Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kostas_topo

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

Kostas_topo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εφτιαξε χτες το βραδυ στις 11 παρα κατι τελικα. Το πληρωσα μεσω eurobank e-banking. Ημερομηνια και ωρα εκτελεσης εχει 8/5, 10:50 μμ Λογιστικη ημερομηνια εχει 9/5, 12:00 πμ Δεν ειμαι σιγουρος τι σημαινει αυτο, αλλα πραγματικα τους σιχαθηκα. Αν δεν μπορουν να εγγυηθουν σταθερους σερβερ τοτε να βαλουν 7 μερες για χρονο πληρωμης!
  2. Εγραψα το edit μου ταυτοχρονα με τον μηνυμα σου. Πηρα τον αδερφο μου τηλ, τον καθοδηγησα και του ειπα να μπει με τους κωδικους μου. Ουτε αυτος μπορουσε και ειναι σε αλλη πολη, με αλλη εταιρια τηλεφωνου.
  3. Ναι ειναι στο ιδιο ρουτερ, εκλεισα και ανοιξα υπολογιστες και ρουτερ, 2-3 φορες χωρις κανενα αποτελεσμα. Χμμ θα παρω τηλ τον αδερφο μου να δω αν μπορει να μπει απο το δικο του το σπιτι. edit: μολις τον πηρα τηλεφωνο, ουτε αυτος μπορει να μπει στο ΦΕΜ με τους κωδικους μου πφφφ
  4. Καλα αυτο δεν παιζει, πριν γινει αυτο το θεμα πηγα στην εφορια να κανω μερικες ερωτησεις για το ΦΕΜ και μου ειπανε οτι γινοντε μονο μεσω ιντερνετ οποτε να ρωτησω την λογιστρια μου γιατι πλεον δεν ειναι αρμοδιοι αυτοι μιας και δεν δεχονται δηλωσεις! Επισης πηρα τηλεφωνο στο taxis να δω τι γινεται με το eror 404 και η απαντηση ειναι οτι φταιει, ο firefox, o internet explorer και γενικοτερα ο υπολογιστης μου! Να το κοιταξω μονος μου και να το φτιαξω γιατι τα συστηματα τους δεν παρουσιαζουν κανενα προβλημα.... Το προβλημα ακομη υπαρχει, πειτε οτι δεν στρωνει εως τις 12 παρα, τι γινεται; πως γινεται η "εκπροθεσμη" πληρωμη μιας "ολοκληρης" ημερας;
  5. Ειναι χαλασμενη η εφαρμογη για κανεναν αλλο; Εφτιαξα 4 ΦΕΜ το πρωι κατα τις 11 και οταν πηγα να τα εκτυπωσω δεν μπορεσα, υπεθεσα οτι εφταιγε ο υπολογιστης, αποσυνδεθηκα και πηγα στον δευτερο υπολογιστη να συνδεθω αλλα ολο μου βγαζει error 404 server not found οταν παω να μπω μονο στην συγκεκριμεη εφαρμογη για το ΦΕΜ. Στο λογαριασμο μου, στο ΦΠΑ κλπ μπορω να μπω κανονικα... Παιρνω και τηλεφωνο και μου λενε οτι φταιω εγω και οτι ολα δειχνουν να δουλευουν κανονικα για αυτους. Πως θα πληρωσω εντος της ημερας αν δεν μπορω να παρω τους κωδικους πληρωμης;!!
