Μετάβαση στο περιεχόμενο

EsteBaN

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by EsteBaN

  1. Θα ήθελα να ρωτήσω 2-3 πράγματα γιατί έχω μπερδευτεί... Εχω μέχρι στιγμής γράψει την αγορά εξοπλισμού στις λίστα των παγίων στο βιβλίο ΕσΕξ και έχω κόψει ένα αθεώρειτο τιμολόγιο κατά την είσπραξη της επιδότησης. Στις περιοδικές ΦΠΑ έγραψα το 100% του ποσού της αγοράς του εξοπλισμού στις εισροές (353) και το ποσό της επιδότησης δεν το δήλωσα κάπου... 1)Στην εκκαθαριστική ΦΠΑ θα πρέπει να βάλω στις εισροές (153/253/653) μόνο την επιπλέον διαφορά (τιμή αγοράς-επιδοτηση) και το ποσό της επιδότησης να το βάλω στο κουτί 613 "μείον αξία παγίων" ? 2)Στην εκκαθαριστική, το ποσό του τιμολογίου που εισέπραψα το προσθέτω 100% στο 614 "κύκλος εργασιών για ΦΠΑ", και το γράφω στο 615 "Ακαθαριστα έσοδα"? 3)Χρειάζεται άλλη ενέργεια εκτός από την εκκαθαριστική ΦΠΑ για την επιδότηση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
  2. Eαν μπεί ημερομηνία εγγραφής ίδια με αυτή του παραστατικού συνεπάγεται οτι οι δαπάνες θα πρέπει να γραφτούν κατά ημερολογιακή σειρά στο βιβλίο εσόδων-εξόδων..?.δλδ τα παλιότερα τιμολόγια να έχουν μικρότερο αριθμό εγγραφής/σελίδα από τα νεότερα...? Εγω που τα έχω περάσει ήδη στο βιβλίο εσοδων-εξόδων χωρίς κάποια ημερολογιακή σειρά τι κάνω??Blanco??
  3. Ερώτηση 1η:παρ.5 Παραστατικά Κατα την προσφορά που είχα κάνει για το ΕΣΠΑ είχα δηλώσει ξεχωριστά plotter (π.χ. 2600εε) και χωριστά την βάση του (π.χ. 300εε).Επειδή άλλαξα προμηθετή κοπηκε μια τιμή για μηχάνημα+βάση (το κατπάστημα δεν τα τιμολογούσε χωριστά) και το τιμολόγιο γράφει μια τιμή πχ.2850 (λίγο μικρότερη της προσφοράς). Στο βήμα 5 πως μπορώ να σπάσω την τιμή σε 2 δαπάνες, ωστε να μην χάσω τα 300εε της βάσης? Είχε κάποιος παρόμοιο πρόβλημα? Ερώτηση 2η:πρ.7 Πληρωμές Όλες τις δαπάνες τις γράφψ σε βιβλίο εσόδων-εξόδων Β' κατηγορίας... Στα στοιχεία λογιστικής εγγραφής-είδος εγγραφής τι βάζουμε?
  4. Eπαναλμβάνω είναι ΜΙΑ ιδιοκτησία 100%. Εχω το συμβόλαιο και είναι φίλος μου ο ιδιοκτήτης.... Κάποιος άλλος που να έχει κάνει αίτηση για παραπάνω από 2-3 χώρους σε μία ιδιοκτησία?? ──────────────────────────── Να αποφεύγετε τις άσκοπες παραθέσεις μηνυμάτων.
