Μετάβαση στο περιεχόμενο

nikgel

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

282 profile views

nikgel's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δημήτρη πραγματικά θα ευχόμουν να ισχύει αυτό που αναφέρεις, ότι δηλαδή "δεν απαιτείται καμιά τροποποίηση..... καμιάς σύστασης...ούτε μονομερής...ούτε ..πολυμερής". Γιατί κι εγώ βλέπω την αοριστία του νόμου σε αυτό το σημείο και πραγματικά αν δεν χρειάζεται τροποποίηση της σύστασης, θα έλυνε τα χέρια χιλιάδων ιδιοκτητών, που έχουν πολεοδομικώς τακτοποιηθεί με το "εκ κατασκευής", πληρώνουν το πρόστιμο της υπαγωγής, δήλωσαν και στο Ε9 τα πραγματικά μέτρα και πληρώνουν ίσως υπέρογκα ποσά κάθε χρόνο, ασχέτως εισοδήματος λόγω τεκμηρίου ιδιοκατοίκησης και τελικά... δεν μπορούν να πουλήσουν το σπίτι τους ή να το δώσουν στα παιδιά τους, εξαρτώμενοι από τις "ισορροπίες" και τους "εκβιασμούς" των υπολοίπων ιδιοκτητών, που μπορεί κι αυτοί να έχουν περίπου ίδιες παραβάσεις. Πώς θα μεταβιβαστεί λοιπόν ένα ακίνητο αν στην άδεια φαίνεται πχ. 100 τμ και επεκτάθηκε στο κοινόχρηστο αγροτεμάχιο άλλα 30τμ. Τι θα μεταβιβάσει ο συμβολαιογράφος; Τα 100 ή τα 130; Και αν μεταβιβάσει όπως είναι λογικό τα 130τμ τι γίνεται μετά, αν οι άλλοι ιδιοκτήτες άλλων 2 κατοικιών με περίπου ίδιες παραβάσεις, πάνε στα δικαστήρια για να ακυρώσουν την μεταβίβασή του;
  2. "Άρθρο 107 Ενέργειες αρμόδιων υπηρεσιών (όπως τροποποιήθηκε)... παρ.3 Ανείσπρακτα βεβαιωθέντα ποσά προστίμων, ανέγερσης και διατήρησης, διαγράφονται μετά την ολοσχερή εξόφληση του ενιαίου ειδικού προστίμου. Για τη διαγραφή των προστίμων ή την ενημέρωση της αρμόδιας φορολογικής αρχής και για την αναστολή είσπραξής τους υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία δόμησης αίτηση του ενδιαφερομένου, η οποία συνοδεύεται από : α) τη βεβαίωση υπαγωγής στις διατάξεις του παρόντος ή στις διατάξεις των νόμων 4014/11 και 4178/13 και εξόφλησης του ενιαίου ειδικού προστίμου, β) υπεύθυνη δήλωση ότι τα πρόστιμα των οποίων ζητείται η διαγραφή αφορούν το ακίνητο, το οποίο έχει υπαχθεί στις διατάξεις του παρόντος ή σε προγενέστερους νόμους αναστολής επιβολής κυρώσεων αυθαιρέτων. Η Υπηρεσία Δόμησης εκδίδει πράξη με την οποία ακυρώνει τον οικείο χρηματικό κατάλογο ή την πράξη επιβολής προστίμου και την αποστέλλει με το αντίστοιχο ατομικό Φύλλο Έκπτωσης στην αρμόδια φορολογική αρχή εντός δεκαπέντε (15) ημερών, αν τα πρόστιμα έχουν βεβαιωθεί και φορολογικά, προκειμένου η φορολογική αρχή να διαγράψει κάθε σχετική πράξη (ταμειακή βεβαίωση}, που έχει ως νόμιμο έρεισμα το χρηματικό κατάλογο ή την πράξη επιβολής προστίμου. Αντίστοιχα, μετά την υπαγωγή στις διατάξεις του παρόντος, η Υπηρεσία Δόμησης εκδίδει πράξη αναστολής είσπραξης των ήδη βεβαιωθέντων στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. προστίμων και την αποστέλλει στην αρμόδια φορολογική αρχή. Στην εν λόγω πράξη ορίζεται υποχρεωτικά η καταληκτική ημερομηνία αναστολής, σύμφωνα με την αντίστοιχη καταληκτική ημερομηνία εξόφλησης του ενιαίου ειδικού προστίμου στην πράξη υπαγωγής." Συνεπώς καμία αρμοδιότητα δεν έχει η τοπική ΥΔΟΜ να ελέγξει αυτεπάγγελτα την υπαγωγή αυθαιρέτου στο οποίο είχαν επιβληθεί πρόστιμα εφόσον δεν υπόκειται στις απαγορεύσεις του άρθρου 89 (δάση, αιγιαλούς κτλ) και χωρίς να έχει υποβληθεί ένσταση κατά της υπαγωγής. Τα μόνα που ελέγχει είναι: 1. Αν η υπαγωγή αφορά το ακίνητο εις βάρος του οποίου είχαν επιβληθεί τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης. 2. Αν τα περιγραφόμενα στην υπαγωγή είναι τα ίδια (χώροι και διαστάσεις) με αυτά που αναφέρονται στην αυτοψία της ΥΔΟΜ. Και όντως τα πρόστιμα ανέγερσης διατήρησης βαρύνουν τον "φερόμενο ιδιοκτήτη" ο οποίος βάσει του άρθρου 99 παρ. αα) έχει κάθε δικαίωμα να υποβάλει στο σύστημα αίτηση υπαγωγής.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.