  6. Καλησπέρα και απο μένα. Λοιπόν θα ήθελα τα φώτα σας γιατί έχω μπερδευτεί αρκετά. Έχω δυο τοπογραφικά για τακτοποίηση αυθαιρέτων. 1) Το πρώτο εντός σχεδίου χωρίς οικοδομική άδεια. Μετράω κανονικά σε ΕΓΣΑ αλλά η ρυμοτομία ειναι σε άλλο σύστημα. Αναγκαστικα δεν θα κάτσει καλά πάνω και με μετατροπή συστήματος οπότε θα πρέπει να την "κολυμπησω" (αρχισανε τα μπαλαμούτια). Επίσης το μετρούμενο εμβαδό που βγάζω εγώ ειναι ας πούμε 500τ.μ. αλλά το συμβόλαιο λέει 520 τ.μ. και η ρυμοτομική φαίνεται ότι απέχει λίγο άρα όντως ο πελάτης δικαιούται λίγο παραπάνω αλλα έχει περφράξει τόσο. Οπότε τί κάνω σε αυτη τη περίπτωση βάζω το μετρούμενο μου ή του συμβολαίου το εμβαδο? 2) Το δεύτερο εκτός σχεδίου, Μετράω πάλι σε ΕΓΣΑ και βγάζω εμβαδό 1720 αλλά το συμβόλαιο λέει 1820. Από όσο διάβασα ο νομος δεν αναφέρει πουθενά για διανομές οπότε χρειάζεται να πάρω την διανομή και να την βάλω πάνω στο σχέδιο μου? (και αυτή πάλι λόγω άλλου προβολικού συστήματος να δω πως θα την ταιριάξω πάνω!) Και επίσης τι να κάνω πάλι με το εμβαδό? Γιατί βγαίνει τόσο μεγάλη διαφορά? (περίπτωση λάθους δικού μου δεν υπάρχει αφού το γήπεδο είναι περιφραγμένο οπότε τα όρια του είναι σαφή)
  7. Πάντως εμένα με πήραν τηλέφωνο την προηγούμενη ημέρα τί ώρες θα είμαι στο γραφείο για να περάσουν για τον έλεγχο. Αλλά από ότι έχω καταλάβει εξαρτάται από ΟΑΕΔ σε ΟΑΕΔ. Στην θεσσαλονίκη είναι πολύ καλοί οι άνθρωποι, πραγματικά με εξυπηρέτησαν μια χαρά! και ένα χαρτί που είχα ξεχασει να πάρω να τους δείξω μου είπαν να το στείλω με fax όταν μπορέσω. Δεν έψαχναν λόγο να με κόψουν... εξάλλου από την τσέπη τους θα βάλουν τα λεφτά? άμα έχεις όλα τα χαρτιά και δουν ότι προσπαθείς και λίγο θα σου δώσουν την επιδότηση. Τους κομπλεξικούς που στο παίζουν δύσκολοι δεν μπορώ να τους καταλάβω! ((Κάτι άσχετο, αν θέλετε μου απαντάτε με pm για να μην έχουμε άσχετα post εδώ πέρα! Έκανα έναρξη φέτος τον Ιούνιο, αυτές οι συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών - πελατών για την εφορία δεν με πιάνουν εμένα σωστα? Τώρα τον Σεπτέμβρη δηλώνουν τις περσινές του 2008? κατι τέτοιο κατάλαβα... αλλά επειδή είμαι νέος ας μου απαντήσει κάποιος, μην πληρώνω άδικα στην εφορία πρόστιμα))
  8. @ DChris Για να εξακριβώσουν αυτό με τα έσοδα ο ελεγκτής ΟΑΕΔ σου ζητάει το εκκαθαριστικό της εφορίας για τον προηγούμενο έτος και κοιτάνε το δηλωθέν ποσό εκεί πέρα. Δεν πρόκειται να ψάξουν περισσότερα πράγματα από το εκκαθαριστικό σου.
  9. Οκ σήμερα πήγα και εβγαλα Αφαλιστικη και φορολογικη ενημερώτητα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! @Mnaf Εμ λογικό είναι Αρχιτέκτονας είσαι, με τα λογισμικά και τους υπολογιτές θα βγάλεις το ψωμί σου...! όχι με τους δερμάτινους καναπέδες και τα υπερ λουξ γραφεία. Τί να σου πώ... προσπάθησε να τους το εξηγήσεις μπας και το καταλάβουν. Εγώ δεν είχα πρόβλημα μόνο με το τιμολόγιο από το γεωδαιτικό σταθμό (total station) που είχε 7000 και κάτι δεν μου ζήτησε να δει τίποτα άλλο... Για τον δεύτερο έλεγχο όμως σχεδιάζω να αγοράσω λογισμικό που κάνει κοντά στα 1500 οπότε ελπίζω να το δέχονται...!