  5. Η ιδιοκτησία είναι μια κσι οι οροφοι ενωνονται με σκάλα χωρίς να υπάρχει κάποιο διαχωριστικό. Εβαλα κλειστός χώρος κατοικίας με την έννοια ότι δεν είναι βοηθιτικός χώρος/αποθήκη. Το playroom δλδ στο υπόγειο (~40μ2) το οποίο στα σχέδια φαίνεται για απόθήκη κ χώρος μπόιλερ δεν μετραει σαν κατοικία? Η' ένα δωμάτιο 15μ2 στην σοφίτα που φωτίζεται,αερίζεται και έχει ντουλάπες δεν είναι χώρος κατοικίας? Επειδή το παραπάνω παράδειγμά μου είναι ακραία περίπτωση, έχει τύχει σε κάποιον να έχει προς τακτοποίηση στην ίδια ιδιοκτησία 2-3 διαφορετικούς χώρους? Να γράφω στην αίτηση το συνολικό άθροισμα των χώρων (δλδ ημιυπαίθριοι χχ τμ και λοιποί χώροι χχ τμ οι οποίοι μετατράπηκαν σε κλειστούς χώρους 1ης κατοικίας χχχχ τμ ...)?
  6. Είναι σε μιά μεζονέτα προς τακτοποίηση οι παρακάτω χώροι: 1.Χώρος υπογειου χχχ τμ (περιέχει χώρους αποθήκης και θέρμανσης οι οποίοι έχουν γίνει playroom) 2.Η/Υ ισογείου χχχ τμ 3. Η/Υ α' ορόφου χχχ τμ 4. σοφίτα χχχ τμ (έχει γίνει κοιτώνας και δεν περιλαμβάνεται στον σδ) 5. πατάρι χχχ τμ (κενό στα σχέδια αλλα έχει χτιστεί κανονικά) Tο θέμα είναι ότι δεν χωράνε στις 5 γραμμές της ΑΙΤΗΣΗΣ!! όσο και να στριμωχτούν είναι πάρα πολλα για να γράψω την αυθαίρετη και την νέα χρήση!Τί γίνεται σε αυτήν την περίπτωση? Επίσης στην τεχνική έκθεση το στύλ που θα γραφούν θα είναι πχ: Περιγραφή Χώρων: 1. 2. 3. 4. 5. Εμβαδόν του Χώρου : 1. . . 5. Χρήση του Χώρου με βάση την οικοδομική άδεια : 1. . . Νέα αυθαίρετη χρήση: 1. . . κλπ Η' θέλουν αθροισμένα το εμβαδόν των χώρων, τν έκταση γής κλπ??
  7. Μετά από 2-3 τηλ στο ΕΣΠΑ και στο πλαίσιο μου είπαν ότι: α)Είναι δυνατή η αλλαγή προμηθευτή β)Το κάθε προιόν της προσφοράς εξετάζεται ξεχωριστά γ)Αν προσθέσεις προιόντα άλλου είδους που δεν αναγράφονται στην προσφορά το πιθανότερο είναι να στα ακυρώσουν και το σημαντικότερο, δ)Κάθε προιόν θα πρέπει να είναι ίσης ή μικρότερης αξίας με αυτή την προσφοράς! (δλδ αν είναι ακριβότερο πληρώνεις στο 100% το επιπλέον κόστος, και εάν είναι φθηνότερο τα λεφτά που περισσεούν δεν μπορείς να τα χρησιμοποιείς αλλού)
  8. Ήθελα να ρωτήσω τι παίζει με την ειδική προσαύξηση (+20%) στον συντελεστή κέρδους των μηχανικών.Ειμαι νέος μηχανικός με ΔΠΥ σε εταιρία (δλδ συντελεστής 60%), δεν κόβω δελτίο σε άλλο πελάτη και έχω ελάχιστα έξοδα.Πέρσυ έβαλα την προσάυξηση 60*1,2=72% αλλά φέτος το σκέφτομαι το θέμα της φορολογικής συνείδησης...Πολλοί συνάδελφοι μου το γειώνουν και βάζουν 60%, επειδή λένε οτι αυτοί την προσαύξηση υποχρεούται να την βάλει ο προιστάμενος της ΔΟΥ, που σπάνια ασχολείται...πληρώνουν στο τέλος της 5ετίας την περαίωση και καθαρίζουν... Είναι μεγάλο ρίσκο αυτή η απόφαση?
  9. EsteBaN

