακοστασίου ούτε και η αλλαγή στη θέση του κουφώματος. Αν φαίνεται θα φαίνεται μόνο ο εξώστης. Οπότε πως μπορώ να το αποδείξω?
  7. Σας ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντησή σας. Και οι τρεις περιπτώσεις δηλαδή αποτελούν αυθαιρεσία? Διάβασα στο νόμο 4178 ότι για την έκδοση βεβαίωσης περί μη αυθαιρεσίας θα πρέπει να πληρούνται τα εξής: "Στο ακίνητο ή στη διακεκριμένη αυτοτελή οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, μη συμπεριλαμβανομένων των κοινοκτήτων ή κοινοχρήστων χώρων του ακινήτου, δεν έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές καθ’ υπέρβαση της δόμησης, της κάλυψης και του ύψους της ιδιοκτησίας και δεν έχουν εγκατασταθεί χρήσεις χωρίς άδεια. Στη δική μου περίπτωση τι υπέρβαση έχω? Υπέρβαση κάλυψης λόγω του εξώστη? Βάση ΝΟΚ όμως δεν προσμετρώνται στην κάλυψη οι ανοιχτοί εξώστες. Σωστά? Με βάση το άρθρο 9 το ακίνητο υπάγεται στην κατηγορία 3? α) Αλλαγή των διαστάσεων των εξωστών που προκαλεί υπέρβαση της επιφάνειάς τους έως 10%. Συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα περίπτωση και εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης και ανοικτοί εξώστες που υπέρκεινται του κοινόχρηστου χώρου της πόλης. β) Αλλαγή έως 10% των διαστάσεων των ανοιγμάτων και μετατόπιση αυτών έως 2 μέτρα. Θα τα δηλώσω στον 4178, θα πληρωθεί πρόστιμο από τον ιδιοκτήτη και έπειτα βγάζω τη βεβαίωση περί μη αυθαιρεσίας?
  8. Καλησπέρα σας, είμαι νέα μηχανικός και χρειάζομαι τα φώτα σας! Για μία μεταβίβαση ακινήτου θέλω να βγάλω βεβαίωση περί μη αυθαιρεσίας.Το ακίνητο είναι ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία του '66. Πήρα τα σχέδια από την πολεοδομία και έλεγξα αν όλα είναι σύμφωνα με τα σχέδια. Διαπίστωσα τα εξής: 1) Στο σχέδιο της κάτοψης υπήρχαν 2 χωριστά μπαλκόνια, όμως τελικά κατασκευάστηκε ένα ενιαίο μεγαλύτερης έκτασης και από αυτά τα δύο μαζί.(Αυτό όμως έγινε από τότε που κατασκευάστηκε η οικοδομή. Σε όλους τους ορόφους έχει γίνει το ίδιο). 2) Το κούφωμα του δωματίου βρίσκεται σε διαφορετικό τοίχο από ότι θα έπρεπε να είναι με βάση τα σχέδια της πολεοδομίας. 3) Τέλος, ένας τοίχος του δωματίου που βρίσκεται σε επαφή με το κλιμακοστάσιο είναι λίγο πιο έξω προς τη μεριά του κλιμακοστασίου. Επομένως το δωμάτιο είναι ελαφρώς πιο μεγάλο σε σχέση με τα σχέδια. Τα καθαρά τετραγωνικά βάση των εγκεκριμένων σχεδίων είναι 35 τ.μ., αλλά από δικές μου μετρήσεις είναι 38 τ.μ. Όλες οι παραπάνω διαφορές ουσιαστικά έγιναν κατά την κατασκευή της οικοδομής. Εγώ μπορώ κανονικά να βγάλω τη βεβαίωση περι μη αυθαιρεσίας ή θα πρέπει να δηλώσω κάτι ως αυθαίρετο? Ξέρω ότι μπορεί οι ερωτήσεις μου να είναι βλακώδης αλλά καθότι νέα στο επάγγελμα μου φαίνονται όλα βουνό! Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.