  10. Φορολογική ενημερότητα ΔΟΥ δεν μου ζήτησε, μόνο ταυτότητα, ασφαλιστική ενημερότητα ΙΚΑ, την σφραγίδα μου, τον αριθμο λογαριασμού απο Εθνική τράπεζα σε φωτοτυπία και τέλος ένα αθεώρητο τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Έψαξα στο ιντερνετ αυτό με το ΙΚΑ και βρήκα "Επιχειρήσεις που δεν απασχολούν προσωπικό (αναπόγραφες στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επιχειρήσεις) Οι επιχειρήσεις που δεν απασχολούν, ούτε απασχόλησαν στο παρελθόν προσωπικό υπαγόμενο στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πρέπει, εκτός από την αίτηση να προσκομίσουν οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο (καταστατικό όταν πρόκειται για εταιρία, βεβαιώσεις έναρξης ή μεταβολών από την Δ.Ο.Υ., τιμολόγιο ή δελτίο αποστολής, άδεια επαγγέλματος κ.λπ) ώστε να επαληθεύονται, τα αναγραφόμενα στην αίτηση, στοιχεία και ότι η επιχείρηση έχει την έδρα της στην περιοχή του Υποκ/τος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που ζητά τη βεβαίωση. Η μη απασχόληση προσωπικού δηλώνεται μόνο στο έντυπο της αίτησης, που επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης." Ουσιαστικά πρέπει να πάω στο υποκατάστημα που ανήκω με την ταυτότητα μου και την έναρξη επαγγέλματός μου και θα μου το βγάλουν, αν κατάλαβα καλά.
  11. Με πήραν σήμερα τηλέφωνο ότι εγκρίθηκα και τώρα πρεπει να τους πάω αριθμό λογαριασμού στην εθνική τράπεζα για να καταθέσουν τα λεφτά! Όμως μαζί μου ζήτησε να της πάω και Αφαλιστική Ενημερώτητα ΙΚΑ! Δεν πρόλαβα να της πω "Μα εγω είμαι..." και μου λέει "Ναι ξέρω είσαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ αλλά εγώ θέλω του ΙΚΑ!" και δεν μου εξήγησε τίποτα άλλο... Έχω μπερδευτεί τώρα, κανένας που να ξέρει τίποτα παραπάνω για το όλο ΙΚΑ θέμα? Τί να κάνω τώρα, να πάω στο ΙΚΑ και να τους ζητήσω Αφαλιστική Ενημερώτητα ΙΚΑ ενώ είμαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ?
  12. Όντως άμα δεν έχεις κάνει ποτέ δήλωση τότε τί να τους δείξεις... Ρώτα στον ΟΑΕΔ σίγουρα θα υπάρχει κάποια λύση για αυτό. Μην αγχώνεσαι πάντως, όπως είπα πριν αυτοί το μόνο που θέλουν την δήλωση είναι για να δουν τί τζίρο έκανες το προηγούμενο χρόνο. Οπότε εσύ που δεν έκανες καν δήλωση το εισόδημά σου ήταν προφανώς μηδενικό.
  13. Εχμ... εγω δεν θα το διακινδύνευα, καλύτερα να πας στην εφορία και να ζητήσεις κανένα αντίγραφο ή τίποτα τέτοιο. Αν και δεν είμαι σίγουρος αν βγάζει ή όχι... Εφορία είναι αυτή τα πάντα είναι μπερδεμένα. Πάντως στο ζητάνε για να δούνε αν το προηγούμενο χρόνο έχεις κάνει έσοδα κάτω απο 15000 που είναι το όριο για το πρόγραμμα. Άμα δεν το έχεις καθόλου μπορεί και να σε κόψουν.
  14. "ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ" και σε μένα άντε επιτέλους! Είμαι στη Θεσσαλονίκη, έκανα αίτηση μετά απο 1 εβδομάδα που είχε βγει η επιδότηση. Τώρα που ξέρω ότι μπήκα στα σίγουρα στο πρόγραμμα θέλω να κάνω μερικές αλλαγές ακόμη στο γραφείο μου όπως να βάλω κάτι πινακίδες και κάτι τέτοια. Τα παρήγγειλα αλλά θα έρθουν από βδομαδα. Ελπίζω να μην θέλουν να δουν το γραφείο πολύ σύντομα. Να προλάβω να το τελειώσω... Και αυτοί, αυγουστιάτικα που όλοι θέλουμε να πάμε διακοπές βρήκαν να το βγάλουν?! Αλλά για επειδη είναι Αύγουστος μάλλον θα αργήσουν να έρθουν και για τον έλεγχο. @panic231: Συνήθως έρχονται μετά απο κανά μήνα και τα λεφτά τα παίρνεις μετά απο κανά μήνα που έχουν κάνει τον έλεγχο. Δηλαδή κάνε υπομονή μέχρι τον Οκτόβρη...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.