    Sofistik

    Το πακέτο που λές περιέχει , απότι ξέρω, 3 προγράμματα SofiKAN(νομίζω δεν έχει βγεί σε γραφική εισαγωγή δεδομένων, ή είναι σε δοκιμαστική έκδοση) που κάνει ικανοτικούς ελέγχους, Steel members (διαστασιολόγηση μελών) και SteelConnections(συνδέσεις).Τα προγράμματα αυτά απαιτούν την εγκατάσταση του sofistik και συνεργάζονται με την database του.Επίσης, στην τελευταία έκδοση του sofistik εμπεριέχονται με τη μορφή shortcut στα πρόγραμμα εισαγωγής δεδομένων... Τιμές δυστυχώς δεν ξέρω..
  10. Φιλε, και εγώ στο strudl έκανα τη διπλωματική μου , και δεν εμεινα με τις καλύτερες εντυπώσεις. Χρησιμοποιούσα μια σπασμένη έκδοση που δεν έκανε ούτε δυναμική ανάλυση,χωρις να έχω ιδέα από τις εντολές. Μέχρι εκείνη τι στιγμή ήξερα μόνο το next απο στατικά προγράμματα, και μου φάνηκε πολυ περίεργη η φάση με τις εντολές. Επίσης η εγκατάσταση ήταν τραγική και με πέταγε συχνά έξω το πρόγραμμα. Παρόλ'αυτα κουτσα στραβα, και με τη βοήθεια κάποιων παραδειγμάτων που μας είχε δώσει ο καθηγητής έμαθα 5-6 εντολές και κατάφερα να ολοκληρώσω την διπλωματική μου, ύστερα από αρκετούς μήνες και 35 σελίδες input!! Τελικά όμως, η φιλοσοφία της εισαγωγής δεδομένων με τις εντολές, τα loop κτλ με βοήθησε να κατανοήσω το πρόγραμμα που δουλεύω αυτή τη στιγμή , το sofistik, που έχει καποιες ομοιότητες. Σαν δυνατότητες στην ανάλυση δεν ξέρω να σου πώς ακριβώς γιατί ,ισως, δεν πρόλαβα να το ψάξω σε βάθος, πάντως διαστασιολόγηση απότι ξέρω δεν κάνει...
  11. Δουλεύω sofistik σε μεταλλικές κατασκευές εδώ και ένα χρόνο και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος μέχρι στιγμής. Συνεργάζεται με 2 προγράμματα ελέγχου μελών (steelmember) και συνδέσεων (steelconnection), και έχει πολλές δυνατότητες στην προσομοίωση και στις φορτίσεις λόγω ανέμου. Ένα μειονέκτημα είναι οτι βγάζει σχέδια μόνο συνδέσεων τα οποία είναι και λίγο πρόχειρα. Επίσης, υπάρχει πολύ καλή υποστήριξη από την sofistik hellas σε ότι και άν χρειάστηκα.Από τιμές δεν ξέρω τι παίζει αλλα πρέπει να είναι λίγο τσιμπημένες.... Μεταλλικά έχω κάνει και με το next το οποίο μου φάνηκε επιεικώς απαράδεκτο.Το instant δεν το έχω χρησιμοποιήσει...
  12. EsteBaN

    Sofistik

    Φίλε ιοvo, χρησιμοποιώ το sofistik v.21 (μαζί με τα βοηθητικά προγράμματα steelmembers και steelconnection για μεταλλικά) εδώ και ένα χρόνο στο γραφείο που δουλεύω και όντως το πρόγραμμα έχει πολλές δυνατότητες. Δεν χρησιμοποιώ το γραφικό περιβάλλον εισαγωγής δεδομένων (sofiplus) επειδή εκτός του οτι είναι τσιμπημένη η τιμή του, απαιτεί την αγορά αυθεντικού Autocad. Σαν αποτέλεσμα η εισαγωγή των δεδομένων είναι λίγο χρονοβόρα. Παρόλαυτά η καινούργια έκδοση v.23 έχει κάποια νέα module που απλοποιούν αρκετά την προσομοίωση(sopimsha) και τη φόρτιση του φορέα(sofiload). Μερικά μειονεκτήματα του sofistik είναι οτι λειτουργεί με ξένους κανονισμούς και δεν κάνει ικανοτικούς ελέγχους με αποτέλεσμα να λύνουμε για q=1.50(αν και υπάρχει σε πειραματικό στάδιο ένα βοηθητικό πρόγραμμα το SofiKan που κάνει ικανοτικούς ελέγχους)... Σχετικά με τα σχέδια που λές, το sofistik ΔΕΝ κάνει σχέδια.Στην διαστασιολόγηση απλά βγάζει το ποσοστό οπλισμό που απαιτείται και την επιλογή οπλισμού την κανει χρήστης(για τα μεταλλικά το steelconnection σχεδιάζει κάποιες συνδέσεις αλλά είναι πολύ πρόχειρες..).Οπότε για απλά κτιριακά έργα δεν θα σου το πρότεινα αφού πρέπει να κάνεις τα σχέδια,λεπτομέρεις με autocad καθώς και τους ελέγχους που απαιτεί ο ΕΑΚ εξωλογιστικά....
  13. Ούτε εγω θυμάμαι να υπάρχει...απλά κάνεις χειροκίνητα τον έλεγχο αν αντέχει ο στύλος το θλιπτικό φορτίο...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.